Meni Zapri

Župnijski list št. 18/18

Leto XXII — Številka 18 — 26. avgust 2018

Zahvala vernikom soboške župnije

Dragi prijatelji!

Po sedmih letih delovanja v soboški župniji, kot kaplan, sem se moral posloviti in oditi novim podvigom naproti. Postal sem župnik v župniji Ljutomer.

Ob tem, bi se vam rad iz srca zahvalil za vse lepe trenutke, ki sem jih preživel v soboški župniji. Naprej bi se še enkrat rad iz srca zahvalil župniku Goranu za vse, kar je dobrega storil za mene in za mojo osebno rast. Je bil in bo vedno moj veliki brat in prijatelj. Vedno sem ob njem spoznal iskreno ljubezen do svojega mlajšega brata. Zahvala gre kaplanu Andreju za vso prijateljstvo in sodelovanje.

V mojem srcu gre velika hvala naši gospodinji Renati, ki je bila vedno odprta in dobra do mene in je bila vedno ljubeča mama. Hvala moji Anici, ki je v pisarni vedno vse poskrbela za vse in bila vedno pripravljena se pogovarjati z menoj in je bila vedno moja desna roka pri vsem. Zahvala gre našim sestram HMP, s katerimi sem vedno lepo in dobro sodeloval, smo bili prijatelji in pri sestrah sem se vedno počutil kot doma. Zahvala gre vsem mladim, še posebej animatorjem in animatorkam s katerimi smo skupaj pripravljali oratorije in mnogo drugih stvari, skupaj bili na izletih, duhovnih vajah in drugih duhovnih srečanjih.

Zahvala gre vsem ministrantom, krasilkam cerkve, ključarjem, pevcem, članom ŽPS, članom Karitasa in vsem ostalim, ki ste z menoj sodelovali v teh sedmih letih in vsem, ki jih nisem posebej omenil.

Dragi verniki, prosim vas, da molite še naprej za mene, da bom dober in svet duhovnik, ki bom prinašal ljudem Kristusa, ter ga posredoval najbolj šibkim in zapostavljenim. Hvala vam, da ste me sprejeli za svojega in mi vedno in povsod izkazovali svojo ljubezen z vašimi molitvami in darovi, ki ste jih namenili meni. Vsi boste del mene za vedno in obljubljam vam, da se vas bom še naprej spominjal v svojih molitvah.

Goran Merica
župnik v Ljutomeru


VEROUK in VEROUČNI PRIPOMOČKI. Verouk bomo začeli v ponedeljek, 11. septembra, po urniku, ki ste ga starši prejeli ob zaključku veroučnega leta! Vse starše veroukarjev lepo prosimo, da veroučne knjige in zvezke, ki jih bodo otroci potrebovali pri verouku, kupite v Kleklovi knjigarni.
Vpis otrok v prvi razred verouka bo v torek, 15. septembra. Začeli bomo s skupnim srečanjem za starše ob 20.00 uri, v župnijski dvorani. Starši prinesite s seboj družinsko knjižico ali krstni list otroka.

V torek, 4. septembra, vabljeni k slavilni sveti maši. Po maši bo češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

Prvi četrtek in petek in sobota v mesecu septembru vabljeni k sveti spovedi, molitveni uri pred Najsvetejšim in k sveti maši. Na prvi petek bomo dopoldne obiskovali bolne in ostarele po domovih. Maši na prvi petek bosta tudi v M. Črncih in Krogu. Na prvo soboto bosta maši v Satahovcih in v Rakičanu.

Na praznik Marijinega rojstva – male meše, bodo svete maše v stolnici ob 8.00, 10.00 in zvečer ob 19.00 uri. Lepo vabljeni!

Škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice, bo letos v vseh slovenskih škofijah v soboto, 8. septembra, na praznik Marijinega rojstva. V soboški škofiji ga bomo združili z letnim srečanjem molivcev rož živega rožnega venca. Molitveno srečanje se bo v škofijskem romarskem svetišču pri mariji Vnebovzeti začelo ob 9.00, ko bo molitvena ura, ob 10.00 pa bo sveta maša, ki jo bo vodil škof msgr. dr. Peter Štumpf.

PROŠČENJE V RAKIČANU bo v nedeljo, 9. septembra, sveti maši bosta ob 7.00 in 10. uri v kapeli v Rakičanu.

FESTIVAL STIČNA MLADIH. V soboto, 15. septembra bo v Stični festival mladih. Vse mlade iz naše župnije, lepo vabimo, da se čim prej prijavijo v župnijski pisarni.

KATEHETSKO PASTORALNA ŠOLA namenjena je vsem, ki želijo poglobiti svoje versko znanje, želijo narediti nekaj za svojo duhovno rast, želijo pridobiti osnove teoloških, filozofskih in antropoloških ved, želijo poglobiti poznavanje Svetega pisma ter se želijo usposobiti za katehetsko delo. Za več informacij se obrnite na: dr. Julka Nežič – 031/420-448


KOLEDAR

Ponedeljek, 27. avgust: Monika, mati sv. Avguština

Torek, 28. avgust: Avguštin, škof – učitelj

Sreda, 29. avgust: Mučeništvo Janeza Krstnika

Četrtek, 30. avgust: Feliks, mučenec

Petek, 31. avgust: Jožef in Nikodem, svetopisemska moža

Sobota, 1. september: Egidij, opat
8.30 v Satahovcih
18.00 v Rakičanu

2. SEPTEMBER: 22. NAVADNA NEDELJA, angelska

Ponedeljek, 3. september: Gregor Veliki, papež – učitelj

Torek, 4. september: Rozalija, devica

Sreda, 5. september: Mati Terezija, redovnica

Četrtek, 6. september: Zaharija, prerok

Petek, 7. september: Regina, mučenka
17.00 v M. Črncih
18.00 v Krogu

Sobota, 8. september: Rojstvo Device Marije

9. SEPTEMBER: 23. NAVADNA NEDELJA
7.00 v Rakičanu
10.00 v Rakičanu

V skladu z novo uredbo o varstvu osebnih podatkov v EU (GDPR) ne objavljamo več imen darovanih svetih maš.


ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 1. september 2018, ob 8. uri: GRAJSKA in KOPALIŠKA ulica,
– v PETEK, 7. september 2018, ob 8. uri: RAZLAGOVA ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.