Meni Zapri

Župnijski list št. 14/19

Leto XXIII — Številka 14 — 30. junij 2019

Slovesno čez zlati most

Sv. maša ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom
Beltinci, 17. avgust 2019, ob 17.00 uri!

Škofija Murska Sobota od januarja 2019 z nagovori vsako drugo nedeljo v mesecu, s šmarnicami in na druge načine obhaja 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Obenem se pripravlja na slovesno sveto mašo, ki jo bomo obhajali 17. avgusta 2019 ob 17.00 v Beltincih, kjer je pred sto leti potekal velik shod kristjanov in domoljubov.

Na slovesnosti bomo izrekli zahvalo Bogu za sto let povezanosti prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in izpovedali prošnjo, da bi katoliška vera še naprej živela med ljudmi v tem razburkanem prostoru srednje Evrope in bi vsak zmogel ostati to, kar je: Slovenec še naprej Slovenec, Madžar še naprej Madžar, Hrvat še naprej Hrvat.

Slovesnosti se bodo udeležili vsi slovenski škofje in škofje sosednjih škofij, ki so v preteklosti bedele nad tem ozemljem in našim ljudem pomagale ohranjati katoliško vero. Sodelovali bodo duhovniki, redovniki, redovnice iz soboške škofije in od drugod ter verniki iz župnij soboške škofije, člani različnih civilnih ustanov. Slovesne sv. maše se bodo udeležili tudi predstavniki drugih krščanskih Cerkva (evangeličani, pravoslavni) in zastopniki najvišjih državnih ustanov ter drugi visoki gostje.

Sv. mašo na prostoru pred župnijsko cerkvijo v Beltincih bo vodil predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore, pridigal bo soboški škof dr. Peter Štumpf. Ob koncu sv. maše bodo zbrane kratko nagovorili še nekateri visoki predstavniki Cerkve in države. Združene pevske zbore bo vodil prof. Mitja Medved. Sodeloval bo tudi orkester Glasbene šole Beltinci.

Soboški škof dr. Peter Štumpf bo izročil spominska darila škofom sosednjih škofij, ki so v preteklosti skrbele za ohranjanje katoliške vere med prekmurskimi Slovenci, in tudi drugim uglednim gostom.
Slovesnost v Beltincih nas želi potrditi v naši hoji čez zlati most, da bi se vsi bližali dobroti, lepoti, svetosti – Bogu, ki nas vodi in pričakuje na koncu naše poti.


Slavilna sveta maša, bo v torek, 2. julija, ob 19.00 uri. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje. Lepo vabljeni!

Oratorij v naši župniji, bo od 8. do 13. julija, dobre gospodinje prosimo za pecivo in sadje, ki ga bodo otroci v času oratorija z veseljem zaužili! Dobre žene, ki so pripravljene pomagati pri pripravi kosila v času oratorija, prosimo, da se oglasijo pri članih župnijskega sveta. Pomoč v kuhinji: ponedeljek – Krog, torek – M. Črnci, četrtek M. Sobota, petek – Černelavci, Polana, Veščica. Animatorji imajo v tednu pred oratorijem vsak dan srečanje v veroučni učilnici!

Na prvi četrtek, 4. julija, vabljeni k molitveni uri za nove duhovne poklice, ki bo ob 18.00 uri! Na prvi petek, 5. julija, bomo obiskali bolne in ostarele po domovih. Ta dan bosta sveti maši tudi v Krogu in Murskih Črncih. Na prvo soboto bosta maši v Satahovcih in Rakičanu.

V soboto, 6. julija, po večerni sveti maši vabljeni v župnijsko dvorano, kjer bo predstavitev knjige, našega kaplana Andreja Lažeta, z naslovom: POVSOD POKAŽIMO, DA SMO SLOVENCI. Knjiga orisuje zgodovinske dogodke v letu 1918 in 1919, ki so pripeljali do priključitve Prekmurja k matični domovini. Po branju te knjige bomo lahko spoznali veliko vlogo katoliških duhovnikov, ki so jo imeli tako na pariški mirovni konferenci v Parizu, kakor tudi v Prekmurju! Lepo vabljeni!

Proščenje na Pušči, bo v nedeljo, 14. julija, ob 10.00 uri. Lepo vabljeni!

Proščenje v domu starejših v Rakičanu, bo v torek, 16. julija, sveta maša bo, ob 9.30 uri. Sveto mašo bo vodil g. Jože Hozjan, župnik iz Pečarovec. Lepo vabljeni!

NABIRKA ZA OBNOVO TRGA – prva nabirka je bila v nedeljo, 2. junija, pri svetih mašah. Verniki ste, to nedeljo, skupaj darovali 6.085,00 EUR. Bog plačaj!
Zbrani darovi:

Murska Sobota – 3.760,00 EUR Murski Črnci – 290,00 EUR
Krog – 800,00 EUR Černelavci – 140,00EUR
Rakičan – 370,00 EUR Borejci – 70,00 EUR
Satahovci – 270,00 EUR Veščica – 145,00 EUR
Lukačevci – 30,00 EUR Od drugod – 210,00 EUR

Naslednja nabirka bo v nedeljo 7. julija pri vseh svetih mašah. Darove oddajte v kuverti na kateri naj bo zapisan vaš naslov.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 6. julija 2019, ob 8. uri: Pušča – 1. skupina
– v soboto, 13. julija 2019, ob 8. uri: Pušča – 2. skupina


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo, tretjo in četrto nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.