Meni Zapri

Župnijski list št. 20/15

Leto XIX — Številka 20 — 27. september 2015

SPOVEDNI DAN
v župniji Murska Sobota

Spoved je zdravilišče in okrevališče, je srečanje ranjenega in Zdravnika, grešnega in Svetega, prizadetega in tolažnika, ponižnega in tistega, ki dviga ponižne, lačnega in tistega, ki nasičuje lačne, izgubljenega in tistega, ki pokaže pravo pot. Tistega v temi in tistega, ki je rekel, da je Luč. Tistega, ki je rekel, da je Pot. Pobitega in tistega, ki je rekel, da je Življenje. Osamljenega in tistega, ki se želi družiti s človeškimi sinovi.

Po zakramentu sprave ali spovedi, se spravimo z Bogom, s katerim smo zaradi svojega greha prekinili odnos ter lahko zaživimo svoje življenje znova. Spravimo se tudi s Cerkvijo, od katere nas je greh oddaljil ali celo izključil. Zakrament sprave je eden od sedmih zakramentov, ki ga je Jezus dal za naše duhovno ozdravljenje in posvečenje. Spoved je Božji dar ljubezni.

V naši župniji smo se odločili, da bo VSAKA DRUGA NEDELJA V MESECU, spovedni dan, kar pomeni, da ste vabljeni k sveti spovedi. Pri vseh mašah bo pridiga tako oblikovana, da bo pomagala vernikom pri izpraševanju vesti. Ves dopoldan pa bo na razpolago spovednik.

Polega tega pa bodo od meseca oktobra naprej v naši župniji na razpolago za sveto spoved tudi p. minoriti iz Turnišča. Vsako soboto od 17.30 pa do 19.00, bo na razpolago spovednik.

LEPO VABLJENI, K SVETI SPOVEDI, bodisi na spovedni dan, ki bo v nedeljo, 11.10, ali pa ob sobotah, ko bodo na razpolago p. Minoriti.


S. Anica Žitek – 29. septembra obhajamo rojstvo za nebesa (tj. smrtni dan) s. Anice Žitek iz Kroga. Njej v spomin ter nam v spodbudo v letu posvečenega življenja si bomo ogledali film prve sestre hčere Marije Pomočnice – Marije Dominike Mazzarello, ki ji je v veselju in preprostosti hoje za Kristusom sledila tudi s. Anica. Film si bomo ogledali v soboto, 3. oktobra, po večerni sv. maši v župnijski dvorani v Murski Soboti.

ROŽNI VENEC, v mesecu oktobru, molimo vsak večer ob 18.30 uri, torej vedno pred sv. mašo. Po vaseh pa molimo rožni venec ob 18. uri ali po dogovoru v vaseh ob drugi bolj primerni uri po sledečem razporedu: v ponedeljek v Murskih Črncih, v torek v Satahovcih, v sredo v Krogu, v četrtek v Lukačevcih in v petek v Rakičanu.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR – Vse otroke med 6. in 12. letom starosti vabimo, da se pridružite župnijskemu otroškemu pevskemu zboru, kjer bomo skupaj prepevali Bogu in Mariji v čast, se poveselili in šli tudi na kak izlet. Kontaktna oseba: s. Barbara Poredoš.

OTROŠKI GLASBENI BAND – Prav tako vabimo vse osnovnošolce, ki igrate kak instrument, da se zglasite pri s. Barbari, saj nameravamo ustanoviti pravi glasbeni »band«, ki bo lepšal sv. maše in druga župnijska srečanja.

Na prvi petek, 2. oktobra, vabljeni k večerni sveti maši letošnji birmanci in njihovi starši. Obisk maše na prvi petek spada k pripravi na zakrament svete birme.

SKAVTI – v soboto, 3. oktobra, ob 14.00 uri, bomo v naši župniji začeli srečanja skavtske skupine. Na prvo srečanje vabljeni, veroučenci, ki vas zanima življenje in delo v naravi. Skavtstvo je starejša oblika taborništva. Lepo vabljeni!

V torek, 6. oktobra, bo ob 19.00 uri slavilna sveta maša. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje. Lepo vabljeni!

Srečanje za starše prvoobhajancev bo v sredo, 7. oktobra, ob 19.30 uri v veroučni učilnici. Starše prosimo, da se srečanja zagotovo udeležijo!

Srečanje za starše birmancev bo v ponedeljek, 5. oktobra, ob 19.30 uri v dvorani veroučnih učilnic! Straše prosimo, da se udeležijo srečanja!

V petek, 9. oktobra, po večerni sveti maši, srečanje biblične skupine!

Priložnost za sveto spoved, v stolnici, je vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo. Priložnost za sveto spoved je tudi vsako nedeljo pri svetih mašah.

Škof spoveduje v stolnici ob sredah in petkih pri večerni sveti maši. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 3. oktober 2015, ob 8. uri: NASELJE JOŽETA KERENČIČA in ZELENA ulica.
– v soboto, 10. oktober 2015, ob 8. uri: Ulica ob progi, Industrijska in Klavniška ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.