Meni Zapri

Župnijski list št. 2/19

Leto XXIII — Številka 2 — 13. januar 2019

100-letnica združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom
Skupaj čez zlati most

“Cerkev na Slovenskem obhaja 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. To je predvsem priložnost za zahvaljevanje Bogu za vse prejete darove. Obenem je priložnost za utrjevanje vsega, kar narod ohranja pri življenju. Med te vrednote spada tudi vera”

Duhovniki v vseh župnijah soboške škofije bomo vernike nagovorili pri svetih mašah na temo: Skupaj čez prvi zlati most: Petišovci – Mursko Središče. Soboški škof dr. Peter Štumpf je kot popotnico v knjižico z osnutki pridig zapisal: »Pridigarski osnutki lepo izpostavijo verske, moralne, kulturne in jezikovne vrednote, ki so nujne za ohranitev slovenstva ter nadnaravna sredstva, ki kličejo Božje delovanje v naše narodno življenje.« In čemu naj stopamo skupaj čez prvi zlati most? »Zlati most nas vabi, da se trudimo biti najprej človek, da se vsi skupaj oziramo v Kristusov križ in tako krepimo v sebi zavest, da smo kot Božji otroci bratje in sestre med seboj.« Vsako drugo nedeljo v mesecu od januarja do julija 2019, bomo prisluhnili razmišljanju o pomenu obletnice.

Molitev ob 100-letnici
Nebeški Oče, svoje ljudstvo ob reki Muri si dolga stoletja varoval in vodil, da je ohranjalo vero vate in ljubezen do bratov in sester po krvi. Zahvaljujemo se ti za duhovnike, redovnike in redovnice, za številne očete in matere ter druge ljudi, ki so s svojo vero in ljubeznijo do tebe in bližnjega gradili naš zemeljski dom in nas usmerjali k tebi v naš večni dom. Podpiraj s svojo milostjo vse nas, ki živimo na ozemlju soboške škofije, da bomo po priprošnji nebeške Matere Marije pogumno vztrajali na poti evangelija in ohranjali jezik, kulturo in druge vrednote. Naj naša škofija napreduje v veri. Naj vsi člani slovenske narodne skupnosti na tem ozemlju ob spoštovanju pripadnikov drugih narodov ohranjamo in krepimo pripadnost slovenskemu narodu, ki naj te slavi v edinosti in medsebojni ljubezni. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.


V petek, 18. januarja, bo srečanje študentske skupine, po večerni sveti maši. Študentje lepo vabljeni!

V soboto, 19. januarja, je verouk za veroučence 1. razreda. Srečanje se bo začelo ob 9.00 uri v župnijski dvorani. Starši veroučencev pa imajo srečanje po večerni sveti maši v župnijski dvorani!

V torek, 22. januarja, bo v Vrtcu Lavra v Murski Soboti sveta maša ob praznovanju godu bl. Lavre Vicune. Sveta maša bo ob 9.30 uri v prostorih vrtca . Zvečer, ob 17.00 uri, pa vabljeni k molitveni uri za naš vrtec Lavra!

DUHOVNE VAJE BIRMANCEV – bodo od petka, 18., do nedelje, 20. januarja, v Kančevcih. Naše birmance priporočamo v molitev!

Ekumenska molitvena osmina za edinost kristjanov, bo potekala od 18. do 25. januarja, ko smo posebaj vabljeni k molitvi in delu za edinost kristjanov.

V četrtek, 24. januarja, vabljeni člani ZMP k molitveni uri ob 17. uri, in k sveti maši, po sveti maši bo srečanje članov v župnijski dvorani.

V soboto, 26. januarja, pri večerni sveti maši, se bomo zbrali ob praznovanju godu sv. Janeza Boska, ustanovitelja salezijanske družine. Vabljeni, da se skupaj Bogu zahvalimo za naše sestre HMP, po katerih Bog tudi v naši župniji dela velike reči.

V soboto, 26. januarja, vabljeni mladi na mladinsko srečanje, ki bo po večerni sveti maši.

Na nedeljo Svetega pisma, 27. januarja 2019, bo v Lendavi škofijsko srečanje bibličnih skupin, bralcev Božje besede in vseh, ki radi berejo Sveto pismo. Srečanje, ki bo potekalo pod geslom »Sam Jezus se jima je približal in hodil z njima,« se bo začelo ob 15. uri v župnijski cerkvi sv. Katarine z molitveno uro pred izpostavljenim Najsvetejšim. V nadaljevanju bo v tamkajšnji župnijski dvorani sledilo predavanje, ki ga pripravlja dr. Samo Skralovnik.

Januar je mesec VERSKEGA TISKA. Povabljeni, da obnovite naročnino za verski tisk 2019. Vabimo tudi nove naročnike za Družino in Ognjišče.

Spovedovanje v stolnici je vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo. Gospod škof, v mesecu januarja, spoveduje v stolnici ob četrtkih pri večerni sveti maši. Somaševanje v stolnici pa vodi vsak četrtek zjutraj.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 19. januarja 2019, ob 8. uri: Ulica Staneta Rozmana.
– v soboto, 26. januarja 2019, ob 8. uri: Ulica Štefana Kovača in Šercerjevo naselje.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.