Meni Zapri

Župnijski list št. 10/15

Leto XIX — Številka 10 — 10. maj 2015

Škofijski misijon 2015-2016

ODPRITE VRATA KRISTUSU

“Med misijonom bomo dali prednost prvim četrtkom, petkom in sobotam. Prvi četrtek je dan evharistije. Prvi petek je dan češčenja Jezusovega Srca. Prva sobota je Marijin dan in dan duhovnih poklicev. Nedelja je dan družine. Ti dnevi bodo posvečeni dnevi misijona. Evharistija, Srce Jezusovo, Marija, duhovni poklici in družina – to so temelji naše vere. Vsi drugi dogodki med misijonom bodo samo osmišljali in podpirali te temelje.

Misijon soboške škofije ni namenjen samo vernim, ampak je povabilo tudi nevernim in vsem ljudem dobre volje, da skupaj najdemo načine, kako biti bolj človeški – brez opravljanja in brez obrekovanja. Na njuno mesto naj stopi potrpežljivo poslušanje drugih, razmišljanje o tem, kaj so povedali, in usmiljeno ravnanje z drugimi. Postali bomo bolj odgovorni do sebe in drugih. Tako bomo lažje premagovali lagodnosti, z veseljem sprejemali otroke in se skupaj pogumno soočali z aktualnimi težavami. To je edina pot iz krize. Druge poti ne vidim. Stvar je preprosta. Kristus ponuja zlato pravilo: »Vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim« (Mt 7, 12)!

Misijon bomo obhajali devet mesecev – od letošnjega adventa do avgusta 2016. Če je bil proces globalne sekularizacije Pomurja dolg, potem tudi proces duhovne in moralne prenove Pomurja mora trajati vsaj nekaj časa.

Ne izgubljajmo poguma! Oklenimo se Kristusa in Kristus bo ostal z nami! Prosim za molitve, žrtve, podarjeno trpljenje in tudi mašne namene za blagoslov misijona! Marija pod Logom v Turnišču naj razgrne svoj milostni plašč nad vse, nas varuje vsega hudega in nam pomaga ostati s Kristusom!”

(iz pisma našega škofa)


V torek, 12. maja, bo v naši župniji kanonična vizitacija, ki jo bo opravil gospod škof. Najprej se bo srečal z duhovnikoma in pregledal delovanje župnije, vodenje matičnih knjig. Ob 18.00 uri se bo v cerkvi srečal z birmanci, starši in botri, med mašo bo na razpolago za sveto spoved staršev in botrov. Po večerni sveti maši, pa se bo srečal še z župnijskim pastoralnim svetom.

V sredo, 13. maja, fatimski spomin, k molitvi pred Najsvetejšim vabljeni člani fatimske bratovščine.

Veroučenci vabljeni k šmarnicam v župnijsko cerkev ali po vaseh, kjer so kapele!

Slovesnost birme bo v nedeljo, 17. maja, ob 10.00 uri! Vse tiste, ki prihajate k sveti maši ob 10. 00 uri, prosimo, da se razporedite k drugim mašam in pustite mesto birmancem, staršem, botrom in sorodnikom.

V nedeljo, 17. maja, bo škofijsko srečanje cerkvenih skupin ljudskih pevcev pri sv. Ani v Boreči. Srečanje se bo začelo ob 14.30 uri.

V soboto, 23. maja, bo duhovna obnova za prvoobhajance in starše. Duhovno obnovo bomo začeli ob 9.00 uri. V ponedeljek, 25. maja, začenjamo z duhovno pripravo na prvo sveto obhajilo. Starše in prvoobhajance vabimo k večernim svetim mašam.

Binkoštna vigilija ob branju Svetega pisma bo v soboto, 23. maja, v župniji Križevci pri Ljutomeru. Vigilija se bo začela ob 20.00 uri. Vabljeni k branju in premišljevanju Svetega pisma.

V soboto, 20. junija, bo vseslovensko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje. Osrednja slovesnost bo ob 10. uri. Srečanje se bo začelo ob 9. uri na ploščadi pred Baziliko Marije Pomagaj z molitvijo.
Tudi iz naše župnije bo peljal avtobus, prijave zbiramo na župnišču!

Zbiranje ODPADNEGA PAPIRJA se nadaljuje. Pripeljite ga na župnijsko dvorišče in ga odložite pred zabojnik. Hvala.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
– Dežurstvo (delitev oblačil): vsak prvi ponedeljek v mesecu, od 15.30 do 17.00 ure.
– Sprejemanje oblačil: vsak drugi petek v mesecu, od 16.00 do 17.00 ure. Na ta dan, člani župnijske Karitas, samo sprejemajo oblačila in ne izdajajo oblačil ali hrane!

Priložnost za sveto spoved v stolnici, je vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 16. maja 2015, ob 8. uri: starši letošnjih birmancov in birmank.
– v soboto, 23. maja 2015, ob 8. uri: Borejci


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.