Meni Zapri

Naš OPZ v Veržeju

Pevski vikend otroških zborov v Veržeju

Kljub temu, da pevci otroškega pevskega zbora v župniji Murska Sobota radi prihajajo na vaje, pa so se pevskega vikenda v Veržeju veselili kot ničesar v tem šolskem letu. Veselje je naraščalo, ko se je 14 pevk (manjkal je le en pevec) odpeljalo proti salezijanskemu zavodu v Veržeju skupaj z zborovodkinjo (avtorico članka) in animatorjem Borutom Balažicem 29. 1., v petek zvečer.

Namen celotnega vikenda je bilo srečanje otroških zborov Pomurja in širše Štajerske ter učenje nekaterih novih pesmi pod taktirko salezijanca Petra Pučnika. S slednjimi so otroci polepšali slovesno sv. mašo na praznik sv. Janeza Boska v veržejski župnijski cerkvi v nedeljo, 31. 1. Naš zbor pa je ostal le do sobote, saj nas je v nedeljo čakalo don Boskovo praznovanje v domači soboški stolnici.

Že prvi večer smo se intenzivno ogreli in se naučili prvih melodij. Otroke je navdušila predvsem Slava izpod peresa Petra Pučnika; prav tako pa so občudovali slepega kitarista Roka, ki nas je mojstrsko spremljal ves čas.

Vseh 70 udeležencev (skupaj z animatorji) se je prvi večer prek zabavnih iger predstavilo drug drugemu, nato pa nas je čakala dolga noč – nekateri so jo izkoristili za spanje, nekateri pa bolj za petje in druženje.

V soboto po jutranji molitvi so spet sledile intenzivne pevske vaje, kasneje pa se nam je na njih pridružil še pianist, bobnar in kitarist. Vmes smo šli na daljši sprehod, se igrali namizni nogomet in druge družabne igre ter hitro dočakali sobotni večer, ko smo se podali spet na drugi, tj. prekmurski breg Mure.

Pevkam se je najbolj vtisnila v spomin dobra družba, hrana, veselje, živahne pesmi, prijazni voditelji in animatorji, pa tudi lepa Marija Pomočnica v salezijanski kapeli.

Besedilo in fotografije: s. Barbara Poredoš

Galerija: 29. januar 2016 – OPZ v Veržeju
{gallery}/dogodki/Foto-2016/Foto-2016-01-29-OPZ{/gallery}