Nekatera poročila o dogajanju v naši stolni cerkvi
lahko preberete tudi na straneh soboške škofije:

Velikonočno tridnevje 2018

Tudi v murskosoboški stolni župniji smo se duhovno pripravljali na praznik Gospodovega vstajenja. Murskosobški škof ordinarij dr. Peter Štumpf je na veliki četrtek zvečer, v stolnici daroval sveto mašo, spomin zadnje večerje, med katero je vodil obred umivanja nog in postavitve prve evharistije. Na veliki petek ob 15. uri je v stolnici potekal križev pot, ki so ga pripravili vzgojitelji in otroci iz vrtca Lavra. Od postaje do postaje so spremljali Jezusa ob njegovem trpljenju. Molitev križevega pota je vodil g. kaplan Goran Merica. Zvečer je v stolnici sledil obred velikega petka. Na veliko soboto je celo popoldne potekal blagoslov velikonočnih jedil. Velikonočno praznovanje pa smo pričeli s slovesno vigilijo, ki jo je znova vodil murskosobški škof. Višek je bila procesija na veliko noč in slovesna sveta maša.

Besedilo: Piroška Barat
Fotografije: Piroška Barat

 

Galerija: 1. april 2018 - veliki teden

Sveta maša s taizejskimi spevi

V soboto, 10. marca, so pevci Zbora Chorus v svoje vrste znova povabili pevce od blizu in daleč. Pri že tradicionalni sveti maši s taizejskimi spevi je sodelovalo 40 pevcev iz različnih pevskih sestavov celotne soboške škofije. Zbor je spremljalo 5 instrumentalistov. Sveto mašo je vodil škof dr. Peter Štumpf, saj je hkrati to bilo srečanje parov, ki si želijo otroka. Sveta maša s taizejskimi spevi poteka vedno v postnem času in je priložnost za molitev in slavljenje Boga v duhu ekumenskega mesta središča Taize.
Fotografije: Monika Novak, Mitja Bukovec

 

Galerija: 10. marec 2018 - sveta maša s taizejskimi spevi

Prva sveta spoved

V soboto, 10. 3. 2018, je imelo naših 69 letošnjih prvoobhajancev duhovno obnovo in  prvo sveto spoved.
Skupaj s starši smo pričeli z molitvijo ta dan v župnijski dvorani. Potem so šli veroučenci skupaj s katehistinjo Anico in Marinko v učilnico, kjer smo imeli katehezo in pripravo na sveto spoved,  gospod župnik Goran Kuhar, pa je imel predavanje za starše v dvorani.
Po katehezi in pripravi v učilnici, smo se na dvorišču pred cerkvijo še malo v igri pretegovali s pomočjo animatorja Nikolaja, saj so nas sončni žarki greli in tako še polepšali ta dan. Nato smo se skupaj s starši odpravili v cerkev, ker so nas čakali trije spovedniki, da smo opravili sveto spoved.
Zaključili smo z blagoslovom, ki nam ga je podelil gospod župnik in se tako s čistimi srci in objeti z Božjo ljubezen odpravili domov.

Besedilo in fotografije: Anica Pušnik

 

Galerija: 10. marec 2018 - prva sveta spoved

Sveti večer

Na sveti večer v nedeljo, 24. decembra 2017, je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti bila otroška polnočnica. Sveto mašo je daroval stolni kaplan g. Goran Merica, ob njem pa sta bila g. župnik Goran Kuhar in Denis Törnar. Pol ure pred sveto mašo je bila igrica, ki so jo pripravili mladi iz naše župnije. Med igrico in mašo je pel otroški pevski zbor, vokalna Skupina Angelski biseri in igral orkester. Zbor je vodila s. Katja Balažič.
Besedilo in fotografije: Piroška Barat

 

Galerija: 24. december 2017 - sveti večer

Stolnica na poti v stolnico

Jaslice so v naši stolnici v letošnjem letu dobile tudi lokalni pridih, saj jih krasi ročno izdelana stolna cerkev v manjšem formatu. Izdelava je zahtevala veliko truda in časa in računskih spretnosti. A velikost naše stolnice je bila prevelika za vhodna vrata, zato so pri transportu stolnice do prave stolnice morali pomagati tudi gasilci.
Fotografije: Danijela Kuhar Kalamar, Marko Kalamar

 

Galerija: 24. december 2017 - jaslice

Za boljše in prijaznejše delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information