Meni Zapri

Prvo sveto obhajilo

V pripravi na prejem zakramenta svete pokore in svetega obhajila so se prvoobhajanci skupaj s starši udeležili tudi enodnevne duhovne obnove v Veržeju. V bližnji pripravi pa je potekala tudi devetdnevnica v stolnici. Prvoobhajanci so pri vseh mašah sodelovali s petjem. Vodila jih je s. Ivica Oblak. Na dan slovesnosti je sveto mašo daroval stolni župnik ob somaševanju dveh duhovnikov.
Gospod župnik je prvoobhajance nagovoril z besedami o veliki Jezusovi ljubezni do vseh nas, nato pa še z zgodbo o deklici, ki ji je bilo ime Mala Ljubezen. Zgodba opisuje deklico, ki bi pri svojih šestih letih rada sprejela Jezusa v svoje srce, zato je vsak dan hodila poslušat misijonarja, ki je pripravljal večje otroke na zakrament prvega svetega obhajila. Misijonar je tej mali deklici povedal, da ona še ne more sprejeti Jezusa v svoje srce, ker ima mlečne zobe. Deklica se je odpravila domov, vzela kamen in si z njim izbila vse zobe in se tako na drugo jutro vrnila v cerkev. Misijonar je ugotovil, da je njena ljubezen do Jezusa tako velika, da je tudi ona smela k prvemu svetemu obhajilu in od tistega dne so jo imenovali Velika Ljubezen. Takšna naj bo tudi naša ljubezen do Jezusa.
Otroci so pri maši sodelovali s prečudovitim petjem, katerega je spremljal stolni bend mladih. Petje pa je vodila s. Ivica.
Po končani slovesnosti je sledila pogostitev za vse prvoobhajance in njihove starše.
Besedilo pripravila: Anica Pušnik, Fotografije: Tomaž Berke

Galerija: 22. maj 2011

{gallery}/dogodki/Foto-2011-05-22{/gallery}