Meni Zapri

Župnijski list št. 15/14

Leto XVIII — Številka 15 — 20. julij 2014

AKCIJA MIVA

Akcija veselega sprejemanja
in pogumnega podarjanja Kristusove ljubezni.

MIVA Slovenija je akcija Katoliške Cerkve, ki preko Misijonskega središča Slovenije zbira pomoč za nakup prevoznih sredstev in delovnih strojev za misijonske dežele. Po domače bi lahko rekli, da kratica MIVA pomeni: Misijonarji Imajo Vaše Avtomobile.

Vsako leto, posebej na Krištofovo nedeljo, se MIVA Slovenija z zaupanjem in prošnjo obrača na vse voznike. Ideja »stotin stotina v zahvalo za vsak
srečno prevožen kilometer« se uresničuje v geslu: Z VESELJEM DARUJEM – ŽIVLJENJA REŠUJEM. Zbrani darovi omogočajo Misijonskemu središču Slovenije, da preko te akcije pomaga pri nakupu vozil in strojev, ki lajšajo delo, krajšajo poti, blažijo revščino, omejujejo lakoto in rešujejo bolnim življenja.

Zato Cerkev na Krištofovo nedeljo z veseljem blagoslavlja vozila in voznike ter jim na priprošnjo sv. Krištofa kliče varstva na vsa pota in ceste življenja. Obenem pa v imenu misijonarjev prosi, da ljudje namenijo svoj velikodušni dar za nakup vozil, ki jih v misijonih nujno potrebujejo. Misijonarjem je tako olajšano delo in omogočeno širše poslanstvo, tamkajšnjim domačinom pa je to pot k rešitvi in napredku. Naj tudi letošnja akcija MIVA na Krištofovo nedeljo (27. julija) obrodi bogate sadove. Hvala vsem, ki boste sodelovali z molitvijo in darovi!

Z VESELJEM DARUJMO – ŽIVLJENJA REŠUJEMO

Srečno povsod – vam MIVA želi,
naj Bog blagoslavlja vse vaše poti!


V četrtek, 24. julija, vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim in sveti maši člani Združenja Marije Pomočnice!

V mesecu juliju in avgustu ob nedeljah nebo svete maše ob 9.00 uri!

Poletni meseci so po naših škofijah v znamenju menjav duhovnikov. S prvim avgustom bo menjava tudi v naši župniji. Gospod Marjan Potočnik odhaja za župnijskega upravitelja v župnijo Martjance. Po skupnem dogovoru bo g. Marjan še naprej bival v stanovanju, ki je v veroučnih učilnicah, kakor doslej. Izrazil je pripravljenost, da bo še naprej ob petkih maševal in obiskoval oskrbovance doma starejših v Rakičanu, hkrati pa bo, kolikor mu bodo dopuščale možnosti, vsaj enkrat na teden vodil vaje mešanega pevskega zbora naše župnije.
Gospod Marjan je v naši župniji deloval dobrih 15 let. V tem času se je posvetil delovanju našega zbora, kjer se je skupaj z pevci trudil za redne vaje, ubrano petje in sodelovanje pri župnijskih kakor tudi škofijskih dogodkih. Njegovo pastoralno delo v naši župniji je bilo dejavno tudi na drugih področjih. Vsak petek je maševal v domu starejših v Rakičanu in obiskal oskrbovace, vsak drugi četrtek pa je maševal v domu starejših v Murski Sobotiv in prav tako obiskal njegove oskrbovance. Ob ponedeljkih je obiskoval zapore in ob četrtkih zbiral vernike v biblično skupino. Vse to in še marsikaj drugega je v teh letih storil za dobrobit naše župnijske skupnosti, za vse to naj mu bo Bog bogat plačnik. Na novem delovnem mestu mu
želimo obilo Božjega blagoslova in priprošnje ter varstva svetega Jožefa, ki ga zelo časti.

V nedeljo, 27. julija, je KRIŠTOFOVA NEDELJA, pri vsaki sveti maši bo blagoslov avtomobilov in šoferjev. Povabljeni smo, da za vsak srečno prevožen kilometer, darujemo dar za misijonsko akcijo MIVA. Ob izhodu iz cerkve bo košarica, kamor lahko darujete svoj dar.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
– DEŽURSTVO: vsak prvi ponedeljek v mesecu od 15.30 do 17.00 ure.
– SPREJEMANJE OBLAČIL: vsak drugi petek v mesecu od 16.00 do 17.00 ure.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 26. julija 2014, ob 8. uri: Čopova ulica.
– v soboto, 2. avgust 2014, ob 8. uri: Gregorčičeva in Ozka ulica.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: v mesecu maju bo drugi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.