Meni Zapri

Župnijski list št. 2/15

Leto XIX — Številka 2 — 18. januar 2015

VOLITEV NOVIH ČLANOV ŽUPNIJSKEGA SVETA

Župnijski pastoralni svet (ŽPS) je župnikovo posvetovalno in delovno telo, ki preučuje, načrtuje, usklajuje, spremlja in preverja izvajanje pastoralnega dela v župniji. V življenju župnije ima posebno mesto, še posebej po 2. vatikanskem cerkvenem zboru, ki je poudaril, da smo za življenje Cerkve odgovorni vsi krščeni, ne samo papež, škofje in duhovniki. Po odloku Slovenske škofovske konference je ŽPS obvezen za vse župnije. Sedanjemu članstvu preneha mandat na belo nedeljo, 12. aprila 2015. Zato bo 1. marca 2015 potekala izbira novih članov. Vsi smo soodgovorni za življenje župnije. Če nekdo ni izbran za ŽPS, ne pomeni, da je rešen vseh soodgovornosti za življenje župnije, izbrani pa so še bolj izpostavljeni in se od njih tudi več zahteva.

Brez izbire so člani ŽPS kaplani in drugi duhovniki v župniji, katehisti, predstavniki pevcev, karitativnih organizacij. Nekaj članov ima pravico imenovati tudi župnik samostojno. ŽPS naj bi se redno dobival in usklajeval pastoralno delo v župniji, občasno pa se dobijo tud ŽPS-ji na ravni dekanije in škofije. Molitev ob izbiri in volitvah novih članov ŽPS:

Nebeški Oče, tvoj Sin nam naroča: Pojdite tudi vi v moj vinograd. Daj nam duha modrosti, da se bomo velikodušno odzvali delu v župniji in izbrali primerne člane župnijskega pastoralnega sveta, ki bodo v našem imenu in z našo pomočjo sodelovali z duhovniki v dušnem pastirstvu in uresničevanju smernic sinode o družini po priprošnji Device Marije ter blaženih: Antona Martina Slomška, Lojzeta Grozdeta in Drinskih mučenk. Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojem Sinu, ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.


ŽUPNIJSKE SLOVESNOSTI v letu 2015:
– prvo sv. obhajilo: 31. maja ob 10.00 uri;
– sv. birma: 17. maja ob 10.00 uri;

– proščenja:
– v Krogu – 3. maja;
– v Satahovcih – 24. maja;
– v Lukačevcih – 28. junija;
– na Pušči – 19. julija;
– v Murskih Črncih – 15. avgusta;
– v Rakičanu – 6. septembra;
– v Borejcih – 13. septembra,
– v Murski Soboti – 6. decembra.

Seminar Življenja v Duhu – V mesecu januarju in februarju bo v naši župniji potekal seminar Prenove v Duhu. Uvodno srečanje bo v torek, 20. januarja, po večerni sveti maši. Vabljeni vse, ki želite na novo zaživeti odnos z Bogom in poživiti ter poglobiti svoje versko izkustvo.

V soboto, 24. januarja, ob 17.00 uri molitvena ura pred Najsvetejšim za člane ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE. Lepo vabljeni!

V nedeljo, 25. januarja, bo v naši stolnici pravoslavna liturgija, ki jo bo vodil pravoslavni ljubljansko-zagrebški škof. Liturgija bo ob 18.00 uri, lepo vabljeni! Zaradi tega dogodka bo večerna sveta maša ob 17.00 uri. Hvala za razumevanje!

Na god bl. Lavre Vikunja, v četrtek, 22. januarja, ko vrtec praznuje proščenje vas vabimo, da se nam pridružite v zahvali in prošnji za Božji blagoslov. Molitvena ura bo v župnijski cerkvi v Murski Soboti ob 17.00. Vabljeni vsi, ki imate radi otroke in vam je vrtec pri srcu. Pridite, mladi in starejši, da bomo skupaj z Marijo in svetim Jožefom trkali na Božje Srce in prosili za čudeže milosti!

Januar je mesec VERSKEGA TISKA. Povabljeni, da obnovite naročnino za verski tisk. Vabimo tudi nove naročnike za Družino in Ognjišče.

God sv. JANEZA BOSKA, ki je zavetnik velike salezijanske družine bomo praznovali v soboto 31. januarja. Ob 18. uri bo v stolnici sv. maša, ki jo bo daroval g. Boštjan Jamnik. Povabljeni ste, da se Bogu zahvalmo za naše sestre redovnice HMP. Po maši bo srečanje mladih.

Na svečnico, 2. februarja, bo pri vseh svetih mašah BLAGOSLOV SVEČ. Sveče si na ta dan lahko kupite v predprostoru stolnice.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 24. januarja 2015, ob 8. uri: Cvetna, Kajuhova ul. in ul. generala Maistra
– v soboto, 31. januarja 2015, ob 8. uri: Temlinova, Vrazova in Borovnjakova ul. in Vrbišče.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.