Meni Zapri

Slovesnost ob 25-letnici Vrtca Lavra

»Dajmo otroku roko, da nam bo skupaj lepo,
naj se spet tvoje srce prebudi, spomni se dobrih stvari … «

so zapele vzgojiteljice vrtca Lavra in nas v soboto, 10. junija 2017, v Gledališču Park Murska Sobota, popeljale v slovesnost praznovanja 25-letnice vrtca Lavra pod naslovom “Dajmo otroku roko”.

Prireditev sta vodila g. Bojan Vereš in ga. Danica Medved.

Na začetku prireditve nas je pozdravil predstavnik ustanovitelja Miklavževega zavoda Murska Sobota in župnik župnije Murska Sobota g. Goran Kuhar, ki je med drugim dejal: »Vedra misel krepi srce in stori, da človek vztraja v dobrem … Prava pot, da v sveti kreposti napredujemo, je v tem, da vztrajamo v veselju« je zapisal sveti Janez Bosko. Danes je dan veselja in hvaležnosti, ko praznujemo srebrni jubilej našega vrtca Lavra, ki ima svoje začetke v preprostem varstvu otrok, pri sestrah Hčera Marije Pomočnice. Iz majhnega raste veliko. Iz varstva otrok je počasi nastajal in rasel vrtec Lavra, ki je pred nekaj leti dobil sestrico na Tišini.

V svetopisemski govorici je srebro znamenje modrosti. Naš vrtec je prešel iz otroške dobe v odraslost. Mnoge otroške bolezni in težave so že za njim, zaradi njih je vrtec rasel v modrosti. Ta modrost mu danes pomaga hoditi po poti, preventivnega vzgojnega sistema Svetega Janeza Boska, z odločnim korakom.«

Kasneje se nam je na odru pridružila tudi svetnica Mestne občine Murska Sobota in predsednica odbora za družbene dejavnosti ga. Daniela Mörec in nas v imenu župana Mestne občine Murska Sobota nagovorila in Zasebnemu vrtcu Lavra podelila posebno priznanje.

»Vsaka hiša ima štiri vogale in vsak vogal je pomemben. Če eden popusti, se hiša zruši.

Tudi umetnost vzgoje zahteva, da otroka sprejmemo v celoti in odgovorimo na vse njegove temeljne potrebe: po sprejetosti, druženju, učenju in ljubezni – in po Ljubezni z veliko začetnico.

V vrtcu Lavra se navdihujemo pri don Boskovem preventivnem vzgojenem sistemu. Zato otroci in njihovi starši tam najdemo dom, šolo, dvorišče in Cerkev. 

To so štirje stebri vsake salezijanske ustanove, ki nas bodo spremljali tudi skozi današnjo slovesnost 25-letnice vrtca Lavra.« sta napovedovalca napovedala osrednji del prireditve.

Tako so se ob štirih stebrih:
1.    dom, ki sprejema,
2.    šola, ki uvaja v življenje,
3.    dvorišče za veselje in prijateljske stike
4.    in cerkev, ki evangelizira,
v nadaljevanju prireditve na odru s pesmijo, dramatizacijo, deklamacijo, glasbeno pravljico in plesom zvrstili otroci iz vrtca Lavra in njihovi starši, sestre hčere Marije Pomočnice, vsi zaposleni v Miklavževem zavodu Murska Sobota, nekdanji gojenci, mladinski pevski zbor Angelski biseri in otroški pevski zbor iz župnije Murska Sobota, razni glasbeniki, plesalci …

Hvala vsem, ki ste praznovali z nami in vsem, ki imate vrtec Lavra radi.

Besedilo: s. Martina Golavšek
Fotografije: Piroška Barat

 

Galerija: 10. junij 2017 – slovensnost ob 25-letnici vrtca
{gallery}/dogodki/Foto-2017/Foto-2017-06-10-akademija{/gallery}