Meni Zapri

Župnijski list št. 11/14

Leto XVIII — Številka 11 — 25. maj 2014

PRIPRAVA NA ŠKOFIJSKI MISIJON

Po sv. krstu smo vsi misijonarji in vsi odgovorni za oznanjevanje evangelija, kar je izpostavil tudi papež Frančišek: »oznanjevanje je poslanstvo Cerkve, in sicer ne le nekaterih, ampak je moje, tvoje, naše poslanstvo.« … Da bi utrdili svojo poklicanost in poslanstvo, bomo ob 10-letnici ustanovitve Škofije Murska Sobota, ki bo leta 2016, pripravili Škofijski misijon.
Priprava na škofijski misijon je naše skupno iskanje. To je naloga vseh nas duhovnikov in laikov. Prav je, da se o tem pogovarjamo in skupaj iščemo pot. Želimo, da bi naše pastoralno poslanstvo živeli bolj zavzeto in z večjo gorečnostjo.

Glavni cilj oziroma namen škofijskega misijona:
Da bi kristjani svojo vero upali živeti v svojem življenju, družinah in v javnosti ter (da) bi tudi druge navduševali zanjo.

Dragi verniki naše župnije, lepo povabljeni, da se pridružite najprej k molitvi za uspeh misijona, da podpirate delo duhovnikov s svojo molitvijo. Hkrati pa vas vabim, k poglobiti vaše osebne vere. Na voljo imamo mnogo priložnosti in možnosti, da rastemo v veri, ki bo pričevanjska.
V pripravi na škofijski misijon lahko po družinah:
– obudite skupno družinsko molitev;
– berete in premišljujete Sveto pismo;
– namenite petkov zdržek od mesa za blagoslov misijona;
– se trudite za redno obhajanje zakramentov – redna sveta spoved, obisk nedeljske svete maše;
– z romanji na svete kraje.

MOLITEV ZA ŠKOFIJSKI MISIJON
Nebeški Oče, zahvaljujemo se ti za tvojega Sina Jezusa, ki je za nas trpel na križu, vstal od mrtvih in pod podobo kruha v Svetem Rešnjem Telesu prebiva med nami. Prosimo te, daj nam darove Sv. Duha, da se bomo dobro pripravili na škofijski misijon, s katerim želimo prenoviti svoje življenje z gorečnostjo in veseljem, da bo Tebi v čast in hvalo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
Marija, Mati Cerkve, prosi za nas!


V mesecu juniju vas vabimo k češčenju Srca Jezusovega – VRTNICAM. Pri obeh sv. mašah bomo premišljevali ob knjigi, ki ponuja kar 31 premišljevanj. Lepo vabljeni!

Izpoved vere letošnjih devetošolcev bo v nedeljo, 1. junija, pri sveti maši ob 9.00.

SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV – V sredo, 28. maja, po večerni sveti maši, vabimo na srečanje vse starše letošnjih birmancev. Pogovorili se bomo o devetdnevnici in o slovesnosti svete birme.

Začetek birmanske devetdnevnice bo v petek, 30. maja, pri večerni sveti maši! Starše lepo prosimo, da v času devetdnevnice sedijo skupaj z birmanci!

V torek, 3. junija, ob 18.00 uri bo skušnja letošnjih birmancev, ko se bodo srečali z našim škofom in predstavili svoje znanje, ki so ga osvojili v pripravi na zakrament svete birme.

SVETA BIRMA – bo v naši župnij na Binkošti, 8. junija, ob 10.00 uri. K tej sveti maši posebej vabljeni sorodniki letošnjih birmancev.

V nedeljo, 8. junija, zaradi slovesnosti svete birme, maše ob 9.00 uri ne bo!

ZAKLJUČEK VEROUKA – Od 2. do 6. junija zaključujemo veroučno leto, veroučenci bodo opravili sveto spoved in dobili spričevala. Ob delitvi spričeval bodo veroučenci dobili tudi prijavnico za novo veroučno leto. Starše prosimo, da prijavnico, kjer je tudi nov urnik verouka za šol. l. 2014/15, izpolnite in vrnete ob začetku novega veroučnega leta.

ORATORIJ v naši župniji bo od 7. julija do 12. julija. Letošnji oratorij nosi naslov: “Na tvojo besedo”. Otroci bodo spoznavali lik svetega apostola Petra. PRIJAVNICO bodo otroci dobili pri verouku . Prijavijo na se najpozneje do nedelje 8. junija!

ROMANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN STAREJŠIH NA BREZJE bo v soboto, 21. junija. Prijave zbiramo na župnišču. Natančen čas odhoda in cena prevoza bosta objavljena v naslednji številki župnijskega lista.

ŽUPNIJSKO ROMANJE – V mesecu septembru (10. – 13.9.) romamo v Švico in Alzacijo. Poromali bomo v znameniti švicarski romarski središči EINSIEDELN in MARIASTEIN ter vinsko cesto v ALZACIJI. Cena romanja je 359 EUR, ob prijavi plačate 100 EUR, možno je tudi odplačevanje na obroke do konca meseca avgusta.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 31. maja 2014, ob 8. uri: Satahovci – 2. skupina
– v soboto, 07. junija 2014, ob 8. uri: starši letošnjih birmancev.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: v mesecu maju bo drugi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.