Meni Zapri

Župnijski list št. 1/20

Leto XXIV — Številka 1 — 1. januar 2020

V NOVO LETO Z NOVO PODOBO ŽUPNIJSKEGA LISTA

“Boug van daj v eton nouvon leti srečo, zdravje, veselje, krüja vina za vole, düjšnoga zveličanja pa največ!”

Dragi verniki soboške župnije! S tem starodavnim novoletnim voščilom prihaja v vaše domove nova podoba župnijskega lista. Izhajal bo enkrat mesečno (zadnjo nedeljo v mesecu) in vsakokrat bo v njem priloga, kjer bodo zapisani mašni nameni za ves mesec.

Prva stran župnijskega lista bo namenjena kratkemu razmišljanju. Pastoralne dogodke meseca boste našli na drugi in tretji strani, na zadnji strani pa so zapisani dogodki, ki so stalni del življenja naše župnije. Verjamem, da vam bo župnijski list v pomoč pri spremljanju župnijskega utripa in spodbuda, da se dogajanj v župniji tudi udeležite.

Z gospodom kaplanom Vam voščiva blagoslovljeno novo leto 2020, v katero naj Vas spremlja molitev bl. Johna Newmanna:
“O Bog, naj z vsakim novim letom lepše mi vsako lepo čustvo v prsih zacveti, zaneti vsako novo leto svojo mi ljubezen, da v stalen plamen zažari! Krepčaj mi s sveto mislijo duha, dokler telo ubogo mi ne leže v grob, a duh vzleti domov v nebesa kot izpuščen pod rodni krov golob, da se pred tvojim Veličastvom zlije v zbor angelov, poln večne harmonije!”

Vaš župnik Goran


PASTORALNI DOGODKI

Na novo leto, je praznik Marije Božje Matere, svete maše bodo ob 8.00, 10.00 in ob 18. uri. Sveto mašo ob 10.00 uri bo vodil naš škof.

V četrtek, 2. januarja, vabljeni na koncert mladinskega pevskega zbora iz župnije Marijinega oznanjenja v Ljubljani. Zbor bo sodeloval že pri večerni sveti maši.

Na prvi petek, 3. januarja, ne bo obiskov bolnikov po domovih. Sveti maši bosta v Murskih Črncih in Krogu. K večerni sveti maši vabljeni birmanci in njihovi starši.

Na prvo soboto, 4. januarja, vabljeni k večerni sveti maši veroučenci 7. razreda in njihovi starši. Maši bosta tudi v Satahovcih in Rakičanu.

V nedeljo, 5. januarja, bo pri vseh svetih mašah, darovanje za obnovo trga pred stolnico. Svoje darove oddajte v kuverti, na kateri naj bo zapisan vaš naslov. Bog povrni.

Na praznik Gospodovega razglašenja, 6. januarja, bodo svete maše ob 8.00, 10.00 in 18.00 uri. Pri vseh svetih mašah, bomo blagoslovili vodo, kredo in kadilo. Veroučenci povabljeni, da k večerni sveti maši prinesejo darove, ki so jih zbirali v adventni akciji “Otroci za otroke”.

V torek, 7. januarja, bo ob 18.00 uri slavilna sveta maša. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

Duhovne vaje za veroučence 7. razreda – bodo od petka 10., do nedelje 12. januarja, v Kančevcih.

Duhovne vaje za birmance – bodo od petka 17., do nedelje 19. januarja, v Veržeju.

V soboto, 18. januarja, je verouk za veroučence 1. razreda. Srečanje se bo začelo ob 9.00 uri v župnijski dvorani skupaj s starši.

Ekumenska molitvena osmina za edinost kristjanov, bo potekala od 18. do 25. januarja. V tem času smo posebej vabljeni k molitvi in delu za edinost kristjanov.

V petek, 24. januarja, vabljeni na celonočno češčenje Najsvetejšega, ki bo v prostorih vrtca Lavra. Najsvetejše bo izpostavljeno od 18.30 do 6.30 ure.

V soboto, 25. januarja, pri večerni sveti maši za mlade, se bomo zbrali ob praznovanju godu sv. Janeza Boska, ustanovitelja salezijanske družine. Vabljeni, da se skupaj Bogu zahvalimo za naše sestre Hčera Marije Pomočnice, po katerih Bog tudi v naši župniji dela velike reči.