Meni Zapri

Župnijski list št. 15/15

Leto XIX — Številka 15 — 19. julij 2015

AKCIJA MIVA

Akcija veselega sprejemanja in pogumnega podarjanja Kristusove ljubezni

MIVA Slovenija je akcija Katoliške Cerkve, ki preko Misijonskega središča Slovenije zbira pomoč za nakup prevoznih sredstev in delovnih strojev za misijonske dežele. Po domače bi lahko rekli, da kratica MIVA pomeni: Misijonarji Imajo Vaše Avtomobile.
Vsako leto, posebej na Krištofovo nedeljo, se MIVA Slovenija z zaupanjem in prošnjo obrača na vse voznike. Ideja »stotin stotina v zahvalo za vsak srečno prevožen kilometer« se uresničuje v geslu: Z VESELJEM DARUJEM – ŽIVLJENJA REŠUJEM. Zbrani darovi omogočajo Misijonskemu središču Slovenije, da preko te akcije pomaga pri nakupu vozil in strojev, ki lajšajo delo, krajšajo poti, blažijo revščino, omejujejo lakoto in rešujejo bolnim življenja.
Zato Cerkev na Krištofovo nedeljo z veseljem blagoslavlja vozila in voznike ter jim na priprošnjo sv. Krištofa kliče varstva na vsa pota in ceste življenja. Obenem pa v imenu misijonarjev prosi, da ljudje namenijo svoj velikodušni dar za nakup vozil, ki jih v misijonih nujno potrebujejo. Misijonarjem je tako olajšano delo in omogočeno širše poslanstvo, tamkajšnjim domačinom pa je to pot k rešitvi in napredku. Naj tudi letošnja akcija MIVA na Krištofovo nedeljo (26. julija) obrodi bogate sadove. Hvala vsem, ki boste sodelovali z molitvijo in darovi!

Z VESELJEM DARUJMO – ŽIVLJENJA REŠUJEMO

Srečno povsod – vam MIVA želi,
naj Bog blagoslavlja vse vaše poti!


V naši župniji že nekaj časa opazujemo razvado med nekaterimi verniki, ki zamujajo k sveti maši in prihajajo v cerkev skoraj do obhajila. Tisti, ki zamujajo k sveti maši, se ne morejo zbrati, da bi lahko sledili poteku svete maše (kolikor je še ulovijo), poleg tega pa motijo tudi ostale.
Prosimo Vas dragi verniki, da k maši pridete pravočasno, da s svojim prihajanem med mašo ne motite vseh, ki so že v cerkvi.

V sredo, 22. julija, vabljeni k molitveni uri pred najsvetejšim za naš vrtec Lavra. Vsi, ki vam je pri srcu delu z otroki.

V petek, 24. julija, vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim in sveti maši člani Združenja Marije Pomočnice!

V nedeljo, 26. julija, obhajamo v naši škofiji slovesni praznik obletnice posvetitve naše stolnice. Lepo vabljeni k svetim mašam!

V nedeljo, 26. julija, je KRIŠTOFOVA NEDELJA, pri vsaki sveti maši bo blagoslov avtomobilov in šoferjev. Povabljeni smo, da za vsak srečno prevožen kilometer, darujemo dar za misijonsko akcijo MIVA. Ob izhodu iz cerkve bo košarica, kamor lahko darujete svoj dar.

Z novim šolskim letom prihaja na enoletno pastoralno prakso v našo župnijo bogoslovec 6. letnika g. Matjaž Muršič. V naši župniji bo opravljal verouk in delal z ministranti, poleg tega se bo uvajal v pisarniško delo. Diakonsko posvečenje bo prejel, 25. oktobra, v župniji Beltnici. Matjaža priporočam v molitev.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
– DEŽURSTVO: vsak prvi ponedeljek v mesecu od 15.30 do 17.00 ure.
– SPREJEMANJE OBLAČIL: vsak drugi petek v mesecu od 16.00 do 17.00 ure.

Priložnost za sveto spoved je v naši stolnici vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 25. julija 2015, ob 8. uri: Mladinska ulica,
– v soboto, 1. avgusta 2015, ob 8. uri: Partizanska ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.