Meni Zapri

Župnijski list št. 12/17

Leto XXI — Številka 12 — 4. junij 2017

Ob 100-letnici fatimskih dogodkov

Danes je dan, ki bo v zgodovino Cerkve in vsega človeštva zapisan kot dan velikega upanja. Naše oči se ozirajo v Fatimo, kamor je poromal sveti oče papež Frančišek. Pred 100. leti, leta 1917, je v Fatimi Mati Božja od 13. maja do 13. oktobra nagovarjala tri pastirčke: Lucijo, Jacinto in Frančiška, naj povejo papežu ter vsem ljudem, da Bog z zaskrbljenostjo gleda na to, kar se dogaja z ljudmi in med ljudmi. Brezbožni komunizem je zavladal Rusiji. (…) Kar je Mati Božja napovedal fatimskim pastirčkom, se je zgodilo in se še dogaja. (…)

Jacinta in Frančišek sta že kot otroka dopolnila v molitvi rožnega venca, v odpovedi in mrtvičenju na sebi vse, kar svet potrebuje za spreobrnjenje in svojo rešitev. Zato ju je danes papež Frančišek razglasila za sveta. (…)

Vsi, ki smo tukaj, sedaj dobivamo posebno poslanstvo. Blagoslovil bom svete podobe Fatimske Matere Božje. Župniki bodo te svete podobe odnesli s seboj na župnije, da bi jih vi ponesli v vaše družine. Z molitvijo rožnega venca širite mrežo ljubezni do Jezusa in Marije. Ta mreža molitve nas bo povezovala v eno Marijino družino, ki moli za svoje spreobrnjenje od grehov in moli za mir v družinah, za mir po naših župnijah in za mir v svetu. (…)

Naj se tako po naših družinah v molitvi rožnega venca ob Materi Mariji v srcih očetov in mater, ter v srcih otrok, dedkov, babic in drugih sorodnikov stkejo nove medsebojne vezi, ki bodo zgradile prav prijeten dom za Jezusa. To je dom, kjer bosta mir in veselje stalna prebivalca. To je dom, kjer bodo otroci dozorevali v krščanske matere in očete. To je dom, kjer bodo doma tudi novi duhovni poklici. Z nami vsemi naj bo Mati Marija, ki je Kraljica miru

+ msgr. dr. Peter Štumpf, soboški škof


V stolnici, ves mesec junij pri vseh svetih mašah med tednom prebiramo vrtnice in molimo litanije Srca Jezusovega. Lepo vabljeni, k junijski pobožnosti.

V soboto, 10. junija, ob 10.00 uri vabimo vse ministrante na ministrantske vaje. Lepo vabljeni!

V soboto, 10. junija, ob 17.00 uri bo slovesna akademija v Kinodvorani ob 25. letnici delovanja našega vrtca Lavra. Vse ljudi vabimo k molitvi za naš vrtec, da bo še naprej tako dobro vzgajal naš mladi rod.
Dobre gospodinje prosimo za pecivo, ki ga lahko prinesete v veroučne učilnice, v soboto 10. junija, med 10. in 11. uro dopoldne, Bog plačaj!

V soboto, 10. junija, po večerni sveti maši, lepo vabljeni na koncert Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača.

V nedeljo, 11. junija ob 10.30 uri, bo sveta maša v Krogu, pri lovskem domu. Pri maši bodo sodleovali lovci in rogisti. Lepo vabljeni!

V četrtek, 15. junija, je slovesni praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO. Svete maše bodo ob 8.00; 10.00 in 19.00 uri! Večerno sveto mašo in telovsko procesijo bo vodil naš škof dr. Peter Štumpf.
Veje za zunanje oltarje pripravijo verniki iz Rakičana.
Okrasitev in pripravo oltarjev, pa tako kot vsako leto, pripravijo vasi in sicer po vrsti: Satahovci, Murski Črnci, Krog in Murska Sobota.

V nedeljo, 18. junija, bo v Murskih Črncih slovesna sveta maša ob 11.30 uri v zahvalo za 120 let kapele. Lepo vabljeni, da se udeležie svete maše in se Bogu zahvalimo.

ORATORIJ – Prijavnice za oratorij so na voljo tudi v predverju cerkve, kjer jih z veseljem vzemite in svoje otroke prijavite na letošnji oratorij, kjer bodo otroci spoznavali lik Device Marije! Oratorij bo potekal od 9. do 15. julija. Prijave zbiramo do konca meseca junija.

SPOVED V STOLNICI – vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo je priložnost za sveto spoved. Gospod škof spoveduje v stolnici vsak petek pri večerni sveti maši!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 10. junija 2017, ob 8. uri: Pušča – 1. skupina.
– v soboto, 17. junija 2017, ob 8. uri: Pušča – 2. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.