Meni Zapri

Župnijski list št. 1/16

Leto XX — Številka 1 — 3. januar 2016

BOŽIČNA POSLANICA NAŠEGA ŠKOFA
msgr. dr. Petra Štumpfa

Božič je človeško rojstvo Besede vsemogočnega Boga, ki se je v davnini oglasila v betlehemskem hlevu. Tudi večna Beseda je takrat zajokala, da mi ne bi preslišali jokanja nerojenih in pa komaj rojenih otrok, ki se borijo za svoje življenje. Večna Beseda je takrat zajokala, da bi se mi zdrznili ob jokanju vseh malih, ki so jim vzeli očeta ali mamo. Večna Beseda je takrat zajokala, da bi se mi omehčali za usmiljenje, spreobrnjenje in spravo. Večna Beseda je takrat zajokala, da bi mi zasramovanim brisali solze in jim varovali poštenje. Večna Beseda je takrat zajokala, ker mogoče mi premalo jokamo. Ob koncu časov večna Beseda ne bo zajokala. Jokali bodo tisti na levici, (prim. Mt 25, 31-46) ki niso hoteli slišati, kako je večna Beseda takrat, v Betlehemu, zajokala …

Božič je človeško rojstvo Besede vsemogočnega Boga, ki se je v davnini oglasila v betlehemskem hlevu.

Tudi večna Beseda je takrat zajokala, da mi ne bi preslišali jokanja nerojenih in pa komaj rojenih otrok, ki se borijo za svoje življenje. Večna Beseda je takrat zajokala, da bi se mi zdrznili ob jokanju vseh malih, ki so jim vzeli očeta ali mamo. Večna Beseda je takrat zajokala, da bi se mi omehčali za usmiljenje, spreobrnjenje in spravo. Večna Beseda je takrat zajokala, da bi mi zasramovanim brisali solze in jim varovali poštenje.
Večna Beseda je takrat zajokala, ker mogoče mi premalo jokamo. Ob koncu časov večna Beseda ne bo zajokala. Jokali bodo tisti na levici, (prim. Mt 25, 31-46) ki niso hoteli slišati, kako je večna Beseda takrat, v Betlehemu, zajokala …

Vse, kar se dogaja med nami in z nami, na božič ohranjajmo in premišljujmo v svojem srcu. Leto 2016 ne prihaja med nas kot odtekanje časa v neko negotovost in strah. Tudi novo leto prihaja kot blagoslov iz nebes. Bog nam prinaša svoje varovanje, svojo naklonjenost in svoj mir. Bog je z nami vsemi. Božja Mati Marija na vse veke ostaja tudi naša Mati.

Blagoslovljen in miren naj vam bo božič ter milosti polno in varno leto 2016!


V ponedeljek, 11. januarja, v naši župniji začenjamo šolo za novo evangelizacijo ŽIVI IN DELI KRISTUSA.
Srečanja bodo vsak ponedeljek po večerni sveti maši. Vabljeni vsi, ki bi radi poglobili svoje versko izkustvo in postali dejavni kristjani. Šola za novo evangelizacijo obsega devet srečanj.

V sredo, 6. januarja, obhajamo praznik Gospodovega razglašenja – sveti trije kralji. Maše bodo ob 8., 10. in zvečer ob 18.00 uri. K večerni sveti maši vabljeni veroučenci. Prinesete škatlice iz adventne akcije “Otroci za otroke”.

Slavilna maša molitvene skupine Prenova v Duhu, bo v torek 5. januarja. Po maši molitev pred Najsvetejšim!

V četrtek, 7. januarja, začenjamo z rednim veroukom!

Škofijsko srečanje kolednikov, bo v soboto, 9. januarja, v župniji Ljutomer. Program se bo začel ob 10.00 uri. Lepo vabljeni!

V nedeljo, 10. januarja, obhajamo praznik Jezusovega krsta. Pri maši ob 8.30, ki jo bo daroval škof dr. Peter Štumpf, bo naš domači bogoslovec Denis Törnar sprejel službo mašnega pomočnika – akolita. Lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za našega bogoslovca, da bi pogumno in vztrajno hodil po poti do duhovništva.

V sredo, 13. januarja bo ob 17. uri molitvena ura pred Najsvetejšim. Vabljeni člani in članice BRATOVŠČINE FATIMSKE MARIJE.

 VERSKI TISK 2016 – V prihodnjih dnevih in tednih obnovite naročnino za verski tisk 2016. Celoletna naročnina za Družino je – 93,60 EUR; za
Ognjišče je – 28,50 EUR. Naročnino obnovite v župnišču do 17. januarja, pri poverjenikih ali direktno pri založbi.

Naš g. škof dr. Peter Štumpf spoveduje v stolnici vsako sredo in petek zvečer. Somaševanje pa vodi v petek pri jutranji sveti maši.

Spoved v stolnici je vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo!

Duhovne vaje za naše birmance bodo od 15. – 17. januarja v Veržeju. Naše birmance in animatorje priporočamo v molitev.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 9. januarja 2016, ob 8. uri: Ul. Mikloša Küzmiča, Aškerčeva in Šolsko naselje.
– v soboto, 16. januarja 2016, ob 8. uri: Ul. Arhitekta Novaka, Sodna ul. in Rožno naselje.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.