Meni Zapri

Župnijski list št. 11/15

Leto XIX — Številka 11 — 24. maj 2015

PRIPRAVA NA ŠKOFIJSKI MISIJON

Po sv. krstu smo vsi misijonarji in vsi odgovorni za oznanjevanje evangelija, kar je izpostavil tudi papež Frančišek: »oznanjevanje je poslanstvo Cerkve, in sicer ne le nekaterih, ampak je moje, tvoje, naše poslanstvo.« … Da bi utrdili svojo poklicanost in poslanstvo, bomo ob 10-letnici ustanovitve Škofije Murska Sobota, ki bo leta 2016, pripravili Škofijski misijon.

Priprava na škofijski misijon je naše skupno iskanje. To je naloga vseh nas duhovnikov in laikov. Prav je, da se o tem pogovarjamo in skupaj iščemo pot. Želimo, da bi naše pastoralno poslanstvo živeli bolj zavzeto in z večjo gorečnostjo.

Glavni cilj oziroma namen škofijskega misijona:
Da bi kristjani svojo vero upali živeti v svojem življenju, družinah in v javnosti ter (da) bi tudi druge navduševali zanjo.

Dragi verniki naše župnije, lepo povabljeni, da se pridružite najprej k molitvi za uspeh misijona, da podpirate delo duhovnikov s svojo molitvijo. Hkrati pa vas vabim, k poglobiti vaše osebne vere. Na voljo imamo mnogo priložnosti in možnosti, da rastemo v veri, ki bo pričevanjska.
V pripravi na škofijski misijon lahko po družinah:
– obudite skupno družinsko molitev;
– berete in premišljujete Sveto pismo;
– namenite petkov zdržek od mesa za blagoslov misijona;
– se trudite za redno obhajanje zakramentov – redna sveta spoved, obisk nedeljske svete maše;
– z romanji na svete kraje.

MOLITEV ZA ŠKOFIJSKI MISIJON
Nebeški Oče, zahvaljujemo se ti za tvojega Sina Jezusa, ki je za nas trpel na križu, vstal od mrtvih in pod podobo kruha v Svetem Rešnjem Telesu prebiva med nami. Prosimo te, daj nam darove Sv. Duha, da se bomo dobro pripravili na škofijski misijon, s katerim želimo prenoviti svoje življenje z gorečnostjo in veseljem, da bo Tebi v čast in hvalo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
Marija, Mati Cerkve, prosi za nas!


V mesecu juniju vas vabimo k češčenju Srca Jezusovega – VRTNICAM. Pri obeh sv. mašah bomo premišljevali ob knjigi, ki ponuja kar 31 premišljevanj. Lepo vabljeni!

Jutri, v ponedeljek, začenjamo z duhovno pripravo na prvo sveto obhajilo. Starše in prvoobhajance vabimo k večernim svetim mašam.

Slovesnost prvega svetega obhajila bo v nedeljo, 31. maja, ob 10.00 uri! K zakramentu svete spovedi in evharistije bo prvič pristopilo 69 veroučencev naše župnije. Priporomačmo jih v molitev!

V nedeljo, 31. maja 2015, ob 20. uri bo v naši cerkvi tradicionalni sakralni koncert MePZ Štefana Kovača iz Murske Sobote, ki ga vodi Tomi Bušinoski. Lepo vabljeni.

V četrtek, 4. junija, je slovesni praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO. Svete maše bodo ob 8.00; 10.00 in 19.00 uri! Večerno sveto mašo in telovsko procesijo bo vodil naš škof dr. Peter Štumpf.
Veje za zunanje oltarje pripravijo verniki iz Rakičana.
Okrasitev in pripravo oltarjev, pa tako kot vsako leto, pripravijo vasi in sicer po vrsti: Satahovci, Murski Črnci, Krog in Murska Sobota. Lepo prosimo letošnje prvoobhajance in njihove starše iz celotne župnije, da bi se udeležili večerne svete maše in bi pred Najsvetejšim trosili cvetje, ki naj ga doma naberejo in prinesejo.

ZAKLJUČEK VEROUKAOd 1. do 5. junija zaključujemo veroučno leto, veroučenci bodo opravili sveto spoved.
Verouk, bomo zaključili v soboto 6. junija, ko bomo imeli svetopisemski kviz za vse razrede. Zbrali se bomo ob 9.30 uri v župnijski cerkvi. Po končanem kvizu, bomo vsem veroučencem podelili njihova spričevala. Ob delitvi spričeval bodo veroučenci dobili tudi prijavnico za novo veroučno
leto. Starše prosimo, da prijavnico, kjer je tudi nov urnik verouka za šol. l. 2015/16, izpolnite in vrnete ob začetku novega veroučnega leta.

Izpoved vere letošnjih devetošolcev bo v nedeljo, 7. junija, pri sveti maši ob 8.30 uri.

ROMANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN STAREJŠIH NA BREZJE bo v soboto, 20. junija. Prijave zbiramo na župnišču. Natančen čas odhoda in cena prevoza bosta objavljena v naslednji številki župnijskega lista.

ORATORIJ v naši župniji bo od 6. julija do 11. julija. Letošnji oratorij nosi naslov: »Hočem biti svet«. Otroci bodo spoznavali lik svetega Dominika Savia. PRIJAVNICO bodo otroci dobili pri verouku . Prijavijo na se najpozneje do nedelje 7. junija!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 30. maja 2015, ob 8. uri: starši letošnjih prvoobhajancev
– v soboto, 06. junija 2015, ob 8. uri: Polana


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.