Meni Zapri

Župnijski list št. 20/19

Leto XXIII — Številka 20 — 22. september 2019

ŽUPNIJSKE SKUPINE

Zakorakali smo v novo pastoralno leto. V naši župniji deluje, kar nekaj skupin, ki s svojimi srečanji in sodelovanjem bogatijo naše župnijsko življenje. Dragi verniki, ki morda niste vključeni v nobeno skupino, ki deluje v župniji, lepo povabljeni, da novo pastoralno leto izkoristite tako, da se vključite v katero izmed skupin.

BIBLIČNA SKUPINA – branje Svetega pisma, pogovor o Božji besedi in molitev. Za udeležbo pri skupini ni potrebno nič drugega kakor Sveto pismo, zvezek in željo po poznavanju Božje besede. Srečanje biblične skupine vsak drugi in četrti petek v mesecu po večerni sveti maši. Za informacije se obrnite na župnika Gorana.

ŽIVIMO Z ROŽNIM VENCEM – skupina za starejše ljudi, ki želijo svoje staranje izkoristiti za osebno zorenje, duhovno poglabljanje in za lepo sožitje generacij. Prijave zbira gospa Slavica.

ANGELSKI BISERI – mladinski pevski zbor za vse mlade od 6. razreda naprej. Pevske vaje so ob nedeljah ob 9.30. Prijave zbira s. Katja Balažic: 070/778-010.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR – vabljeni otroci do šestega razreda, da se jim pridružite. Pevske vaje so ob sobotah ob 9.30. Prijavite se pri voditeljici Doris Horvat (031/894-132) ali pri Sari Šabjan in Lari Rajbar.

PRENOVA V DUHU – molitvena skupina. Skupina se zbira ob Najsvetejšem, kjer skupaj prepevajo, slavijo in hvalijo Gospoda, ter berejo in poslušajo Božjo besedo. Srečanje skupine: vsak torek po večerni sveti maši.

ZAKONSKA SKUPINA – v njej se zbirajo zakonski pari, ki se skupaj pogovarjajo in razmišljajo ob Božji besedi o svojem zakonskem in družinskem poslanstvu, ter se trudijo za skupno rast v veri. Srečanja začnemo v mesecu oktobru. Prijave zbira kaplan Aljaž: 070/455-811.

MOŠKA SKUPINA – se srečuje mesečno, kjer se družinski očetje pogovarjajo o svoji vlogi v družini. Skupina spodbuja može in očete, da sprejmejo vlogo, ki jim jo po razodetju daje Bog: duhovniško vlogo v družini, preroško in kraljevsko. Srečanje skupine bo 16. oktobra ob 19.30 uri!

MINISTRANTI – vabljeni veroučenci, ki bi radi pomagali duhovniku pri sveti maši. Srečanja bodo dvakrat na mesec. Prvo srečanje bo 28. septembra ob 9.00. Sprejem ministrantov in blagoslov novih oblek bo v nedeljo 6. oktobra ob 8.30. Za informacije se obrnite na kaplana Aljaža: 070/455-811.

MLADINSKA SKUPINA – vabljeni mladi od 9. razreda naprej, ter dijaki in študentje. Srečanja bodo potekala dvakrat na mesec, enkrat na mesec pa se bomo priključili mladim iz cele škofije pri mladinski sveti maši. Prvo mladinsko srečanje bo 5. oktobra po večerni sveti maši. Za informacije se obrnite na kaplana Aljaža: 070/455-811.

MEDITATIVNA SKUPINA – okušati besedo Boga, ki je zapisana v Svetem pismu. Preberemo vsebino, razmišljamo, poglabljamo vsebino in poskušamo prenesti v svoje vsakdanje življenje. Molitev poteka v tišini, izmenjujejo se kratke misli, tišina za osebno poglobitev, razmislek. Prva skupina se zbira ob četrtkih, druga pa ob sredah, vedno po večerni sveti maši.


V torek, 24. septembra, vabljeni k molitveni uri pred najsvetejšim in sveti maši člani Združenja Marije Pomočnice.

V soboto, 28. septembra, ob 19.00, bo prva mladinska maša za mlade iz naše škofije.

MAŠA OB ZAČETKU VEROUČNEGA LETA – bo v nedeljo, 29. septembra ob 8.30, vse veroučence in dijake vabimo, da k maši prinesejo šolske torbe z knjigami, ker jih bomo med mašo blagoslovili.

SREČANJE DRUŽIN dekanije Murska Sobota – bo v nedeljo, 29. septembra, v domu duhovnosti v Kančevcih. Na srečanje vabljeni člani zakonske skupine in družine iz naše župnije. Za otroke bodo poskrbeli animatorji. Lepo vabljeni!

V torek, 1. oktobra, bo ob 19.00, slavilna sveta maša. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje. Lepo vabljeni!

Ob prvem četrtku, petku in soboti v mesecu oktobru, vabljeni k sveti spovedi, molitveni uri pred Najsvetejšim in k sveti maši. Na prvi petek bomo dopoldne obiskovali bolne in ostarele po domovih. Maši na prvi petek bosta tudi v M. Črncih in Krogu. Na prvo soboto bosta maši v Satahovcih in v Rakičanu.

Na prvi petek, 4. oktobra, vabljeni k večerni sveti maši letošnji birmanci in njihovi starši. Na prvo soboto, 5. oktobra, pa vabljeni k večerni sveti maši veroučenci 7. razreda in njihovi starši.

PRVO SVETO OBHAJILO v naši župniji bo 10. maja 2020 ob 10.00 uri!

Verouk za veroučence, 2. razreda, ki obiskujejo verouk v Murski Soboti, bo ob ponedeljkih v dveh skupinah: 1. skupina od 15.15-16.00; 2. skupina pa od 16.10-16.55!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 28. septembra 2019, ob 8. uri: VRTNA ulica.
– v soboto, 5. oktobra 2019, ob 8. uri: ulica JUŠA KRAMARJA, KUHARJEVA ulica in ulica NIKOLE TESLA.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo, tretjo in četrto nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.