Meni Zapri

Župnijski list št. 17/14

Leto XVIII — Številka 17 — 17. avgust 2014

PAPEŽ FRANČIŠEK VABI K MOLITVI ZA MIR

»Dragi bratje in sestre. Kar ne moremo verjeti novicam iz Iraka, ki nas navdajajo s strahom. Na tisoče ljudi, med njimi številni kristjani, so na brutalen način pregnani iz njihovih domov. Otroci, ki so med begom umrli od žeje in lakote; ugrabljene žene; umorjene osebe, vsakovrstno nasilje, vsepovsod uničenje. Uničene hiše, uničena verska, zgodovinska in kulturna dediščina. Vse to hudo žali Boga in hudo žali človeštvo. V imenu Boga ne moremo sejati sovraštva. V imenu Boga se ne moremo iti vojne! Vsi mi, ko mislimo na to stanje, na te ljudi, sedaj umolknimo in molimo! «

Tako je papež Frančišek nagovoril vernike na Trgu sv. Petra po molitvi Angelovega češčenja in blagoslovu ter jih povabil k molitvi. Sveti oče je po trenutkih tišine in molitve nadaljeval: »Zahvaljujem se vsem tistim, ki pogumno prinašajo pomoč tem bratom in sestram in upam, da bo učinkovita mednarodna in lokalna politična rešitev ustavila te zločine ter ponovno vzpostavila pravo. Da bi še bolj zagotovil svojo bližino tem meni tako dragim ljudstvom sem imenoval kardinala Fernanda Filonija za svojega osebnega odposlanca v Irak, ki bo jutri odpotoval tja iz Rima. Tudi v Gazi se po premirju ponovno nadaljuje vojna, ki žanje nedolžne žrtve, otoke ter poglablja spor med Izraelci in Palestinci. Marija, Kraljica miru. Prosi za nas.«

»Skupaj molimo Boga miru na priprošnjo Device Marije: Podari v naših dneh Gospod mir in napravi nas za tvorce pravičnosti ter miru. Molimo tudi za žrtve virusa ‘ebola’ in za vse tiste, ki si prizadevajo, da bi to ustavili.«

Lepo vabljeni k molitvi za mir, vsaka družina in vsak posameznik, naj v svoje molitve vplete tudi prošnjo za mir. Kristjani so preganjani ob tem ne smemo in ne moremo ostati ravnodušni, kakor tudi ob dejstvu, da umirajo nedložni. Vzemimo resno papeževo spodbudo in molimo!


Vabljni na seminar – pričevanja ameriških zakoncev Don-a in Pat Turbitt z naslovom: S teboj imam čudovit načrt. Spregovorila bosta o Božjem delovanju v njunem (zakonskem) življenju, o čudovitem načrtu, ki ga Bog ima za vsakega izmed nas.
Seminar bo v torek, 19. avgusta, začel se bo ob 19. uri s sveto mašo v stolni cerkvi v M. Soboti in se nato nadaljeval v župnijski dvorani z pričevanjem in tudi molitvijo. Lepo vabljeni!

VEROUK IN VEROUČNI PRIPOMOČKI:
Veruk bomo začeli v ponedeljek, 15. septembra, po urniku, ki ste ga starši prejeli ob zaključku veroučnega leta! Vse starše veroukarjev lepo prosimo, da veroučne knjige in zvezke, kupite v Kleklovi knjigarni. Prodajalci v Kleklovi knjigarni so informirani o knjigi in delovnem zvezku, ki ga bodo otroci potrebovali v določenem razredu.

PROŠČENJE V RAKIČANU bo v nedeljo, 7. septembra, s sv. mašama ob 7. in ob 10. uri. Lepo vabljeni!

Škofija Eisenstadt pripravlja zadnji vikedn v mesecu avgustu škofijsko romanje v našo škofijo. Obiskali bodo cerkev Marije Vnebovzete v Turnišču, v nedeljo, 31. avgusta, pa bodo obiskali našo stolnico. Po napovedih naj bi prišlo okrog 700 romarjev, to je okrog 14 avtobusov.
V naši stolnici bodo pri sveti maši ob 10.00 uri, mašo bo daroval škof. Vljudno Vas naprošamo, da pustite prakirišče prosto, da bodo lahko parkirali avtobusi. Hvala za razumevanje!

Ob priložnosti romanja škofije Eisenstadt, je prav, da romarje tudi pogostimo. Gospodinje naprošamo za pecivo, vinogradnike pa za vino, ki ga bomo ponudili gostom. Pecivo prinesite v veroučno učilnico v soboto, 30. avgusta, med 17.00 in 19.00 uro!

Priložnost za sveto spoved v stolnici je vsak dan pol ure pred sveto mašo!

Škof spoveduje v stolnici: vsako sredo in petek zvečer od 18.30 ure naprej. Somaševanje vodi vsak petek pri jutranji sveti maši!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 23. avgusta 2014, ob 8. uri: Ciril – Metodova in Sverejeva ulica.
– v soboto, 30. avgusta 2014, ob 8. uri: Cvetkova ulica.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: v mesecu maju bo drugi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.