Meni Zapri

Župnijski list št. 1/17

Leto XXI — Številka 1 — 1. januar 2017

NA PRAGU GOSPODOVEGA LETA 2017

“Moj Bog, verujem in vem, da si neskončen v polnini in globini svojih popolnosti, in te molimkot izpolnitev vsega, kar si more duša želeti, in kar mora doseči, da bi bila povsem srečna.Samo ti, moj večni Gospod, si vedno nov, in kakor od vekomaj bivaš, tako si vedno “prvi inposlednji”: večno mlad.

Tvoja večna volja je, da ne živim samo nekaj časa, ampak za večno. Nad svojim življenjemnimam moči; ne morem se uničiti, četudi bi bil tako zloben, da bi to hotel. Živeti moramvečno. Brez tebe, o Bog, pa bi večnost bila le večno gorje. Samo ti si, na katerega se moremopirati. Samo ti si hrana moji duši. Samo ti si neizčrpljiv in nudiš večno novost spoznanju in ljubezni večno svežo novost.

Milijone in milijone let bo preteklo, pa te bo moje spoznanje tako malo dojelo, da bom občutil,kakor da šele začenjam uživati tvojo dobroto in lepoto. In tako bom za vso večnost majhnodete, ki se šele začenja učiti in se poglabljati v nedogledna brezna tvojega neskončnega božjega Bitja. Ti si središče in povzetek dobrega, edina resničnost v tem svetu senc, nebesa, v katerihblaženi duhovi žive in so nedopovedljivo srečni. O daj, da bom z vsakim novim letom prišel bliže tvoji blaženi večnosti!

O Bog, naj z vsakim novim letom lepše
mi vsako lepo čustvo v prsih zacveti,
zaneti vsako novo leto svojo mi ljubezen,
da v stalen plamen zažari!
Krepčaj mi s sveto mislijo duha,
dokler telo ubogo mi ne leže v grob,
a duh vzleti domov v nebesa
kot izpuščen pod rodni krov golob,
da se pred tvojim Veličastvom zlije
v zbor angelov, poln večne harmonije!”

(John H. Newmann)


V petek, 6. januarja, obhajamo praznik Gospodovega razglašenja – sveti trije kralji. Maše bodo ob 8., 10. in zvečer ob 18.00 uri. K večerni sveti maši vabljeni veroučenci. Prinesete škatlice iz adventne akcije “Otroci za otroke”.

Slavilna maša molitvene skupine Prenova v Duhu, bo v torek 3. januarja ob 18.00 uri. Po maši molitev pred Najsvetejšim in molitev za ozdravljenje!

V ponedeljek, 9. januarja, začenjamo z rednim veroukom!

Škofijsko srečanje kolednikov, bo v soboto, 14. januarja, v župniji Beltinci. Program se bo začel ob 9.30 uri. Lepo vabljeni!

V četrtek, 13. januarja bo ob 17. uri molitvena ura pred Najsvetejšim. Vabljeni člani in članice BRATOVŠČINE FATIMSKE MARIJE.

Duhovna obnova za vse veroučence 6. razreda, bo v soboto, 14. januarja ob 14.15 uri! Veroučenci naj s seboj prinesejo sobne copate in malico. Starši veroučencev, 6. razreda, ste ob 17.00 uri vabljeni v dvorano veroučnih učilnic na sestanek. Duhovno obnovo zaključimo z večerno sveto mašo, ob 18.00 uri, kjer veroučenci sodelujejo!

VERSKI TISK 2017 – V prihodnjih dnevih in tednih obnovite naročnino za verski tisk 2017. Celoletna naročnina za Družino je – 98,80 EUR; za Ognjišče je – 29,70 EUR. Naročnino obnovite v župnišču do 17. januarja, pri poverjenikih ali direktno pri založbi.

Proščenja in slovesnosti v letu 2017:
– 7. maj 2017: Krog
– 4. junij 2017: Satahovci
– 2. julij 2017: Lukačevci
– 16. julij 2017: Pušča
– 15. avgust 2017: Murski Črnci
– 10. september: Rakičan
– 17. september: Borejci

– 21. maj 2017: Prvo Sv. obhajilo
– 28. maj 2017: Izpoved vere
– 4. junij 2017: Sv. birma

Naš g. škof dr. Peter Štumpf spoveduje v stolnici vsak petek zvečer. Somaševanje pa vodi v petek pri jutranji sveti maši.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 7. januarja 2017, ob 8. uri: Ul. Mikloša Küzmiča, Aškerčeva in Šolsko naselje.
– v soboto, 14. januarja 2017, ob 8. uri: Ul. Arhitekta Novaka, Sodna ul. in Rožno naselje.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.