Meni Zapri

Župnijski list št. 15/18

Leto XXII — Številka 15 — 15. julij 2018

KRIŠTOFOVA NEDELJA 2018 IN AKCIJA MIVA

»Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti«.

S tem geslom bomo v nedeljo, 22. julija, obhajali nedeljo svetega Krištofa, zavetnika popotnikov. Preko misijonske vozniške akcije MIVA Slovenija že 31 let pomagamo slovenskim (in tudi drugim) misijonarjem v deželah tretjega sveta. Z darom za misijonska vozila se Bogu zahvaljujemo, da nas je varoval na vseh poteh v preteklem letu.

Darujemo cent za vsakih deset srečno prevoženih kilometrov oziroma po svojih zmožnostih. Z darovanjem kličemo Božji blagoslov tudi na morebitno novo kupljeno osebno ali družinsko vozilo, za varstvo pred daljšo potjo, mladi pa se lahko zahvalijo za vozniški izpit in prosijo za Božje varstvo na vseh kilometrih, ki so pred njimi. Akcija MIVA je lani dočakala svojo 30. obletnico, ki smo jo hvaležno obhajali pri Mariji Pomagaj na Brezjah. Po lanski obletnici se letos oziramo v prihodnost. Najprej ostanimo zvesti tej prepotrebni misijonski pobudi, saj se Cerkev v deželah tretjega sveta širi, z njo pa tudi potrebe misijonarjev.

Ob tem lahko nekatere običaje, povezane s prevoznimi sredstvi, oplemenitimo z misijonskim namenom, na primer, ob pomladanskih blagoslovih traktorjev, koles in motorjev, ali morda tudi konjev na jurjevo in štefanovo, saj so nekoč bili konji to, kar so danes avtomobili. V imenu vseh naših misijonarjev se vam iskreno zahvaljujemo. Kot lahko preberete v brošuri, oni ne varčujejo s srčnimi izrazi hvaležnosti in vsakemu podporniku akcije MIVA zagotavljajo svojo molitev. Zato naj velja:

Z veseljem darujem in življenja rešujem!

Misijonsko središče Slovenije


V soboto smo zaključili letošnji oratorij, ki se ga je udeležilo 110 otrok. Skupaj z 20 animatorji so preživeli lep čas igre, molitve in skupnega druženja. Posebna zahvala gre vsem animatorjem, g. kaplanu, s. Simoni Komar in s. Martini Golavšek, ki so se vestno pripravljali in ves teden pridno delali ter skrbeli, da so se otroci lepo počutili.
Zahvaljujemo se tudi vsem gospodinjam in družinam, ki ste otroke razveselili z raznimi dobrotami, prav tako se zahvaljujemo ženam, ki so vsak dan v kuhinji pripravljale kosilo skupaj z gospo Mijo. Zahvala velja tudi možem, ki so postavili šotor in vsem, ki ste kakor koli pomagali! Bog plačaj.

V nedeljo, 22. julija, je KRIŠTOFOVA NEDELJA, pri vsaki sveti maši bo blagoslov avtomobilov in šoferjev. Povabljeni smo, da za vsak srečno prevožen kilometer, darujemo dar za misijonsko akcijo MIVA. Ob izhodu iz cerkve bo košarica, kamor lahko darujete svoj dar.

V torek, 24. julija, vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim in sveti maši člani Združenja Marije Pomočnice!

V četrtek, 26. julija, obhajamo v naši škofiji slovesni praznik obletnice posvetitve naše stolnice. Lepo vabljeni k svetim mašam!

Odbor za družino Škofije Murska Sobota vabi na duhovne vaje za zakonce od petka, 10.avgusta, do ponedeljka, 13.avgusta v Veržeju. Vodil jih bo duhovnik, lazarist in pedagog, g. Stanko Gerjolj. Duhovne vaje so za zakonce, poskrbljeno bo tudi za otroke in mlade. Prijave: g. Marko Štajner, tel. gsm 051/370-377.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
– DEŽURSTVO: julija in avgusta zaprto,. razen po osebnem dogovoru z člani Karitas.
– SPREJEMANJE OBLAČIL: vsak drugi petek v mesecu od 16.00 do 17.00 ure.

Priložnost za sveto spoved je v naši stolnici vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo.


KOLEDAR

Ponedeljek, 16. julij: Karmelska Mati Božja

Torek, 17. julij: Aleksij, spokornik

Sreda, 18. julij: Elij, mučenec

Četrtek, 19. julij: Arsenij, puščavnik

Petek, 20. julij: Marjeta Antiohijska, mučenka

Sobota, 21. julij: Lovrenc, duhovnik – učitelj

22. JULIJ: 16. NAVADNA NEDELJA, Krištofova

Ponedeljek, 23. julij: Brigita Švedska, redovnica

Torek, 24. julij: Krištof, mučenec

Sreda, 25. julij: Jakob Starejši, apostol

Četrtek, 26. julij: Joahim in Ana, starša Device Marije, 106 – obl. posvetitve naše stolnice

Petek, 27. julij: Gorazd, Kliment, Sava in drugi učenci C. in M.

Sobota, 28. julij: Viktor I., papež

29. JULIJ: 17. NAVADNA NEDELJA

V skladu z novo uredbo o varstvu osebnih podatkov v EU (GDPR) ne objavljamo več imen darovanih svetih maš.


ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 21. julija 2018, ob 8. uri: Mladinska ulica.
– v soboto, 28. julija 2018, ob 8. uri: Partizanska ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.