Meni Zapri

Župnijski list št. 11/19

Leto XXIII — Številka 11 — 19. maj 2019

OBNOVA TRGA PRED STOLNICO

Dragi verniki, kakor smo napovedali ob novem letu, bomo začeli z obnovo trga pred stolnico. Načrti so narejeni, potrebno bo dobiti še nekaj soglasij in dogovoriti podrobnosti z zavodom za spomeniško varstvo. Sam trg bo prenovljen tako, da bo ohranil odprtost in prostornost kakor doslej. Priložena slika načrta prikazuje novo ureditev trga, ki predvideva tudi klopi, razsvetljavo in drevesa.

ZBIRANJE PROSTOVOLNJIH DAROV:

Dragi verniki, da bomo lahko uresničili prenovo trga se na Vas obračam z prošnjo za prostovoljne darove.
Darove za obnovo trga, bomo zbirali vsako 1. nedeljo v mesecu, pri vseh svetih mašah. Darove oddajte v kuverti na kateri naj bo zapisan vaš naslov. Vsak naj daruje po svojih zmožnostih. Tudi darovi ob pogrebu se lahko namenijo za obnovo trga. Vsak prostovoljen dar naj bo izraz naše skupne skrbi za lepoto in urejenost trga.
Prvo darovanje za obnovo trga bo v nedeljo, 2. junija. Bog plačaj!

Goran Kuhar – župnik


Zavod Neplodnost in najina rodovitnost, pripravlja v sredo, 22. maja ob 19.30 uri, predavanje o naravnih metodah načrtovanja družine in o pomoči ob težavah z zanositvijo in neplodnostjo. Predavala bo Agata Hren, predavanje bo v župnijski dvorani. Vabljeni!

V petek, 24. maja, ob prazniku Marije Pomočnice, vabljeni člani združenja Marije Pomočnice in vsi ljudje dobre volje, k molitvi pred Najsvetejšim in sveti maši, med katero bodo člani obnovili svoje obljube.

Priprave animatorjev na letošnji oratorij bodo v soboto, 25. maja, od 14.00-17.00 ure in v soboto, 1. junija, od 9.00-12.00 ure. Animatorji in tisti, ki bi to želeli postati lepo vabljeni.

V nedeljo, 26. maja ob 10.00 uri, bo po radiu Ognjišče prenos maše iz naše stolnice. Zaradi snemanja pridite v cerkev pravočasno, ker se bo prenos maše začel točno ob 10.00 uri.

V petek, 31. maja, vabljeni k večerni sveti maši in zaključku šmarnične pobožnosti. S slovesno procesijo bomo kip Marije Pomočnice prenesli na stranski oltar.

PRIPRAVA NA SVETO BIRMO – na praznik Gospodovega vnebohoda bomo začeli birmansko devetdnevnico. K birmanski devetdnevnici povabljeni starši, botri in birmanci, zbirali se bomo pri večernih svetih mašah ob 19.00 uri.

IZPOVED VERE – v nedeljo, 2. junija ob 8.30 uri, bo izpoved vere letošnjih devetošolcev.

Program Pota je nastal kot odgovor na iskanje in želje mnogih prostovoljcev iz Slovenije, kako graditi boljši svet, ki bo temeljil na dialogu. V sklopu tega projekta bo letos odšla na Madagaskar animatorka Tjaša Car iz naše župnije. Ob tej priložnosti bodo v nedeljo, 2. junija, pred cerkvijo prostovoljci zbirali sredstva za potrebe svojih gostiteljev z obiski v domačih župnijah in prodajajo lastne izdelke.

ZAKLJUČEK VEROUKA – Od 3. do 9. junija zaključujemo veroučno leto.

Ob delitvi spričeval bodo veroučenci dobili tudi prijavnico za novo veroučno leto. Starše prosimo, da prijavnico, kjer je tudi nov urnik verouka za šolsko leto 2019/20, izpolnite in vrnete ob začetku novega veroučnega leta.

ORATORIJ v naši župniji bo od 7. julija do 13. julija. Letošnji oratorij nosi naslov: »Imaš moč«. Otroci bodo spoznavali lik Petra Klepca. PRIJAVNICO bodo otroci dobili pri verouku . Prijavijo na se najpozneje do nedelje 23. junija!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici ob petkih zvečer. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob četrtkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 8. junij 2019, ob 8. uri: starši letošnjih birmancev.
– v soboto, 15. junija 2019, ob 8. uri: Borejci.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo, tretjo in četrto nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.