Meni Zapri

Župnijski list št. 11/17

Leto XXI — Številka 11 — 21. maj 2017

VRTEC LAVRA − Podarjenih nam je 25 let!

Smo v mesecu maju, ko nam misel pogosto hiti k Mariji. V vrtcu Lavra nam pri tem pomaga njena kapelica na igrišču in vsakodnevno prebiranje šmarnic o Marijinih čudežih, ki jih je storila v 25 letih njegovega delovanja.

Zgodba vrtca Lavra se je začela 7. 9. 1992 s preprostim varstvom otrok pri sestrah hčerah Marije Pomočnice v Murski Soboti. Tistega dne smo v svoj dom sprejele prvega otroka. Delile smo vse, kar smo imele: prostor, čas, moči …, predvsem pa ljubezen, zavedajoč se, da je »največja sreča za otroka zavest, da je ljubljen«, kot pravi sv. Janez Bosko. Ker je število otrok naraščalo, smo začeli iskati nove prostore. Tako smo leta 1998/99 začeli z vzgojnim poslanstvom deloma v župnijskih učilnicah deloma pri sestrah, nato pa se za daljše obdobje naselili v sedanjih prostorih škofijske Karitas. Leta 2009 smo odprli tudi dislocirano enoto na Tišini. Leta 2013 se je vrtec Lavra v Murski Soboti znova selil. Tokrat v čisto nove prostore zraven cerkve, za kar smo iskreno hvaležni sedanjemu župniku Goranu Kuharju in vsem župljanom.

Vodenje vrtca je še vedno zaupano sestram, a si ga brez župnije Murska Sobota, župnije Tišina in mnogih sodelavcev ne znamo predstavljati. Posebno hvaležnost čutimo do vsakega izmed vas, ki podpirate vrtec na najrazličnejše načine: z molitvijo, darovi, zanimanjem, konkretno pomočjo … Zato želimo, da naša zahvala ob 25-letnici doseže prav vsakega izmed vas. »Zahvaljujem se svojemu Bogu, kadar koli se vas spominjam, in v sleherni svoji molitvi zmeraj z veseljem molim za vas vse zaradi vašega občestva v evangeliju od prvega dne do zdaj.« (Flp 1,3) Osrednje praznovanje 25-letnice vrtca Lavra bo v soboto, 10. 6. 2017, ob 17.00 v Gledališču Park Murska Sobota. Za vstop bo potrebno imeti brezplačne vstopnice, ki jih lahko dobite po 25. 5. pri sestrah. Zavedamo se, da nas je veliko, ki bi želeli priti takrat v dvorano, in morda mnogi prav zaradi omejitve sedežev ne boste mogli biti z nami. Zato želimo, da te besede dosežejo vsakega izmed vas. V ta namen bomo na jesen pripravili tudi posebno župnijsko praznovanje.

s. Martina Golavšek, HMP


V sredo 24. maja, ob prazniku Marije Pomočnice, bo večerno sveto mašo in sprejem novih članov v Združenje Marije pomočnice vodil Tone Ciglar, salezijanski duhovnik iz Maribora.

V četrtek, 25. maja, začenjamo birmansko devetdnevnico ob pripravi na birmo. Zbirali se bomo pri večernih svetih mašah.

PROŠNJI DNEVI (22. maj – 24.maj). Pred praznikom Gospodovega vnebohoda obhajamo prošnje dneve. Povabljeni k maši in molitvi, ko bomo molili ne samo za blagoslov na polju, ampak tudi za blagoslov vsega človekovega dela, za odvrnitev naravnih nesreč, povodnji, vojske in drugih stisk. Lepo vabljeni k skupni molitvi!

Ob prazniku Gospodovega vnebohoda bodo svete maše ob 8.00, 10.00 in zvečer ob 19.00 uri!

SREČANJE MINISTRANTOV, bo v soboto, 27. maja, ob 10.00 uri. Ministranti lepo vabljeni!

ZAKLJUČEK VEROUKA – Od 29. maja do 2. junija zaključujemo veroučno leto.

Ob delitvi spričeval bodo veroučenci dobili tudi prijavnico za novo veroučno leto. Starše prosimo, da prijavnico, kjer je tudi nov urnik verouka za šolsko leto 2017/18, izpolnite in vrnete ob začetku novega veroučnega leta.

Izpoved vere letošnjih devetošolcev, bo v nedeljo, 28. maja, pri sveti maši ob 8.30 uri.

V sredo, 31. maja, ob 18.00 uri se bo g. škof v cerkvi srečal z birmanci, starši in botri, med mašo bo na razpolago za sveto spoved staršev in botrov.

Slovesnost birme bo v nedeljo, 04. junija, ob 10.00 uri! Vse tiste, ki prihajate k sveti maši ob 10. 00 uri, prosimo, da se razporedite k drugim mašam in pustite mesto birmancem, staršem, botrom in sorodnikom.

V nedeljo, 04. junija bo proščenje v Satahovcih. Sveti maši bosta ob 7.00 in 10.00 uri. Lepo vabljeni!

ORATORIJ v naši župniji bo od 09. julija do 15. julija. Letošnji oratorij nosi naslov: »Dotik nebes!« . Otroci bodo ob zgodbi o Devici Mariji spoznavali lepoto in vrednote srečnega življenja. PRIJAVNICO so otroci dobili pri verouku . Prijavijo na se najpozneje do nedelje 24. junija!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici ob petkih zvečer. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 27. maja 2017, ob 8. uri: Polana,
– v soboto, 3. junija 2017, ob 8. uri: starši letošnjih birmancev.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.