Meni Zapri

Župnijski list št. 16/14

Leto XVIII — Številka 16 — 3. avgust 2014

SVETIŠČE PREDRAGOCENE KRVI V LUDBREGU

V kapelici dvorca Batthyany se je leta 1411 zgodil evharistični čudež. Vino, ki se pri sveti maši spremeni v Jezusovo kri, se je dejansko spremenilo v pravo kri. Duhovnik, ki se mu je ta čudež pripetil, je tekočino shranil v stekleno posodico, zazidal v steno in o tem molčal do smrti. Malo pred smrtjo je skrivnost razodel sobratu, ki je posodico poiskal. O čudežu s krvjo se je kmalu razvedelo daleč naokoli. Posodico s tekočino so vzeli v Vatikan in jo tam preiskali. Kasneje so dragoceno relikvijo vrnili v župnijsko cerkev Svete Trojice in jo tam še sedaj hranijo.

Vabljeni na škofijsko romanje v Ludbreg v SOBOTO, 6. SEPTEMBRA 2014.

Spored romanja:
– do 9.30 prihod in zbiranje na prireditvenem prostoru na prostem
– ob 10.00 molitvena ura za mir v svetu in priložnost za sv. spoved
– ob 11.00 slovesna procesija z relikvijami predragocene Kristusove Krvi od cerkve Sv. Trojice do prireditvenega prostora
– ob 12.00 romarska sveta maša, ki jo skupaj s slovenskimi in hrvaškimi škofi vodi kardinal Josip Bozanić.

Po bogoslužju se skupine romarjev same odločijo, koliko časa še ostanejo v Ludbregu, kaj si bodo ogledali in ali se bodo udeležili tudi križevega pota, ki je sestavni del popoldanske pobožnosti na prireditvenem prostoru.

Ker je to obenem letošnje škofijsko romanje, ki ga bomo združili z Dnevom molitve za duhovne poklice, so na poti domov vse skupine romarjev murskosoboške škofije povabljene, da se ob 17. uri zberejo še pri Mariji pod Logom v Turnišču, kjer bomo romanje sklenili z litanijami Matere Božje.

Prijave zbiramo na župmnišču!


V nedeljo, 10. avgusta, je pri Gradu na Goričkem škofijsko srečanje članov pastoralnih svetov naše škofije. Molitveno srečanje se bo začelo ob 15.00 uri. Člani našega župnijskega sveta lepo vabljeni, odhod izpred župnišča ob 14.00 uri!

V petek, 15. avgusta, je zapovedani praznik Vnebovzetja device Marije, svete maše bodo v stolnici kakor ob nedeljah, razen maše ob 9.00 uri ne bo. Na ta dan bo proščenje v Murskih Črncih, kjer bosta sveti maši ob 7.00 in 10.00 uri.

V mesecu avgustu, bodo menjave tudi v skupnosti sester HMP. Iz naše župnije odhaja s. Mateja Kranjec, ki je na ravni Družbe HMP je prevzela odgovorno službeno dolžnost v Inšektoriji, zato odhaja v Ljubljano. Sestri Mateji se zahavljujemo za njeno pastoralno dejavnost v naši župniji, še posebej za njeno delo ravnateljice v vrtcu Lavra. Na njeno novo pot pa kličemo obilo Božjega blagoslova in priprošnje Marije Pomočnice Kristjanov.
V našo župnijo pa prihajata sestri: s. Jožica Merlak, ki prihaja iz skupnosti Novo mesto, kjer je delovala v vrtcu Otočec, vodila Svetopisemske urice in usposabljanja za katehistinje. V vrtcu Lavra bo prevzela nalogo ravnatejice. S. Viktorija Nemec, se prav tako vrača nazaj v našo skupnost. Zadnja leta je bila v Radljah, kjer je bila dobra gospodinja, vrtnarica in nosilka tolažbe ostarelim v Domu starejših. Obe sestri dobrodošli v naši župniji in naj vajino delo spremlja Božji blagoslov.

ROMANJA – 14. avgusta vabljeni na peš romanje v Turnišče. Odhod bo ob 19.00 uri. V stolnici se zberemo ob 18.50, kjer bo blagoslov romarjev in se nato podamo na pot. V Turnišču se bomo se bomo udeležili svete maše ob polnoči. Poskrbite za prevoz domov!

ROMSKO ROMANJE v Marijo Bistrico bo v soboto 23. avgusta 2014.

ROMANJE V ŠVICO IN ALZACIJO – od 10. do 13. septembra vabljeni na romanje v znameniti švicarski romarski središči Einsiedeln in Mariastein. Cena romanja je 369 EUR ob prijavi plačate 50 EUR. Do sedaj je prijavljenih 10 romarjev, v kolikor do 17. avgusta ne bo zadosti prijav bomo morali romanje odpovedati ali pa združiti z drugo župnijo.

V stolnici je priložnost za sveto spoved vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo.

ŠKOF SPOVEDUJE V STOLNICI: vsako sredo in petek zvečer od 18.30 ure. Somaševanje pa vodi vsak petek pri jutranji sveti maši.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 9. avgusta 2014 ob 8. uri: Grajska in kopališka ulica.
– v soboto, 16. avgust 2014, ob 8. uri: Razlagova ulica

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: v mesecu maju bo drugi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.