Meni Zapri

Župnijski list št. 18/17

Leto XXI — Številka 18 — 27. avgust 2017

Praznovanje 25-letnice vrtca Lavra

7. septembra 1992 smo sestre hčere Marije Pomočnice na Ul. Juša Kramarja 2 v Murski Soboti sprejele v varstvo prvega otroka. Takrat se nam še sanjalo ni, da bomo ta isti dan leta 2017 obhajali 25-letnico VRTCA LAVRA. Vsi, ki danes delamo v njem ali smo na različne načine povezani z vrtcem čutimo Božji blagoslov, Marijino varstvo in dobroto mnogih iz župnije Murske Sobote in od drugod. Iz srca nam vre vesela pesem hvaležnosti. Zato ob tej priložnosti prav za vas pripravljamo večdnevni program:

od četrtka, 7. 9. do sobote, 9. 9. 2017 bo vsak večer ob 18.00 molitvena ura za vrtec;
v nedeljo, 10. 9. 2017 pa bomo obeležili dogodek s praznovanjem:
• ob 10.00 bo sveta maša, ki jo bo vodil g. župnik Goran Kuhar; pri maši bodo s petjem sodelovale vzgojiteljice vrtca Lavra (»Lavrinke«), otroci, nekdanji gojenci in družine;
• sledil bo program na ploščadi pred cerkvijo
• ter piknik za vse, kjer se bomo ob dobrotah in druženju
veselili, da smemo biti skupaj, bogatiti vrtec Lavra, naš kraj in škofijo ter delati za dobro otrok in njihovih družin. Ob tej priložnosti pripravljamo tudi srečelov.

Lepo vabljeni in dobrodošli vsi, da se nam pridružite na praznovanju!


VEROUK in VEROUČNI PRIPOMOČKI.
Verouk bomo začeli v ponedeljek, 11. septembra, po urniku, ki ste ga starši prejeli ob zaključku veroučnega leta! Vse starše veroukarjev lepo prosimo, da veroučne knjige in zvezke, ki jih bodo otroci potrebovali pri verouku, kupite v Kleklovi knjigarni. Informativni list o verouku najdete v predprostoru stolne cerkve.

Starši, ki letos vpisujete otroka v prvi razred verouka, boste to storili v torek, 19. septembra, od 15.00 ure naprej. S seboj prinesite družinsko knjižico ali krstni list otroka.

V torek, 5. septembra, vabljeni k slavilni sveti maši. Po maši bo češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

Prvi četrtek in petek in sobota v mesecu septembru vabljeni k sveti spovedi, molitveni uri pred Najsvetejšim in k sveti maši. Na prvi petek bomo dopoldne obiskovali bolne in ostarele po domovih. Maši na prvi petek bosta tudi v M. Črncih in Krogu. Na prvo soboto bo maša v Satahovcih in v Rakičanu.

Na praznik Marijinega rojstva – male meše, bodo svete maše v stolnici ob 8.00, 10.00 in zvečer ob 19.00 uri. Na ta dan je tudi proščenje na Tišini, lepo vabljeni!

PROŠČENJE V RAKIČANU bo v nedeljo, 10. septembra, sveti maši bosta ob 7.00 in 10. uri v kapeli v Rakičanu.

FESTIVAL STIČNA MLADIH. V soboto, 16. septembra bo v Stični festival mladih. V Stično bo peljal avtobus z odhodom ob 5.30. uri. Cena prevoza je 10 EUR. Vse mlade iz naše župnije, pa tudi druge, lepo vabimo, da se čim prej prijavijo v župnijski pisarni.

KATEHETSKO PASTORALNA ŠOLA namenjena je vsem, ki želijo poglobiti svoje versko znanje, želijo narediti nekaj za svojo duhovno rast, želijo pridobiti osnove teoloških, filozofskih in antropoloških ved, želijo poglobiti poznavanje Svetega pisma, se želijo usposobiti za katehetsko delo, želijo obogatiti svoje katehetsko delo, so bogoslužni sodelavci na župniji, želijo na različne načine pomagati pri pastoralnem delu na župniji.
Informativni dan: Petek, 29. 09. 2017 ob 17.00, v škofijskih prostorih.
Vpis: Petek, 06. 10. 2017 od 16.00 do 18.00, v škofijskih prostorih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 2. september 2017, ob 8. uri: ČOPOVA ulica
– v soboto, 9. september 2017, ob 8. uri: GREGORČIČEVA in OZKA ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.