Meni Zapri

Župnijski list št. 2/16

Leto XX — Številka 2 — 17. januar 2016

LETO USMILJENJA IN PREJEM ODPUSTKOV

Kaj so odpustki?

“Odpustek je odpuščenje časne kazni pred Bogom za tiste grehe, katerih krivda je že odpuščena. Prejme ga kristjan, ki je pravilno pripravljen pod določenimi pogoji ob pomoči Cerkve, katera v službi odrešenja z oblastjo razdeljuje in naklanja zaklad zadostitev Kristusa in svetnikov.”

“Odpustek je delen ali popoln v tem smislu, da nas delno ali popolnoma reši časnih kazni, ki jih dolgujemo za grehe.” Vsak vernik more pridobiti odpustke zase ali jih naklanjati rajnim.

Odpuščanje greha in vzpostavitev občestva z Bogom prinaša odpuščanje večnih kazni za greh. Toda časne kazni za greh ostanejo. Kristjan si mora
prizadevati, s tem, da potrpežljivo prenaša trpljenje in preizkušnje vsake vrste, in ko pride tisti dan, vedro sprejme smrt, da sprejema kot milost te časne kazni za greh; z deli usmiljenja in ljubezni, kot tudi z molitvijo in različnimi oblikami pokore si mora prizadevati, da popolnoma sleče “starega človeka” in obleče “novega človeka”.

Odpustek dobimo tako, da Cerkev z oblastjo zavezovati in razvezovati, kakršno ji je podelil Jezus Kristus, posreduje v korist kristjana in mu odpre
zaklad zasluženj Kristusa in svetnikov, da bi dobil pri Očetu usmiljenja odpuščanje časnih kazni, dolgovanih za svoje grehe. Cerkev hoče ne samo priti na pomoč kristjanu, ampak ga tudi spodbuditi k delom pobožnosti, pokore in ljubezni.


ŽUPNIJSKE SLOVESNOSTI v letu 2016:
– prvo sv. obhajilo: 29. maja ob 10.00 uri;
– sv. birma: 15. maja ob 10.00 uri;
proščenja:
– v Krogu – 8. maja;
– v Satahovcih – 15. maja;
– v Lukačevcih – 26. junija;
– na Pušči – 16. julija;
– v Murskih Črncih – 15. avgusta;
– v Rakičanu – 11. septembra;
– v Borejcih – 18. septembra,
– v Murski Soboti – 6. decembra.

V torek, 19. januarja, bo naša enota Vrtca Lavra na Tišini imela dan odprtih vrat, od 9.00 – 11.00 in od 14.00 – 16.00 . Dan odprtih vrat v Vrtcu Lavra v Murski Soboti bo v sredo, 20. januarja, od 9.00 – 11.00 in od 14.00 – 16.00. Možen bo ogled prostorov in doživeli boste utrip življenja in delovanja vrtca. Lepo vabljeni!

V petek, 22. januarja, sestre HMP vabimo mlade, da se nam pridružite ob prazniku bl. Lavre Vicuña pri nas doma. Skupaj bomo peli, molili, manjkale pa ne bodo niti družabne igre. Začetek ob 18. uri.

V soboto, 23. januarja, vabljeni člani ZMP k molitveni uri ob 17. uri, po sv. maši pa bo kratko srečanje v župnijski dvorani.

V nedeljo, 31. januarja, obhajamo praznik sv. Janeza Boska, ustanovitelja salezijanske družine. Spomnili se ga bomo pri slovesni sv. maši ob 8.30, kjer nas bo nagovoril salezijanski diakon Mitja Franc. Vabljeni, da se skupaj Bogu zahvalimo za tega svetnika, po katerem Bog tudi v naši župniji dela velike reči.

V nedeljo, 31. januarja, bo v naši stolnici pravoslavna liturgija, ki jo bo vodil pravoslavni ljubljansko-zagrebški škof. Liturgija bo ob 19.00 uri, lepo
vabljeni!

Januar je mesec VERSKEGA TISKA. Povabljeni, da obnovite naročnino za verski tisk. Vabimo tudi nove naročnike za Družino in Ognjišče.

Seminar Življenja v Duhu – V mesecu februarju bo v naši župniji potekal seminar Prenove v Duhu. O podrobnostih seminarja v naslednjem župnijskem listu.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 23. januarja 2016, ob 8. uri: Ulica STANETA ROZMANA
– v soboto, 31. januarja 2015, ob 8. uri: Ulica ŠTEFANA KOVAČA in ŠERCERJEVO naselje


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.