Meni Zapri

Župnijski list št. 10/21

Leto XXV — Številka 10 — oktober 2021

SOBIVANJE DVEH ŽUPNIJ

Urnik svetih maš na obeh župnijah:
Murska Sobota: svete maše bodo s 1. januarjem 2022, med tednom, samo zvečer (zjutraj svetih maš ne bo) ob 19.00 uri. Letos večernih svetih maš, ob menjavi ure ne bomo prestavljali na 18.00 uro. S 1. januarjem 2022 sobotna večerna sveta maša ne bo več nedeljska.
Martjanci: svete maše bodo med tednom (sreda, petek, sobota) ob 18.00 uri. V nedeljo bo sveta maša ob 10.00 uri. Ob praznikih bodo svete maše ob 18.00 uri. Češčenje Najsvetejšega je vsak petek ob 17.00 uri.

Dragi verniki lepo ste povabljeni, da novo pastoralno leto izkoristite tako, da se vključite v katero izmed skupin, ki bodo delovale v obema župnijama. Srečevali se bomo skupaj in sicer enkrat v Murski Soboti drugič v Martjancih.
BIBLIČNA SKUPINA – branje Svetega pisma, pogovor o Božji besedi in molitev.
ŽIVIMO Z ROŽNIM VENCEM – skupina za starejše ljudi.
PRENOVA V DUHU – molitvena skupina.
ZAKONSKA SKUPINA – zakonski pari se skupaj pogovarjajo in razmišljajo ob Božji besedi, o svojem zakonskem in družinskem poslanstvu.
MOŠKA SKUPINA – se srečuje mesečno, kjer se družinski očetje pogovarjajo o svoji vlogi v družini.
MINISTRANTI – vabljeni veroučenci, ki bi radi pomagali duhovniku pri sveti maši.
MLADINSKA SKUPINA – vabljeni mladi od 9. razreda naprej, dijaki in študentje.
SREČANJE ZA VDOVE IN VDOVCE – podelili si bomo izkušnjo izgube moža/žene, kje poiskati tolažbo ob izgubi partnerja, učiti se drug drugega poslušati, ter mu stati ob strani, kako preboleti izgubo partnerja.
OBRAVNAVANJE VERSKIH TEM – na srečanju se bomo pogovarjali o veri, o cerkvenih temah, ter o temah iz vsakdanjega zakonskega in družbenega življenja. (Sveto pismo, Katekizem Katoliške Cerkve).
SKUPINA ZA SAMSKE – za starejše od 45. leta dalje, brez otrok. Pomoč, da samsko življenje ne bo tudi osamljeno življenje.
SKUPINA ZA MAMICE – mamice, ki bi se želel mesečno srečevati v skupini, prisluhniti različnim temam in se pogovarjati, da bi tako še z večjim veseljem živele svojo identiteto ženske, žene, mame, vabimo, da pišejo na: majda.merzel3@gmail.com.
MEDITATIVNA SKUPINA – Preberemo, razmišljamo in poglabljamo vsebino Svetega pisma, ter poskušamo prenesti v svoje vsakdanje življenje.


V soboto, 2. oktobra, bomo z obema župnijama poromali v Belo Krajino. Poromali bomo v znamenito romarsko središče Tri fare, Črnomelj in se ustavili v Drašičih, kjer bo degustacija belokranjskih in dolenjskih vin. Dar za romanje je 40 EUR in vključuje prevoz, kosilo in degustacijo. Odhod avtobusa iz Martjanec (pred cerkvijo) bo ob 6.00 uri, iz Murske Sobote (pred stolnico) pa ob 6.15 uri. Prijavite se do srede 29. septembra.

Od petka 1. oktobra do nedelje 3. oktobra, bodo na Bledu potekale duhovne vaje za mlade iz obeh naših župnij. Mladi se še lahko prijavite do srede 29. septembra. * V nedeljo, 3. oktobra ob 18. uri, bo srečanje za samske v Murski Soboti.

Ob pogrebu škofa msgr. dr. Jožefa Smeja zaradi epidemije ni bilo možnosti za številnejšo udeležbo pri sveti maši, zato bo sveta maša za rajnega škofa v nedeljo, 10. oktobra, ob 15.00 v župnijski cerkvi v Bogojini.

V četrtek, 14. in 28. oktobra ob 19.30 uri, bo srečanje za vse, ki želite poglobiti poznavanje verskih tem. Za udeležbo na skupini je potrebna samo želja po odkrivanju novih spoznanj iz življenja vere in Cerkve.

V petek, 15. oktobra ob 19.30 uri, bo srečanje mladih. Vabljeni devetošolci, dijaki in študentje.

V četrtek, 21. oktobra ob 19.30 uri, bo srečanje za vdove in vdovce.

V soboto, 30. oktobra ob 20.00 uri, bo srečanje mladih iz naše škofije. Pripravljen bo nagovor-kateheza namenjena mladim, sledi slavljenje in češčenje Najsvetejšega.

Vstopamo v mesec oktober-mesec ROŽNEGA VENCA. Rožni venec molimo pol ure pred sveto mašo. Lepo vabljeni k molitvi rožnega venca. Naj se molitev rožnega venca oživi tudi po naših družinah, še zlasti po družinah naših veroučencev.

Papež Frančišek spodbuja cepljenje proti covid-19:Cepljenje s cepivi, ki so jih odobrile pristojne ustanove, je dejanje ljubezni. Cepljenje je preprost toda globok način spodbujanja skupnega dobrega in skrbi drug za drugega, zlasti za najbolj ranljive. Boga prosim, da bi lahko vsak prispeval svoje zrnce peska, svoje majhno dejanje ljubezni. Ne glede na to, kako majhna je, je ljubezen vedno velika. Prispevajmo s temi majhnimi dejanji za boljšo prihodnost.

VEROUK – Spoštovani starši, kakor je bilo zapisano v avgustovski in septembrski številki župnijskega lista bo letos potekal vpis za vse veroučence vseh razredov, od 27. septembra do 1. oktobra, v veroučnih učilnicah dopoldne od 9.00 do 10.00 ure in popoldne med 16.00 do 17.00 uro. K vpisu pride poleg veroučenca še eden od staršev (ne pa stari starši ali drugi sorodniki), z izpolnjeno prijavnico. Urnik in prijavnico so veroučenci dobili po e-mailu in v spletne učilnice! Ob vpisu veroučence razporedimo v skupine po 15. Poznejši vpis k verouku več ni mogoč! Vpis velja tudi za veroučence, ki bodo letos obiskovali 1. razred. Verouk začenjamo v ponedeljek 4. oktobra po urniku!

V četrtek, pred prvim petkom, 30. septembra, smo vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim eno uro pred sveto mašo, ko bomo molili za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

V petek 1. oktobra je prvi petek. Vabljeni smo k sveti spovedi, molitvi pred Najsvetejšim in k sveti maši.

Zaradi naraščajočega tveganja ponovne epidemije, na prvi petek ne bomo obiskovali bolnikov po domovih, razen v nujnem primeru.

V sredo, 13. oktobra, je fatimski spomin. Člani Fatimske bratovščine ste vabljeni k češčenju Najsvetejšega eno uro pred večerno sveto mašo.

V soboto, 16. oktobra ob 9.30. uri, bo sveta maša ob začetku novega veroučnega leta. Veroučence in šolarje vabimo, da k tej sveti maši prinesejo šolske torbe, da jih bomo med sveto mašo blagoslovili.

V petek, 22. oktobra, bo eno uro pred večerno sveto mašo, češčenje Najsvetejšega. Molili in prosili bomo za naš vrtec Lavra.

V nedeljo, 24. oktobra, ste člani Združenja Marije Pomočnice, vabljeni k češčenju Najsvetejšega, eno uro pred večerno sveto mašo.

Škof dr. Peter Štumpf spoveduje v stolnici vsak petek pri večerni sveti maši. Somaševanje pa vodi ob četrtkih zjutraj.

Dragi verniki, na prvo nedeljo v mesecu oktobru (3. oktobra) bo nabirka za obnovo trga pred stolnico pri vseh svetih mašah. Svoj dar oddajte v kuverti na kateri naj bo napisan vaš naslov. Svoj dar za obnovo trga lahko darujete tudi na TRR pri NLB: 02843-0263090952. V mesecu septembru ste v cerkvi in župnijski pisarni za obnovo trga darovali 7.097,00 EUR. Bog plačaj za vse vaše darove!


Molitev v času epidemije COVID-19

Usmiljeni Oče, tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil. Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije, zdravje, potrpežljivost in moč. V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce, nam pa odpri oči za vsako stisko in daj, da bomo trpečim pomagali z dejanji. Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino. Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike. Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo. Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo, nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum. Prosimo te, naj epidemija preneha, da bomo mogli živeti v miru in blaginji. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.