Letna kronika 2018

Pastoralno leto 2017/18 smo pričeli s praznovanjem 25 – letnice vrtca Lavra. Septembra leta 1992 so sestre hčere Marije Pomočnice na Ul. Juša Kramarja 2 v Murski Soboti sprejele v varstvo prvega otroka. In tako smo na isti dan leta 2017 obhajali 25-letnico VRTCA LAVRA. Iz srca nam je zadonela vesela pesem hvaležnosti. Praznovanje je potekalo več dni z raznimi dogodki, katere vrhunec je bila sveta maša, ki jo je vodil g. župnik Goran Kuhar; pri maši pa so s petjem sodelovale vzgojiteljice vrtca Lavra (»Lavrinke«), otroci, nekdanji gojenci in družine. Zaključilo se je s programom na ploščadi pred cerkvijo in skupnim druženjem.

Več...

Letna kronika 2017

Novo pastoralno leto smo pričeli z župnijskim romanjem na Višarje. Skupaj smo se priporočili Mariji v varstvo in prosili za blagoslov pastoralnega leta. Naši mladi pa so pastoralno leto začeli z udeležbo na Animatlonu in festivalu mladih v Stični. Veroučenci so se zbrali pri katehetski maši, kjer smo ob začetku verouka blagoslovili šolske torbe, ki so bile polne knjig in zvezkov. Okrog oltarja je vršalo torb in otrok, ki so z Božjim blagoslovom zakorakali v novo šolsko leto.

Pri verouku smo pričeli z sobotnimi duhovnimi obnovami za veroučence in starše.  Otroci vsakega razreda so se zbirali na duhovni obnovi, kjer so na igriv in ustvarjalen način spoznavali in poglabljali veroučno znanje. Duhovno obnovo smo zaključili z večerno sveto mašo, pri kateri so otroci sodelovali. Ob duhovni obnovi je bilo pripravljeno srečanje za starše, kjer smo premišljevali o zakramentu svete spovedi.

Več...

Letna kronika 2016

V župniji Murska Sobota je bilo to pastoralno leto duhovno zelo bogato. Molitev naših molitvenih skupin in vseh posameznikov, je tudi letos obrodila sadove za duhovne poklice. Tako smo že v nedeljo, 25. oktobra, prisostvovali v cerkvi sv. Ladislava v  Beltincih, diakonskemu posvečenju, kjer je g. škof dr. Peter Štumpf v diakone posvetil bogoslovce iz soboške škofije. Diakon je postal tudi naš rojak minorit Anton Borovnjak.

V soboto, 14. novembra se je odvijal v župnijski dvorani pogovorni večer z znanim slovenskim igralcem, Gregorjem Čušinom in njegovo ženo Melito na temo: Kako poleg vseh "nujnih" obveznosti ne izgubiti drug drugega. Spoznavali smo, da poleg vsakodnevnega živžava še kako lahko ostanemo  blizu svojim najdražjim, če le hočemo!

Več...

Letna kronika 2015

V župniji svetega Nikolaja je v tem pastoralnem letu bilo več dogodkov, ki so vplivali tako na osebno rast, kot na poglobitev vere vsakega posameznika. Prvi tak dogodek je bil v nedeljo, 5. oktobra 2014, ko je že jutranje sonce v vsej svoji polnosti naznanilo, da je Gospod med nami in nas spremlja v velikem dogodku,  ko je naš rojak brat Tonček Borovnjak  - minorit, slovesno izpovedal večne redovne zaobljube, ki so zadnja stopnička do diakonskega posvečenja. Na ta dogodek smo se duhovno pripravili z tridnevnico, katero so vodili bratje minoriti.

V mesecu oktobru smo v naši župniji uvedli »slavilne maše«, ki so vsak prvi torek v mesecu in jo pripravlja molitvena skupina Prenova v Duhu. Sveto mašo darujeta vedno gospod župnik Goran Kuhar in gospod kaplan Goran Merica. Po maši je slavljenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

Več...

Letna kronika 2014

V mesecu septembru je v naši župniji začel pastoralno prakso bogoslovec Andrej Lažeta. Bil je aktivno vključen v življenje naše župnije, pomagal pri delu v pisarni, učil verouk in kot pomočnik delal ob torkih v župnijskem vrtcu Lavra.

6. oktobra 2013 so se pričele v naši župniji delavnice molitve in življenja (DMŽ). Osrednja vsebina DMŽ so bili različni načini, kako lahko molim. V začetku so ti načini vzpostavljanje osebnega odnosa z Bogom. Pri tem smo odkrivali molitveno branje, pisno molitev, molitev poslušanja, molitev gledanja do kontemplativne molitve. Celotna vsebina Delavnice molitve in življenja je bila povzeta v stavku: Naučimo se moliti, da bomo znali živeti. Odkrivanje molitvenih načinov je spremljalo tudi poslušanje Božje besede in kateheza. Srečanja so bila popestrena in dopolnjena s pesmijo, molitvami iz knjižice Srečanje in medsebojna podelitev slišanega. Delavnice je vodil p. Primož Kovač.

Več...

Za boljše in prijaznejše delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information