Meni Zapri

Župnijski list št. 19/17

Leto XXI — Številka 19 — 10. september 2017

Začetek novega šolskega in veroučnega leta!

Vsak začetek je negotov. V njem je lahko nekoliko tesnobe in strahu, vprašanj in neznank o prihodnosti in o naši vlogi pri vseh izzivih, ki nas čakajo.

Za vas učence in dijake je v teh dneh poseben izziv šola, novo šolsko in veroučno leto. Prva negotovost je že za vami. V vas je posijal žarek upanja. Prijaznost in sprejetost, ki so vam jo podarili učitelji in učiteljice, profesorji in profesorice, je v vas prebudilo upanje in vam dalo moči, da sedaj gledate na šolsko leto veliko bolj sproščeno, v pričakovanju, da bo nadvse uspešno. Ko rečemo uspešno šolsko leto ne mislim samo na dobre uspehe, ki se bodo pokazali v spričevalih, ampak in predvsem v tem, da boste rasli in zoreli v dobrega, plemenitega človeka, ki ima ljubezen v središču vseh svojih misli, besed in dejanj.

Kristjani prodiramo še globlje, tja, kjer prebiva Bog, ki je ena sama ljubezen. Pri krstu smo postali člani Cerkve in v njej kot Božji otroci živimo, rastemo in dozorevamo za večnost. To spoznati in to zaživeti je velik in osrečujoči dar od Boga. Starši in župnija nam pomagajo, da zmoremo to odkriti, sprejeti in zaživeti. Zato je bil uveden verouk – veroučno leto. Verouk nam pomaga, da bolj spoznamo Boga in njegovo ljubezen. Ko kristjani spoznamo to Božjo ljubezen, jo z veseljem sprejmemo in z njo zaživimo. Prinaša nam veselje, srečo in smisel v življenje.

Ko vas vabimo, da vstopite predano v novo veroučno leto, vas v resnici vabimo na pot veselega in srečnega življenja. Z nami bo največji prijatelj, Jezus. On nas pozna in ve za naša hrepenenja in pričakovanja. On tudi ve, kaj je najboljše za nas, za naše življenje in kaj je potrebno storiti, da bi dosegli cilj našega življenja, ki so nebesa.

Pa pogumno na pot. Že se veselimo srečanja z vami!

Vaši dušni pastirji!


V četrtek, 14. septembra ob 14.00 uri bo v bolniščnični kapeli proščenje ob prazniku Povišanja svetega križa. Sveto mašo bo daroval dolgoletni bolniščnični župnik v Ljubljani msgr. Miro Šlibar. Pred proščenjem bo od ponedeljka 11. septembra do srede 13. septembra tridnevnica. Med tridnevnico bo v bolniščnični kapeli vsak dan ob 18.00 uri molitvena ura ob 19.00 uri pa sveta maša. Lepo vabljeni, da se udeležite tridnevnice in praznovanja povišanja svetega Križa v bolnišnici.

Verouk bomo začeli v ponedeljek, 11. septembra, po urniku, ki ste ga starši prejeli ob zaključku veroučnega leta! Razpored verouka lahko najdete na oglasni deski pred učilnicami in pri vhodu v cerkev ter na internetni strani župnije.

Vpis otrok v prvi razred verouka:
V Murski Soboti, bo v torek, 19. septembra, od 15.00 ure naprej, v veroučni učilnici.
V Krogu, bo vpis v prvi razred, v sredo, 13. septembra, ob 16.15 uri.
V Rakičanu, bo vpis v prvi razred, v torek, 12. septembra, ob 16.45 uri.
Starši prinesite s seboj družinsko knjižico ali krstni list otroka.

V soboto, 16. septembra 2017 ob 10.uri, bo prvo srečanje ministrantov. Vsi ministranti in vsi, ki bi se radi pridružili ministrantski skupini. Lepo vabljeni!

V nedeljo, 17. septembra, bo proščenje v Borejcih, sveta maša bo ob 10.00 uri! Lepo vabljeni!

OTROŠKI ZBOR, bo s svojim delovanjem začel tudi v mesecu oktobru. Vse otroke med 6. in 12. letom starosti vabimo, da se pridružite župnijskemu otroškemu pevskemu zboru. Prve vaje bodo v nedeljo, 1. oktobra, od 9.30 do 10.30.

MLADINSKI ZBOR – Angelski biseri, vabi mlade od 7. razreda naprej, da se jim pridružite. Prijave zbira s. Katja Balažic: 070/778-010 ali na
email: katja.balazic1@gmail.com, mladi lepo vabljeni!

V nedeljo, 24. septembra, vabljeni člani ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE k molitveni uri pred Najsvetejšim, ki bo eno uro pred večerno sveto mašo. Lepo vabljeni!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 16. september 2017, ob 8. uri: GRAJSKA in KOPALIŠKA ulica.
– v soboto, 23. september 2017, ob 8. uri: RAZLAGOVA ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.