Meni Zapri

Obvestilo – COVID-19

OBVESTILO ZA NEDELJSKE SVETE MAŠE

Pred nedeljskimi in prazničnimi svetimi mašami verniki ob vstopu v cerkev v poseben nabiralnik oddajte list s svojo telefonsko številko (brez imena in naslova). V primeru, da je bila pri sveti maši navzoča oseba, okužena s koronavirusom, župnik na zahtevo pristojne državne ustanove (inšpektorata, policije, NIJZ) posreduje telefonske številke udeležencev pri določeni sveti maši. Župnik oziroma duhovnik o posredovanju podatkov obvesti SŠK. V primeru delavniških svetih maš oddaja telefonske številke ni obvezna, saj duhovnik običajno pozna vernike.

 

POSKRBIMO ZA VARNOST

Udeležba pri bogoslužju je dovoljena samo zdravim osebam, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature.

V cerkvi mora vsak vernik nositi svojo zaščitno masko (šal, ruta ipd.). Pri vhodu v cerkev si mora vernik razkužiti roke, prav tako ob izhodu.

Verniki morajo v cerkvi in v klopeh ohranjati medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra. Te omejitve ne veljajo za družine oz. osebe, ki živijo v istem gospodinjstvu, klopi so namenjene njim. Stoli v cerkvi so razporejeni na določeno razdaljo, ZATO JIH PROSIM NE PREMIKAJTE! STOJIŠČ V CERKVI NI!

Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko brez izjeme. Verniki, ki sedijo na stolih, se obhajajo na mestu, kjer sedijo. Če želijo prejeti sveto obhajilo vstanejo.

Verniki, ki sedijo v klopeh, pristopajo k obhajilu po sredini cerkve. Najprej ženska stran klopi, od prve do zadnje (vračate se po levi strani okrog klopi), nato moška stran klopi od zadnje do prve vrste (vračate se po levi strani okrog klopi).