Meni Zapri

80 let delovanja MePZ Sv. Nikolaja

Stolni MePZ sv. Nikolaja, ki deluje v stolni župniji sv. Nikolaja v Murski Soboti, letos praznuje 80-letnico delovanja. Ob praznovanju tega jubileja so v soboto, 18.11.2017, pripravili koncert.

Prvi del koncerta so izvedli na koru ob spremljavi orgel. Na orglah jih je spremljal organist Kristjan Penhofer, ki je zaradi študija in dela že nekaj let v tujini. Pred odhodom je redno spremljal zbor. Ob tej priložnosti se je odzval na njihovo povabilo in ponovno nastopil z njimi. Koncert je dopolnil še s tremi orgelskimi skladbami. V drugem delu koncerta so pevci zapeli a capella pred oltarjem. Brez spremljave orgel je njihovo ubrano petje prišlo še bolj do izraza. Prisotnim so polepšali večer in jim ogreli srca v mrzlem večeru. Koncerta se je udeležil tudi vodja območne izpostave JSKD g. Geza Kišfalvi, ki je v imenu JSKD pevcem podelil bronaste, srebrne, zlate in častne Gallusove značke. Dogajanje je povezoval nekdanji član zbora Edvard Jakšič. Zbor je praznovanje nadaljeval v nedeljo, 19.11.2017, ko so ob 10.00 uri zapeli pri slovesni sveti maši. Prejel je še priznanji JSKD in škofije Murska Sobota.

V MePZ sv. Nikolaja trenutno poje 19 pevcev. Ob večjih slovesnostih se zboru pridružijo še drugi pevci – zunanji sodelavci, ki so sodelovali tudi ob praznovanju 80-letnice. MePZ sv. Nikolaja vodi g. Marjan Potočnik, trenutno župnik v župniji Martjanci. Kljub župnijskim obveznostim se z zborom redno srečuje pri tedenskih vajah in vsaj dvakrat mesečno pri nedeljskih svetih mašah. Ob odsotnosti g. Potočnika zbor večinoma spremlja g. Tomi Bušinoski.

Besedilo: Danijela Kuhar Kalamar
Fotografije: /

 

Galerija: 18. in 19. november 2017 – stolni zbor
{gallery}/dogodki/Foto-2017/Foto-2017-11-18-stolni{/gallery}