Meni Zapri

Župnijski list št. 23/11

Leto XV — Številka 23 — 13. november 2011

SMRT JE ŽIVLJENJE …

Posušeno deblo. Mrtvo. Lubje, ki je odstopilo od debla. Zajame me otožnost nad nujnostjo propadanja vsega živega v naravi.

Odstopajoče lubje na deblu me vabi, da ga odstranim. Kar samo se mi ponuja, da ga odluščim, in pogledam za skrivnost mrtvosti. Vse je le videz. Pod lubjem me preseneti obilica življenja. Mnogo je sledi živega, ki mi pravijo, da odmrlo deblo še zdaleč ni brez življenja.

Poleg mrgolenja najrazličnejših drobnih živalic, ki so tu našle življenjski prostor, na površju opazim tudi temno zelene liste bršljana, ki se s svojimi oprimki zajeda v to deblo in živi od njega.

Vame stopa spoznanje, ki se mu pustim preplaviti kot odmevu, da je deblo sedaj, ko je »mrtvo«, bolj bogato z življenjem, kot je bilo pred tem. Odpovedalo se je sebi in zaživelo v še večjem bogastvu in pestrosti oblik.

»Če pšenično zrno ne pade v zemljo in ne umre, ostane samo; če pa umre, obrodi veliko sadu« (Jn 12,24). Kako bogat je pod »lubjem« lahko šele človek, Božja podoba?! Kako mnogovrstno življenje se lahko budi v duši, ko telo hiti k nezadržnemu koncu zemeljskega življenja!

Smrt ni konec! Smrt je nova možnost življenja!
Ti, Gospod, si življenje mojega življenja in smrti (prim. Jn 14,6).

Marjan Turnšek, Govori Gospod


STAREJŠA ZAKONSKA skupina ima svoje srečanje v sredo, 16. novembra, ob 19. uri.

MLAJŠA ZAKONSKA SKUPINA, vabi v svojo sredo nove člane, ki se lahko prijavijo do nedelje, 20. novembra, na župnišču.

DELAVNICA IZDELOVANJA ADVENTNIH VENČKOV bo v soboto, 19. novembra, od 9. do 12. ure, v veroučnih učilnicah.

LIKOVNA DELAVNICA na temo STOLNICA bo v soboto, 27. novembra, od 9. do 12. ure, v veroučnih učilnicah.

V mesecu novembru in prvo nedeljo v decembru boste verniki soboške župnije darovali za VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV:
– v nedeljo, 20. novembra, ob 10. uri pri maši v Krogu,
– v nedeljo, 20. novembra, ob 8.00 pri maši v Rakičanu,
– v soboto, 26. novembra, ob 16. uri pri maši v Lukačevcih,
– v nedeljo, 27. novembra, ob 10. uri pri maši v Satahovcih,
– v nedeljo, 27. novembra, ob 16. uri pri maši v Murskih Črncih,
– v nedeljo, 27. novembra, pri vseh svetih mašah darujejo v stolnici verniki iz Borejcev, Polane, Černelavec, Veščice in Pušče,
– 4. in 6. decembra, KO BO PROšČENJE V SOBOTI, boste darovali verniki iz Murske Sobote.
Vsak posameznik ali družina naj odda svoj dar v kuverto, na katero napišite ime in naslov darovalca. Bog vam povrni vse vaše darove za nas duhovnike.

Člani ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE vabljeni na srečanje v sredo, 23. novembra po večerni sveti maši, v župnijsko dvorano; v četrtek, 24. novembra, ob 17. uri pa k molitveni uri, ki bo pred Najsvetejšim v stolnici.

Od 21. do 27. novembra bo potekal TEDEN KARITAS, z vodilno mislijo SRCE, KI VIDI. To geslo nas bo še posebej spodbujalo k solidarnosti v četrtek, 24. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

PRAZNIK SV. CECILIJE bomo obhajali v soboto, 19. novembra. Pri večerni sveti maši se bomo Bogu zahvalili za lepo cerkveno pesem, za naše pevce, pevovodje, organiste in druge glasbenike, ki oblikujejo naše cerkveno petje. Zbor Chorus, ki je svojo pot začel kot mladinski zbor, praznuje letos 15-letnico svojega delovanja. Pevke in pevci  redno sodelujejo pri nedeljski maši ob 9. uri, pogosto pa pripravljajo tudi druge nastope. Zbor bo svojo 15-letnico delovanja obeležil z sveto mašo v soboto, 19. novembra ob 18. uri in s kratkim koncertom po sveti maši.Lepo vabljeni!

Na prvo adventno nedeljo bomo pri vseh sv. mašah BLAGOSLAVLJALI ADVENTNE VENČKE. Pred sv. mašo jih lahko kupite. Vaš dar bo namenjen družinam v stiski!

ŠKOFIJSKI KLIC DOBROTE bo v Odrancih, v nedeljo 27. novembra, ob 14. uri.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zjutraj od 6.30 in v petek zvečer od 17.30 ure. Somaševanje vodi v četrtek pri jutarnji sveti maši.ČIŠČENJE CERKVE:
– v soboto, 19. novembra 2011, ob 8. uri: Rakičan 3. skupina;
– v soboto, 26. novembra 2011, ob 8. uri: Krog 1. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ
Predzakonski tečaj je vsako prvo in drugo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST: v četrtek, 24. novembra, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.