Meni Zapri

Župnijski list št. 19/14

Leto XVIII — Številka 19 — 14. september 2014

Pastoralne novosti v veroučnem letu 2014/2015

– Tematske pridige v Adventnem in Postnem času.
– Predstavitev vseh skupin, ki delujejo v župniji s sliko v župnijskem listu.
– Za prve petke nagovor in kateheza za starše vseh letošnjih prvoobhajancev in birmancev v veroučni dvorani.
– Obisk družin veroučencev prvoobhajancev in birmancev z blagoslovom domov.

Molitvena ura za vrtec LAVRA

Vrtec Lavra je zaživel kot drobna krhka rožica v zavetju skupnosti sester HMP leta 1992. Razvijal se je in rastel, veliko plemenitih in pogumnih ljudi ga je negovalo, spremljalo, opogumljalo, se mu smehljalo in ga podpiralo. Zdaj je zrasel, razširil je svoje veje in se razbohotil. Z leti se je povečala družina vrtca, povečale so se tudi težave, tako finančne kakor organizacijske. Ko sem se po sedmih letih vrnila v »moj« in »naš« vrtec, sem srečala mnoge iste prijazne obraze in odprta srca. Zdaj računam na vas in na vašo pomoč.
Vrtec potrebuje predvsem gorečo molitev, da bi se vsi, ki lahko vplivamo na potek dogodkov, pogumno in modro odločali v blagor otrok in v zmago Božjega kraljestva.

Na spominski dan blažene Lavre Vicuna, vsakega 22. v mesecu bo v župnijski cerkvi ob 18.00 molitvena ura za vrtec Lavra.
Septembra bo molitev pomagala oblikovati glasbena skupina Biseri.

Vabljeni vsi, ki imate radi otroke in vam je vrtec pri srcu. Pridite, mladi in starejši, da bomo skupaj z Marijo in svetim Jožefom trkali na Božje Srce in prosili za čudeže milosti!

s. Jožica Merlak, ravnateljica vrtca Lavra


V ponedeljek, 15. septembra, bo v bolniščnični kapeli proščenje ob prazniku Povišanja svetega križa. Sveta maša, ki jo bo vodil naš nekdanji
župnik, gospod Martin Horvat, bo ob 14.00 uri. Lepo vabljeni, k obisku maše spodbudite sorodnike in prijatelje, ki so v tem času tam na zdravljenju!

Na spominski dan blažene Lavre Vicuna, bo 22. septembra v župnijski cerkvi ob 18.00 molitvena ura za vrtec Lavra.
Vabljeni vsi, ki imate radi otroke in vam je vrtec pri srcu. Pridite, mladi in starejši, da bomo skupaj z Marijo in svetim Jožefom trkali na Božje Srce in prosili za čudeže milosti!

Vsi otroci do vključno 6. razreda osnovne šole vabljeni k otroškemu pevskemu zboru v naši župniji. S sodobnimi duhovnimi popevkami
bomo sodelovali pri družinskih sv. mašah, na raznih praznovanjih in se podali tudi na kak izlet oz. pevsko revijo. Prve vaje bodo v nedeljo 14. 9. ob 10. uri v veroučnih učilnicah.
Več informacij: s. Barbara Poredoš, 041-811-369.

V sredo, 24. septembra, vabljeni člani ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE k molitveni uri pred Najsvetejšim, ki bo eno uro pred večerno sveto mašo. Lepo vabljeni!

Na SLOMŠKOVO NEDELJO, 28. septembra, bo osrednja slovestnost ob prazniku bl. Antona Martina Slomška potekala v župniji Brestanica. Ob tej priložnosti se bomo še posebej hvaležno spominjali 15 letnice beatifikacije bl. škofa Antona Martina Slomška. Geslo letošnjega slavja je: “V Gospodovo hišo pojdemo veseli”

Seja ŽPS bo v petek, 26. septembra, po večerni sveti maši v veroučni učilnici!

Zakramet svete spovedi:
– vsak dan pol ure pred sveto mašo;
– g. škof spoveduje v stolnici v sredo in petek med večerno sveto mašo.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 20. september 2014, ob 8. uri: Vrtna ulica
– v soboto, 27. september 2014, ob 8. uri: ulica Juša Kramarja, Kuharjeva in ulica Nikole Tesla

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.