Meni Zapri

XIV. postaja – Jezusa polože v grob

Bridko objokovan,
je Jezus v grob dajan.
O grešnik, moli ga –
tvoj greh je zdaj opran.

Časten je bil Jezusov pokop. Z dišavami vred sta zavila Jožef in Nikodem Jezusovo telo v čisto tančico in ga položila v nov, iz skale izklesan grob na kraju, kjer je bil Jezus križan.

Molimo Te, Kristus in Te hvalimo.
Ker si s svojim križem svet odrešil.

Odpusti mi, ker Te nisem znal ljubiti v vseh ljudeh in v vseh bitjih kot svojega Boga in Gospodarja.
Gospod, prosim Te za vse, ki so Te poznali in so bili Tvoji otroci. Naj se Tvoje očetovsko srce razveseli njihove vrnitve k Tebi. Prosim Te za tiste, ki niso nikoli slišali zate.
Prav tako Te prosim za starše, ki niso učili svojih otrok postavljati Tebe na prvo mesto v svojem življenju.
Poglej tudi na tiste, ki se zavestno bore proti Tebi, Tudi oni so Tvoji otroci. Prosim odkrij svojo ljubezen vsem nam, da Te bomo mogli vsi skupaj sprejeti in Ti služiti, kot Ti je služila Tvoja Mati Marija.

O Gospod, to je veselo oznanilo, ki si ga prinesel edino Ti, da za vsakim velikim petkom pride velika noč, da je trpljenje vir blagoslova in da je smrt le seme novega življenja za vsakega, ki se Tebe oklepa.

Daj mi, da bom to razumel.

Naj živi v meni to prepričanje, kadar pridejo težki časi. Potem bom spoznal, da moram trpljenje ne le nosti, ampak tudi premagati.
V Tebi bom čutil, da sem mu dorasel, čutil bom, kako se duiša po vsaki hrabro izbojevani uri trpljenja okrepi, kako zasije iz vsake teme, skozi katero sem šel, žarek velikonočne luči.
In še to bom čutil, da je tudi v bridkosti deležen Tvojega miru, kdor tako s Teboj živi in trpi.

Usmili se nas, o Gospod.
Usmili se nas.