Meni Zapri

Župnijski list št. 16/17

Leto XXI — Številka 16 — 30. julij 2017

Papežž Frančiššek žželi sliššati glas mladih

Jeseni 2018 bo potekalo zasedanje škofov s celega sveta, imenovano sinoda. In njihova tokratna tema bodo MLADI. V pripravi na sinodo je papež Frančišek dejal, da želi Cerkev poslušati vse mlade po vsem svetu. V ta namen so v Vatikanu na tajništvu sinode pripravili vprašalnik v več jezikih.

Vprašalnik je namenjen mladim med 13. in 29. letom starosti. Z njim ti želimo dati priložnost, da posreduješ, izraziš in pripoveduješ to, kar si in kar želiš povedati o sebi.

Mlade vabimo, da delite povezavo do vprašalnika med čim več prijateljev. Želimo slišati in razumeti položaj mladih danes. Izpolnjevanje vprašalnika traja približno 20 minut. Vprašalnik lahko izpolnite do 20. septembra 2017.

Vprašalnik najdete na naslovu: https://www.1ka.si/a/134097

Kot spodbudo smo pripravili tudi nagradno žrebanje za vse, ki boste izpolnili vprašalnik in oddali svoje osebne podatke. Žrebanje bo v oktobru 2017.

Nagrade so naslednje:
1x brezplačna udeležba na Svetovnem dnevu mladih v Panami januarja 2019 (kritje stroškov prevoza),
2x brezplačna udeležba na Evropskem srečanju mladih v Baslu konec decembra 2017 (krtije stroškov prevoza),
1x nov pametni telefon (Samsung S8),
6x druge praktične nagrade (knjiga Tvitanje z Bogom, brisača SKAM, pulover SKAM).


SLAVILNA SVETA MAŠA – bo v torek, 1. avgusta, ob 19.00 uri. Po sveti maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje. Lepo vabljeni!

Obisk bolnikov – na prvi petek bomo obiskali bolne in ostarele po domovih. Na prvi petek bosta maši v Krogu in Rakičanu, na prvo soboto pa v Satahovcih in Rakičanu.

Spoštovani člani ŽPS! Vsako leto pred največjim Marijinim praznikom poteka molitveno srečanje ŽPS. Letos bo srečanje potekalo v nedeljo, 13. avgusta 2017 v Apačah.
Ob 15.00 uri bo v župnijski cerkvi molitvena ura.
Ob 16.00 uri pa bo slovesna sveta maša, ki jo bo vodil škof msgr. dr. Peter Štumpf ob somaševanju duhovnikov. Med sveto mašo bodo sodelovali predstavniki iz župnij ljutomerske dekanije.

Odbor za družino škofije Murska Sobota vabi na duhovne vaje za zakonce od petka, 11. 8., do nedelje, 13. 8. v Veržeju. Duhovne vaje, ki jih bo vodil duhovnik in pedagod dr. Stanko Gerjolj, se začnejo v petek z večerjo in končajo v nedeljo s kosilom. Prijave: g. Marko Štajner, tel. 051/370-377.

Prva Kozarjeva ura. Vsakega 29. v mesecu ob 18. uri (v poletnem času ob 19. uri) je Prva Kozarjeva ura, molitev pred Najsvetejšim v župnijski cerkvi Svete Trojice v Odrancih, ko molimo za beatifikacijo naših slovenskih kandidatov, predvsem Božjega služabnika Danijela Halasa in Božjega služabnika Alojzija Kozarja.

Srečanje bogoslužnih sodelavcev. Škofijski referat za bogoslužje in cerkveno glasbo organizira srečanje bogoslužnih sodelavcev, ki bo v soboto, 26. avgusta v Murski Soboti. Začetek ob 9.30; ob 10.00 sveta maša, nato strokovni del (dr. p. Vinko Škafar) in delo po skupinah; zaključek z molitveno uro za nove duhovne poklice.
Na srečanje vabljeni izredni delivci obhajila, bralci, organisti, pevci, mežnarji in krasilci/ke bogoslužnih prostorov iz župnij v murskosoboški škofiji.

V stolnici je priložnost za sveto spoved vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 5. avgusta 2017, ob 8. uri: Mladinska ulica.
– v soboto, 12. avgusta 2017, ob 8. uri: Partizanska ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.