Meni Zapri

IX. postaja – Jezus pade tretjič pod križem

Zveličar omedli,
pod križem spet leži,
o trdo glej srce,
tvoj greh ga žalosti.

Jezusu je telesna moč pošla: zaradi naših grehov ranjen in zaradi naših hudobij potrt se je tretjič zrušil pod težo križa. Gospod je nanj naložil pregreho vseh nas.

Molimo Te, Kristus in Te hvalimo.
Ker si s svojim križem svet odrešil.

Gospod, kolikokrat sem bil v ognjevitih urah, v žaru molitve pripravljen na vsako žrtev. Če si potem v resnici prišel in mi hotel dati delež pri svojem križu, sem se prestrašen umaknil. In vendar vem, da ne bom nikoli Tvoj pravi učenec, če ne bom pil iz Tvojega keliha.
Daj, da živo začutim, kaj vse si trpel zame. Odpri mi oči in gani mi srce, da bom videl in globoko spoznal, kako velika je Tvoja ljubezen do mene, da se bom z vsem srcem oklenil Tebe – moj Odrešenik in da bom pustil greh, ki Te je tako bridko bolel.

O Jezus, močni, Ti si v meni in jaz v Tebi. S Teboj moram prenašati trpljenje, čeprav bom mislil, da ne morem več. S Teboj moram izpolniti dolžnost, čeprav bo še tako težka.
Pomagaj mi, da v sili ne obupam, da ne ubežim svoji dolžnosti. In če mi moč oslabi in bom padel, mi pomagaj, da znova vstanem.
Gospod, daj, da razumem, da ne zahtevaš, da pod križem ne smem nikoli oslabeti, ampak le to, da moram vedno spet vstati.
Daj mi spoznanje, da je vse to naše življenje na zemlji vedno novo vstajenje, vedno novo začenjanje.

Usmili se nas, o Gospod.
Usmili se nas.