Meni Zapri

Župnijski list št. 1/11

Leto XV — Številka 1 — 9. januar 2011

»STANOVITNI V NAUKU APOSTOLOV IN V OBČESTVU, V LOMLJENJU KRUHA IN MOLITVAH« (Apd 2,42)

V teh dneh, ki so za nami, nas je iz dneva v dan nagovarjala svetloba, veselje in upanje božične noči. Pred vsakimi prazniki župnijsko občestvo še bolj zaživi kot živo občestvo. Tudi mi smo se vsak na svoj način potrudili, da bi novo rojeno dete Jezusa čim lepše sprejeli. V pripravi na to nas je v cerkvi opazoval gospod Silvin Korošec in v župnijsko pisarno kot znamenje zahvale za ves trud prinesel pesem, ki jo je sestavil ob opazovanju dogajanja v cerkvi. »Prisostvujem dogajanju cerkvenih luči, da zasijejo v božično noč. Prostovoljci z vseh vetrov pomagajo sijaju za božično noč. To bo nepozabna noč. Vzeli so si čas, okrasili cerkvo, da ob polnoči, zasvetila bo, hvala jim. On je rojen na sveto noč, veselo veliko nočno noč naj vam luč sveti v pomoč, da ne boste v temi. Prižgimo si luč, v temi ogrejmo bližnjemu srce. Pokažimo mu, da smo luč, ki gori; upanje, ki tli; žarek, ki osvetli.«

Zgornji naslov nas opozarja še na eno pomembno Jezusovo željo: »da bi bili eno« in v ta namen v mesecu januarju imamo molitveno osmino za edinost kristjanov. Tudi letos ta molitvena osmina poteka od 18. do 25. januarja. V stavku zgoraj so naštete štiri prvine edinosti, ki so povezovale in jih je živela prva Cerkev. V dva tisoč letih so te prvine ostale, le poimenovanje vsebine v posamezni od Cerkva je različno. Te štiri prvine so stebri življenja Cerkve in tudi njene edinosti. V tem tednu še posebej molimo, da bi postajali vedno bolj eno. Tako kot pripadniki različnih Cerkva gradimo mestno občino Murska Sobota; da bi tako živo vsi skupaj pričevali za Kristusa na istem mestu. K molitvi smo še posebej vabljeni v nedeljo, 23. januarja, ob 11.uri, ko se bomo letos zbrali pri molitvi v stolni cerkvi sv. Nikolaja.

Lepo vabljeni!

Marjan Pučko, kaplan


V četrtek, 13. januarja bo ob 17. uri molitvena ura pred Najsvetejšim. Vabljeni člani in članice BRATOVŠČINE FATIMSKE MARIJE.

BIBLIČNA SKUPINA ima svoje redno srečanje v četrtek, 13. januarja, z začetkom ob 19. uri. Vabljeni na srečanje tudi novi člani.

ŠKOFIJSKO SREČANJE KOLEDNIKOV bo v soboto, 15. januarja, z začetkom ob 10. uri pri Gradu. Na srečanje se peljemo z avtobusom. Vsi koledniki lepo vabljeni!

Molitvena osmina za edinost kristjanov bo potekala od 18. do 25. januarja pod geslom “Stanovitni v nauku apostolov in v občestvu, v lomljenju kruha in v molitvah” (Apd 2,42). EKUMENSKO MOLITVENO BOGOSLUŽJE bo letos v stolnici, v nedeljo, 23. januarja, ob 11. uri. K temu bogoslužju vabljeni v čim večjem številu!

V petek, 22. januarja, NA GOD BL. LAVRE, zavetnice našega vrtca, bo ob 9.30 uri sveta maša v župnijski cerkvi na Tišini.

V nedeljo, 23. januarja, po večerni sv. maši, bo v župnijski dvorani srečanje članov ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE. V ponedeljek, 24. januarja ob 17. uri, pa bo molitvena ura. Lepo vabljeni!

KATEHUMENAT bo potekal od januarja do junija 2011. Tisti, ki bi se radi pripravljali na zakramente: sveti krst, sveto obhajilo in sveto birmo, se prijavite do 15. januarja v župnijski pisarni.

VERSKI TISK 2011 – V prihodnjih dnevih in tednih obnovite naročnino za verski tisk 2011. Celoletna naročnina za Družino je – 75,40 EUR; za Ognjišče je – 26,40 EUR; za Misijonska obzorja je – 9 EUR. Naročnino obnovite v župnišču, pri poverjenikih ali direktno pri založbi.

Hvala vsem, ki ste v novembru in decembru že darovali svoj dar ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV. Tisti, ki bi še želeli darovati, lahko to storite ob nedeljah ali praznikih tako, da v cerkvi izročite dar v kuverti.

Zahvala vsem, ki ste sodelovali v akciji zbiranja ODPADNEGA PAPIRJA. S skupnimi močmi smo ga zbrali 4.600 kg. Naslednja zbiralna akcija bo 18.februarja. V imenu naše mladine, hvala vsem pridnim ljudem, ki ste in boste še zbirali odpadni papir.