Meni Zapri

Župnijski list št. 12/14

Leto XVIII — Številka 12 — 8. junij 2014

SRCE JEZUSOVO KRALJ IN SREDIŠČE VSEH SRC

Kakor imamo v maju šmarnice, ki so posvečene Materi božji, imamo v juniju vrtnice na čast Srcu Jezusovemu. Po Mariji k Jezusu! Češčenje Srca
Jezusovega je »najbolj dovršeno praktično izpovedovanje krščanske vernosti«. S tem češčenjem se bo vrnila vernost v naše dostikrat tako zelo razkristjanjene domove. Jezus nas bo pritegnil k svojemu odprtemu Srcu in nam podaril neizčrpne zaklade svoje ljubezni. Častilcem srca Jezusovega so obljubljeni sadovi:

Dal jim bom vse milosti, ki jih potrebujejo v svojem stanu. Naklonil bom mir njihovim družinam. Tolažil jih bom v trpljenju. Varno zavetje jim bom v življenju, posebno ob smrtni uri. Tisti, ki mi bodo vdani in meni posvečeni, se ne bodo pogubili. Dal jim bom obilen blagoslov pri vsem delovanju. Grešniki bodo našli v mojem Srcu vir in neizmerno morje usmiljenja. Mlačni bodo postali goreči. Goreči bodo hitro dospeli do velike popolnosti, če se mi bodo popolnoma posvetili, me častili in ljubili. Bogato bom blagoslovil kraje in skupnosti, kjer bodo imeli na častnem mestu podobo mojega presvetega Srca in ga ljubili in častili ter se mu izročali v posebno varstvo. Na ta način bom ponovno zedinil sprte družine in pomagal družinam v kakršnikoli stiski, če se bodo z zaupanjem obračale name. Tistim, ki delajo za rešitev duš, bom dal, da bodo spreobrnili tudi najbolj trdovratne grešnike, če bodo prisrčno častili moje Srce in to čaščenje širili med ljudmi. Imena tistih, ki bodo širili čaščenje, bodo neizbrisno zapisana v mojem Srcu. Tistim, ki bodo zaporedoma devet prvih petkov prejeli sveto obhajilo, obljubljam milost končnega spreobrnjenja. Ne bodo umrli v moji nemilosti in brez svojih zakramentov. Moje Božje Srce jim bo v zadnjem trenutku varno pribežališče.


V petek, 13. junija, fatimski spomin. Člani fatimske bratovščine vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim!

V četrtek, 12. junija, romamo z kateheti naše župnije, zato kaplana in župnika čez dan ne bo doma. V primeru pogreba pokličite na telefonsko
številko: 051/339-149.

V nedeljo, 15. junija, je proščenje v Satahovcih, sveti maši bosta ob 7.00 in 10.00 uri. Sveto mašo ob 10.00 bo daroval naš škof dr. Peter Štumpf.

ORATORIJ – Prijavnice za oratorij so na voljo tudi v predverju cerkve, kjer jih z veseljem vzemite in svoje otroke prijavite na letošnji oratorij, ki nosi naslov “Na tvojo Besedo”! Oratorij bo potekal od 7. do 12. julija. Prijave zbiramo do konca meseca junija.

V četrtek, 19. junija, je slovesni praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO. Svete maše kakor ob nedeljah, razen maše ob
9.00 uri ne bo! Večerno sveto mašo in telovsko procesijo bo vodil naš škof dr. Peter Štumpf.
Veje za zunanje oltarje pripravijo verniki iz Satahovec.
Okrasitev in pripravo oltarjev, pa tako kot vsako leto, pripravijo vasi in sicer po vrsti: Satahovci, Murski Črnci, Murska Sobota in Krog. Lepo prosimo letošnje prvoobhajance in njihove starše iz celotne župnije, da bi se udeležili večerne svete maše in bi pred Najsvetejšim trosili cvetje, ki naj ga doma naberejo in prinesejo.

V soboto, 21. junija, romamo na Brezje, kjer bo srečanje STAREJŠIH, INVALIDOV in BOLNIKOV. Odhod avtobusa ob 5.00 uri izpred stolnice! Prijave zbiramo na župnišču!

V soboto, 21. junija, bo večerna sveta maša ob 18.00 in ne ob 19.00 uri! Hvala za razumevanje!

ŽUPNIJSKO ROMANJE – V mesecu septembru (10. – 13.9.) romamo v Švico in Alzacijo. Poromali bomo v znameniti švicarski romarski središči EISIEDELN in MARIASTEIN ter vinsko cesto v ALZACIJI. Cena romanja je 359 EUR, ob prijavi plačate 100 EUR, možno je tudi odplačevanje na obroke do konca meseca avgusta.

V MESECU JULIJU IN AVGUSTU NEDELJSKE SVETE MAŠE OB 9.00 URI NE BO!

SPOVED V STOLNICI – vsak dan pol ure pred sveto mašo je priložnost za sveto spoved. Gospod škof spoveduje v stolnici vsako sredo in petek pri večerni sveti maši!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 14. junija 2014, ob 8. uri: Murski Črnci – 1. skupina.
– v soboto, 21. junija 2014, ob 8. uri: Murski Črnci – 2. skupina.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: v mesecu maju bo drugi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.