Meni Zapri

Župnijski list št. 20/11

Leto XV — Številka 20 — 2. oktober 2011

Dragi verniki stolne župnije in ljudje dobre volje!

V četrtek, 15. septembra, sem začel svoje službovanje v stolni župniji. Moja duhovniška pot se je začela v Turnišču, kjer sem bil dve leti kaplan, nato pa me je pot vodila h Gradu na Goričkem, kjer sem kot župnik deloval štiri leta. Zavedam se da sem prevzel veliko odgovornost in nalogo. Stolna župnija Sv. Nikolaja je po delovanju mnogih duhovnikov (župnikov in kaplanov) postala kraj srečevanj različnih skupin, razvejane pastorale in živih celic, ki si prizadevajo za rast Božjega kraljestva. Med vas prihajam z željo, da bogato prizadevanje dosedanjih župnikov in kaplanov, nadaljujemo in skupaj rastemo v veri. Vabim vas k sodelovanju pri oblikovanju župnijskega življenja, sam pa se bom potrudil, da bom vestno in odgovorno vodil našo župnijsko skupnost. Pomagajmo drug drugemu, Bog pa naj blagoslavlja naša prizadevanja. Prisrčno pozdravljeni!

Goran Kuhar – župnik

Sem Goran Merica in sem vaš novi kaplan in lanski novomašnik v svoji domači soboški župniji. Po enem letu delovanja v Gornji Radgoni, se je gospod škof odločil, da me premesti v mojo rojstno župnijo. Sam pri sebi dobro vem, kaj prinaša nova župnija v moje življenje in kakšne so mojo dolžnosti. Hkrati pa sem postavljen pred nov izziv v svojem življenju. Po svojih močeh se bom trudil, da bom vsakemu izmed vas prinašal Kristusa. Želim si, da vsi skupaj rasli v dobrem in slabem ter da bi skupaj odkrivali pota, ki nam jih kaže Kristus in naša mati Marija. Veselim se tudi sodelovanja z župnikom Goranom, duhovnim pomočnikom Marjanom. Pomembno je, da si bom vedno in povsod prizadeval za rast Božjega kraljestva med verniki soboške župnije in da bomo to prinašali tudi drugim verskim skupnostim in drug drugemu kazali ljubezen do bližnjega in do Boga.

Goran Merica – kaplan


ROŽNI VENEC molimo v naši stolnici vsako jutro ob 6.30 uri in vsak večer ob 18.30 uri, torej vedno pred sv. mašo. Po vaseh pa molimo rožni venec ob 18. uri ali po dogovoru v vaseh ob drugi bolj primerni uri po sledečem razporedu: v ponedeljek v Murskih Črncih, v torek v Satahovcih, v sredo v Krogu, v četrtek v Lukačevcih in v petek v Rakičanu.

SREČANJE STARŠEV LETOŠNJIH BIRMANCEV, bo v petek, 07. oktobra, po večerni sveti maši v dvorani. Načrtovano je bilo že pred najinim prihodom, da se letos birma prestavi na 8. razred, zato bodo v tem pastoralnem letu pri birmi veroučenci 8. in 9. razreda. Na srečanje vabljeni starši veroučencev 8. in 9. razreda, da se pogovorimo o zakramentu svete birme.

SREČANJE STARŠEV PRVOOBHAJANCEV, bo v petek, 14. oktobra, po večerni sveti maši v dvorani. Starše prvoobhajancev vljudno vabim na srečanje!

Vsak ponedeljek so v prostorih vrtca Lavra SVETOPISEMSKE URICE za najmlajše, od 3. do 6. leta starosti. Srečanja vodi s. Ivica Oblak. V preddverju stolnice najdete prijavnico. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 17. oktobra, ob 17.00 uri v vrtcu Lavra.

V soboto, 8. oktobra, vabljeni stari in novi ČLANI MARIJINE DRUŽBICE na mesečno srečanje, ki bo potekalo pri sestrah, na Juša Kramarja 2, od 14.30 do 16.00 ure.
V soboto, 15. oktobra, bo v vrtcu srečanje nekdanjih gojencev vrtca Lavra, ki hodijo v prvi, drugi ali tretji razred. Srečanje se bo začelo ob 14.30 uri.

Škofijsko molitveno srečanje rož živega rožnega venca, bo v nedeljo, 09. oktobra, v Turnišču. Molitveno srečanje se bo začelo ob 15.00 uri. Iz naše župnije bo peljal avtobus. Odhod avtobusa ob 14.00 uri iz Murskih Črncev skozi Satahovce, Krog, Mursko Soboto in Rakičan. Prevoz plačate na avtobusu, cena prevoza je 9 EUR.

Zakonci za Kristusa, vabijo zakonske pare, samohranilke/ce, razvezane, vdove/ce na duhovne vaje z naslovom :”Krščansko živlčjenje”, ki bodo na Brezjah od 07. do 09. oktobra. Organizirano bo tudi varstvo otrok. Prijave zbirajo na telefon: 031/454-831

Vsi otroci, ki radi pojete in bi z veseljem podarili svoj glas našemu občestvu, vabimo k OTROŠKEMU CERKVENEMU PEVSKEMU ZBORU, ki ga vodi s. Ivica Oblak skupaj z mladimi glasbeniki. Pevske vaje so vsako nedeljo po 9. sv. maši, torej ob 10. uri, v veroučni učilnici v Murski Soboti.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zjutraj od 6.30, v petek zvečer od 18.30 do 19. ure. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob četrtkih.

V NUJNEM PRIMERU za obisk v bolnici ali v primeru pogreba lahko pokličete na telefonski številki: 051/339-149 ali 031/295-837. Ob uradnih urah pa smo na voljo v župnijski pisarni!


POSEBNOSTI V KOLEDARJU

nedelja, 2. oktober: 27. navadna nedelja, rožnovenska
svete maše ob 6:30, 8:00, 9:00, 10:00, 19:00
sveta maša v Rakičanu ob 8:00

petek, 7. oktober: Rožnovenska Mati Božja
sveti maši ob 7:00 in 19:00
sveta maša v Murskih Črncih ob 17:00
sveta maša v Krogu ob 18:00

nedelja, 9. oktober: 28. navadna nedelja
svete maše ob 6:30, 8:00, 9:00, 10:00, 19:00
sveta maša v Rakičanu ob 8:00

nedelja, 16. oktober: 29. navadna nedelja
svete maše ob 6:30, 8:00, 9:00, 10:00, 19:00
sveta maša v Rakičanu ob 8:00