Meni Zapri

Župnijski list št. 14/15

Leto XIX — Številka 14 — 5. julij 2015

ŠKOF PETER – SREBRNOMAŠNIK BOD POZDRAVLJEN

“Dr. Peter Štumpf je bil 28. junija 1962 podarjen dobrima krščanskima staršema Jožefu in Genovefi r. Horvat. 8. julija je v beltinski župnijski cerkvi sv. Ladislava prejel zakrament sv. krsta. Leta 1977 je vstopil v srednjo versko šolo v Želimljem in 9. avgusta 1980 naredil prve redovne zaobljube v salezijanski družbi. Po mašniškem posvečenju je opravljal različne službe. Bil je kaplan na Rakovniku v Ljubljani, nato v Sevnici. Svoje duhovniško služenje je nadaljeval kot župnik na Igu, v Zabukovju nad Sevnico, pri sv. Janezu Bosku v Mariboru, v Veržeju in na Rakovniku v Ljubljani. Kot župnik na Rakovniku je opravljal tudi službo dekana.

Leta 2002 je na Teološki fakulteti obranil disertacijo z naslovom: Jožef Klekl st. (1874- 1948) kot publicist v prizadevanju za ohranitev katoliške vere v Slovenski krajini (Prekmurje). Papež Benedikt XVI. ga je 24. maja 2006 imenoval za mariborskega pomožnega škofa. Škofovsko posvečenje je v mariborski stolnici prejel 10. septembra 2006. Papež Benedikt XVI. ga je 28. novembra 2009 imenoval za murskosoboškega škofa ordinarija. Umeščen je bil 10. januarja 2010. V ta okvir spada veliko zavzetega pastoralnega dela, pričevanja za Kristusa in vrednote evangelija”.

(Lojze Kozar ml.)

Naj Bog blagoslavlja našega škofa Petra – srebrnomašnika, da bo svoje poslanstvo pastirja, v naši škofiji, opravljal z gorečo vnemo in živo ljubeznijo. Mati Marija, varuj ga s svojo priprošnjo, da tako kot ti vedno z odprtim srcem odgovoril na Božjo voljo.

MOLIMO ZA NAŠEGA ŠKOFA PETRA

Gospod Bog, svojega služabnika Petra si izbral, da kot naslednik apostolov vodi tvoje vernike. Daj mu duha modrosti in moči, duha vednosti in pobožnosti, da bo zvesto vodil zaupano mu ljudstvo in v svetu uresničeval skrivnost Cerkve. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen


V tednu, ki je pred nami (6.7. – 11.7.) je v naši župniji oratorij, dobre gospodinje prosimo za pecivo in sadje, ki ga bodo otroci v času oratorija z veseljem zaužili!

SLAVILNA SVETA MAŠA PRENOVE V DUHU bo v torek, 7. julija, ob 19.00 uri. Lepo vabljeni k sveti spovedi, sveti maši in po maši k češčenju Najsvetejšega in molitvi za ozdravljenje!

V ponedeljek, 13. julija, fatimski spomin, člani fatimske bratovščine vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim ob 18.00!

Sveta maša s proščenjem v DOMU STAREJŠIH V RAKIČANU, v čast Karmelski Materi Božji bo v torek (14. julija) ob 10.00 uri. Lepo vabljeni predvsem svojci!

Sveta maša in proščenje na PUŠČI bo v nedeljo, 19. julija, ob 10. uri. Lepo vabljeni!

KRIŠTOFOVA NEDELJA bo v nedeljo, 26. julija. Po vsaki sveti maši bo blagoslov prevoznih sredstev – avtomobilov na župnijskem dvorišču in parkirišču. Ob tem se bomo zahvalili Bogu za srečno prevožene kilometre in se v dobroti spomnili naših misijonarjev z darovanjem za misijonska vozila. Ob izhodu iz cerkve bo košarica, kamor lahko darujete denar, ki bo namenjen za misijonsko akcijo MIVA, ki pomaga misijonarjem pri nabavi prevoznih sredstev.

V naši župniji že nekaj časa opazujemo razvado med nekaterimi verniki, ki zamujajo k sveti maši in prihajajo v cerkev skoraj do obhajila. Tisti, ki zamujajo k sveti maši, se ne morejo zbrati, da bi lahko sledili poteku svete maše (kolikor je še ulovijo), poleg tega pa motijo tudi ostale. Prosimo Vas dragi verniki, da k maši pridete pravočasno, da s svojim prihajanem med mašo ne motite vseh, ki so že v cerkvi.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek pri večerni sveti maši. Somaševanje pa vodi ob petkih zjutraj.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 11. julija 2015, ob 8. uri: Murski Črnci – 1. skupina,
– v soboto, 18. julija 2015, ob 8. uri: Murski Črnci – 2. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.