Meni Zapri

Župnijski list št. 7/11

Leto XV — Številka 7 — 3. april 2011

MOČ KRIŽA

»Zvesti križ, edino ti si plemenito res drevo, ni lesa, ki rasel, cvetel, sad poganjal bi tako. Sladki les, na sladkih žebljih nosiš breme presladko «, tako se glasi verz v uvodni pesmi v hvalnice v Velikem tednu. križ je simbol, ki je zmeraj povezoval vse kristjane. Tudi Božji služabnik skoraj blaženi Janez Pavel ii. je v svetem letu 1984 mladim podaril križ, križ, ki ga danes imenujemo križ svetovnega dne mladih. ob izročitvi je dejal: »Dragi moji mladi! ob koncu Svetega leta vam zaupam znak jubilejnega leta: kristusov križ! Ponesite ga po svetu kot simbol kristusove ljubezni do človeka in oznanjujte vsakomur, kako lahko le v kristusovi smrti in vstajenju najdemo rešitev in odrešitev.« in ta križ nas vse zbira k molitvi in v teh dneh je replika tega križa tudi v naši župniji, da bi skupaj molili za mlade in tudi zase, da bi skupaj zmogli živeti kot odgovorni in odraščajoči kristjani.

Duhovno razmišljanje o pomenu križa nam je lahko tudi molitev žalostnega dela rožnega venca. V soboto, 9. aprila, ob 20. uri, bo z nami skupina mladih iz frančiškanskih župnij v Ljubljani in glasbena skupina alfa in omega s projektom, ki nosi naslov: Štiri obličja našega Gospoda. V vsakem času cerkvenega leta mladi dramsko uprizorijo – zmolijo en del rožnega venca. Tokrat boste lahko sodelovali pri skrivnostih žalostnega dela. Naj bo glasbeno dramska molitev rožnega venca naša duhovna priprava na praznik Velike noči. Lepo vabljeni!

Marjan Pučko, kaplan


Danes, ob 15. uri, bo škof dr. Peter Štumpf blagoslovil postaje križevega pota na Hotizi, ob poti, kjer je božji služabnik mučenec DANIJEL HALAS stopal na svojo kalvarijo. Povabljeni smo, da po svojih zmožnostih darujemo za postavitev postaj tega križevega pota. Svoj denarni prispevek lahko vržete v nabiralnik v preddverju stolnice. Bog plačaj vaš dar!

5. OBLETNICO USTANOVITVE NAŠE ŠKOFIJE bomo praznovali v četrtek, 7. aprila. ob 17. uri bomo pred Najsvetejšim molili za našo škofijo. ob 18. uri bo slovesno sveto mašo vodil KARDINAL. msgr. dr. FRANC RODE, ob somaševanju škofa ordinarija msgr. dr. Petra Štumpfa in škofa msgr. dr. Jožefa Smeja ter duhovnikov murskosoboške škofije. Lepo vabljeni vsi verniki!

KRIŽEV POT vodijo: danes, 3. aprila, FATIMSKA BRATOVŠČINA; v petek, 8. aprila, BIRMANCI IN VEROUČENCI; v nedeljo, 10. aprila, ZAKONSKI SKUPINI; v petek, 15. aprila, BIBLIČNA SKUPINA. Križev pot je vedno pol ure pred sveto mašo, ob 18.30 uri. Na cvetno nedeljo, z začetkom ob 15.30 uri, bo KRIŽEV POT V NARAVI. Zberemo se na župnijskem dvorišču.

Interaktivna molitev rožnega venca ŠTIRI OBLIČJA NAŠEGA GOSPODA bo potekala v naši stolnici, v soboto, 9. aprila ob 20. uri. Lepo vabljeni!

VELIKONOČNA SVETA SPOVED ZA BOLNIKE IN OSTARELE:
– v ponedeljek, 4. aprila, ob 10. uri, sv. maša v Lukačevcih, nato spovedovanje po domovih;
– v torek, 5. aprila, ob 10. uri, sv. maša v Rakičanu in nato spovedovanje bolnikov po domovih;
– v petek, 8. aprila, od 9.30 ure dalje, spovedovanje bolnikov na Pušči;
– v ponedeljek, 11. aprila ob 10. uri, sv. maša v Murskih Črncih, nato spovedovanje po domovih;
– v torek, 12. aprila, ob 10. uri, sv. maša v Satahovcih in nato spovedovanje po domovih;
– v sredo, 13. aprila, ob 10. uri, sv. maša v Krogu in nato spovedovanje bolnikov po domovih;
– v soboto, 9. aprila, od 9. ure dalje, spovedovanje bolnikov v Murski Soboti, Černelavcih, Veščici, Polani in Borejcih.
Bolnike in ostarele prijavite pravočasno v župnišču na tel. 534 96 60 ali 041/636 415!!

13. aprila, ob 18. uri, vabi FATIMSKA BRATOVŠČINA k zadostilni molitveni uri v stolnico.

V soboto, 16. aprila, vas ob 19. uri vabimo k večerni SVETI MAŠI S TAIZEJSKIMI SPEVI. Mašo, kot vsako leto v postnem času, oblikuje zbor Chorus.

Člani ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE in pripravniki ste zaradi Velike noči vabljeni na redno mesečno srečanje že v soboto, 16. aprila, po večerni sveti maši. Za molitveno uro pa se pridružimo molitvi ob božjem grobu, ki bo na Veliko soboto, 23. aprila.

Letošnji radijski misijon z naslovom SPREOBRNI SE IN VERUJ EVANGELIJU! bo potekal na valovih radia ognjišče od 10. do 16. aprila. V petek, 15. aprila, bo spovedni dan. V murskosoboški stolnici bodo na voljo spovedniki od 6.30 ure do 10. ure in popoldan od 15. do 19.30 ure.

Na cvetno nedeljo bo blagoslov zelenja in slovesno sveto mašo, ob 10. uri, v stolnici vodil g. škof dr. PETER ŠTUMPF. Pasijon med sveto mašo bo prepeval stolni zbor sv. Nikolaja.

Na CVETNO NEDELJO bo pri vseh svetih mašah darovanje za KURJAVO. Vsaka družina ali posameznik naj odda svoj dar v kuverti, na kateri naj bo zapisan naslov darovalca. Bog plačaj za vsak vaš dar.


POSEBNOSTI V KOLEDARJU

nedelja, 10. april: 5. postna nedelja
svete maše ob 6:30, 8:00, 9:00, 10:00, 19:00
sveta maša v Rakičanu ob 8:00

nedelja, 17. april: Cvetna nedelja
svete maše ob 6:30, 8:00, 9:00, 10:00, 14:30, 17:00, 19:00