Meni Zapri

Župnijski list št. 12/15

Leto XIX — Številka 12 — 7. junij 2015

MESEC JUNIJ – mesec vrtnic
Češčenje Srca Jezusovega

Osem dni po prazniku Svetega Rešnjega telesa in Rešnje krvi obhaja Cerkev slovesni praznik Srca Jezusovega.
Praznik skuša prodreti v globino in notranje jedro Kristusove skrivnosti, v jedro, iz katerega pritekajo vsa velika dela v naše odrešenje, posebno še Kristusova daritev na križu.
In to je tista ljubezen, ki je bila od vekov skrita v brezdanjih globinah troedinega Boga, ki pa si je prevzela našo človeško naravo in nas v Kristusu začela ljubiti tudi s človeškim srcem ter dosegla svoj vrhunec v kalvarijski daritvi, ko so iz prebodene Kristusove strani začele teči reke žive vode, ki odslej nikdar več ne bodo usahnile.
Češčenje Srca Jezusovega se nanaša na tisto, kar je pri Kristusu in sploh pri skrivnosti odrešenja najglobljega, kar zajema iz globin njegove Božje – človeške ljubezni.
Častiti Srce Jezusovo torej pomeni častiti Jezusovo osebo s posebnega vidika njegove odrešenjske ljubezni. Zato je jasno, da ta pobožnost nikakor ne nasprotuje drugim zdravim pobožnostim, ki jih Cerkev priporoča, temveč jih krepi, poglablja in prešinja.
Dragi verniki, lepo vabljeni k junijski pobožnosti, češčenju Jezusovega Srca. Vabljeni, da se tudi v mesecu juniju, zbirate k molitvi, po vaških kapelah. V prekmurju je češčenje Srca Jezusovega zelo priljubljena pobožnost, saj veliko vernikov, ob prvih petkih prihaja k molitveni uri pred Najsvetejšim, sveti spovedi in sveti maši.


V sredo, 10. junija, romamo duhovniki naše škofije k Sveti Trojici v Slovenskih Goricah, zato naju čez dan ne bo doma!

V soboto, 13. junija 2015, bo v škofijskem romarskem svetišču pri Mariji Vnebovzeti v Turnišču vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Sv. mašo ob 10. uri bo vodil škof dr. Peter Štumpf.

V nedeljo, 14. junija ob 10.30 uri, bo sveta maša v Krogu, pri lovskem domu. Pri maši bodo sodleovali lovci in rogisti. Lepo vabljeni!

V stolnici, ves mesec junij pri vseh svetih mašah med tednom prebiramo vrtnice in molimo litanije Srca Jezusovega. Lepo vabljeni, k junijski pobožnosti.

ORATORIJ – Prijavnice za oratorij so na voljo tudi v predverju cerkve, kjer jih z veseljem vzemite in svoje otroke prijavite na letošnji oratorij, kjer bodo otroci spoznavali lik svetega Dominika Savia! Oratorij bo potekal od 6. do 11. julija. Prijave zbiramo do konca meseca junija.

V soboto, 20. junija, romamo na Brezje, kjer bo srečanje STAREJŠIH, INVALIDOV in BOLNIKOV. Avtobus bo začel ob 5.00 uri pobirati romarje v Murskih Črnicih nato v Satahovcih, Krogu, ob 5.30 pred stolnico in nato v Rakičanu! Malica bo iz popotne torbe, na poti nazaj se bomo ustavili v Sori pri sestrah karmeličankah.

V letu 2015 obhajamo 70. obletnico mučeniške smrti Božjega služabnika Danijela Halasa, ki je daroval svoje zemeljsko življenje 16. marca 1945 na Hotizi pri reki Muri. V Škofiji Murska Sobota se te obletnice spominjamo na različne načine. Nadaljujejo se redni mesečni shodi 21. v mesecu v župniji Velika Polana. Lepo vabljeni, dragi verniki, k udeležbi pri mesečnih shodih!

MOLITVENA VERIGA – je lepa priložnost, da smo verniki med seboj povezani v molitvi za nekoga, ki potrebuje našo pomoč. Namen molitvene verige je, da se v kratkem času v molitvi poveže čim več ljudi dobre volje. Kdor želi sodelovati v takšni verigi je naprošen, da se oglasi na župnišču, kjer se bomo dogovorili o vseh podrobnostih. Lepo vabljeni k sodelovanju.

SPOVED V STOLNICI – vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo je priložnost za sveto spoved. Gospod škof spoveduje v stolnici vsako sredo in petek pri večerni sveti maši!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 13. junija 2015, ob 8. uri: Veščica.
– v soboto, 20. junija 2015, ob 8. uri: Pušča – 1. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.