Meni Zapri

Župnijski list št. 1/12

Leto XVI — Številka 1 — 8. januar 2012

SREČNO IN BLAGOSLOVLJENO LETO 2012

Srečno novo leto! Kolikokrat bomo slišali in tudi sami ponovili to voščilo! – Srečno novo leto! je napisano na plakatih, v izložbah, z navadnim črnilom v pismih, z žarnicami na ulicah. – Srečno novo leto! se oglašata radio in televizija. Vsi želimo srečo, sebi in drugim. Biti srečen je prahrepenenje človekovega srca, neizbrisno zapisano v našo naravo.

Srečno novo leto! smo si želeli tudi pred letom dni, a za mnoge ni bilo srečno. Pomislimo na novice v časopisih, na vojne in prelivanje krvi, na grožnje in strah, na umiranje od lakote, na nesreče, ki so prizadele cele pokrajine. Kako težko je reči »Srečno novo leto!« brezposelnim in tistim, ki bodo kmalu izgubili službo, zopet tistim, katerih dostojanstvo je poteptano … Ali ni takrat to voščilo žalitev in ironija? Ne! Človek v svoji nemoči s tem voščilom izraža svojo človeško in krščansko solidarnost. »Gorje mu, kdor v nesreči biva sam, in srečen ni, kdor srečo uživa sam!« (S. Gregorčič).

Verni ljudje voščilu dodamo še eno besedo: Srečno in blagoslovljeno novo leto! S tem povemo nekaj več. Želimo pomoč njega, ki je edina prava sreča – Boga. On, ki je smisel življenja, naj izpopolni vse dni novega leta – on, ki mu je prihodnje leto že sedanjost – on, ki je postal človek, da bi bil sodobnik slehernemu človeškemu rodu in sopotnik vsakega človeka, on naj razsvetljuje novo leto, da ne bo hoja v temo, v praznino nesmisla, v neznano prihodnost, marveč del našega romanja domov k Očetu.


V ponedeljek, 09. januarja začenjamo z rednim veroukom. Po večerni sveti maši vabljeni na srečanje kateheti, ki poučujete verouk v naši župniji!

V petek, 13. januarja bo ob 17. uri molitvena ura pred Najsvetejšim. Vabljeni člani in članice BRATOVŠČINE FATIMSKE MARIJE.

ŠKOFIJSKO SREČANJE KOLEDNIKOV bo v soboto, 14. januarja, z začetkom ob 9.30 uri v Lendavi. Vsi koledniki lepo vabljeni!

Molitvena osmina za edinost kristjanov bo potekala od 18. do 25. januarja pod geslom “Vsi bomo spremenjeni v moči zmage našega Gospoda Jezusa Kristusa”(1 Kor 15,51-58). EKUMENSKO MOLITVENO BOGOSLUŽJE bo letos v evangeličanski cerkvi v M. Soboti, v nedeljo, 22. januarja, ob 10. uri. K temu bogoslužju vabljeni v čim večjem številu!

V soboto, 21. januarja ob 19.00 uri bo v Lendavi ekumenska taizejska molitev mladih. Lepo vabljeni mladi iz naše župnije na molitveno srečanje!

V petek, 20. januarja, OB GODU BL. LAVRE, zavetnice našega vrtca, bo ob 9.30 uri sveta maša v dvorani veroučnih učilnic v Murski Soboti.

KATEHUMENAT bo potekal od januarja do aprila 2013. Tisti, ki bi se radi pripravljali na zakramente: sveti krst, sveto obhajilo in sveto birmo, ste lepo vabljeni.

V soboto, 14. januarja, vabljeni na srečanje animatorji in vsi, ki želite sodelovati pri letošnjem oratoriju. Srečanje se bo začelo po večerni sveti maši v veroučni učilnici, kjer boste skupaj načrtovali letošnji oratorij.

VERSKI TISK 2012 – V prihodnjih dnevih in tednih obnovite naročnino za verski tisk 2012. Celoletna naročnina za Družino je – 78 EUR; za Ognjišče je – 26,40 EUR; za Misijonska obzorja je – 9 EUR. Naročnino obnovite v župnišču, pri poverjenikih ali direktno pri založbi.

Zahvala vsem, ki ste sodelovali v akciji zbiranja ODPADNEGA PAPIRJA. Naslednja zbiralna akcija bo od meseca marca naprej.

Do nadalnjega g. škof dr. Peter Štumpf ne more spovedovati v stolnici, ker okreva po poškodbi. Spoved v stolnici pa je vsak dan pol ure pred sveto mašo!ČIŠČENJE CERKVE:
– v soboto, 14. januarja 2012, ob 8. uri: Polana;
– v soboto, 21. januarja 2012, ob 8. uri: Vešcica – 1. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ
Predzakonski tečaj je vsako prvo in drugo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST: v četrtek, 12. januarja in 19. januarja, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.