Meni Zapri

Župnijski list št. 21/13

Leto XVII — Številka 21 — 13. oktober 2013

“VERUJEM … V VEČNO ŽIVLJENJE”

Kaj pomeni umreti v Kristusu Jezusu?
Pomeni umreti v božji milosti, brez smrtnega greha. Verujoči v Kristusa more tako po njegovem zgledu preoblikovati svojo smrt v dejanje pokorščine in
ljubezni do Očeta. “Zanesljiva je beseda: če s Kristusom umremo, bomo z njim tudi zaživeli” (2 Tim 2,11).

Kaj je večno življenje?
Večno življenje je življenje, ki se bo začelo takoj po smrti. Ne bo imelo konca. Pred njim bo za vsakega posebna sodba, izvršena po Kristusu, sodniku živih in mrtvih, in bo potrjena s poslednjo sodbo.

Kaj je posebna sodba?
Je sodba takojšnjega povračila, ki ga vsakdo ob smrti prejme od Boga v svoji neumrljivi duši po njegovi veri in po njegovih delih. To povračilo je takojšnji vstop v nebeško blaženost, neposredno ali po ustreznem očiščevanju, ali pa vstop v večno pogubljenje v peklu.

Kaj razumemo z “nebesi”?
Z “nebesi” razumemo stanje najvišje in dokončne sreče. Tisti, ki umrjejo v božji milosti in ne potrebujejo nadaljnjega očiščevanja, so zbrani okoli Jezusa in Marije, angelov in svetnikov. Tako sestavljajo nebeško Cerkev, kjer gledajo Boga “iz obličja v obličje” (1 Kor 13,12), živijo v občestvu ljubezni s presveto Trojico in prosijo za nas. “Stvarno in resnično življenje je Oče, ki po Sinu in v Svetem Duhu razliva nebeške darove brez izjeme vse. Zaradi njegovega usmiljenja smo tudi mi ljudje prejeli nevarljivo obljubo večnega življenja” (sveti Ciril Jeruzalemski).

Kompendij Katekizma Katoliške Cerkve (206-209)


ROŽNI VENEC molimo v naši stolnici vsak dan pol ure pred sveto mašo. Lepo vabljeni k molitvi rožnega venca. Naj molitev rožnega venca oživi tudi po naših družinah, še zlasti po družinah naših veroučencev.

Odrasle vabimo, da se priključite MEŠANEMU PEVSKEMU ZBORU STOLNE ŽUPNIJE. Pridružite se zboru, veseli vas bomo!

V svoje vrste vas vabijo pevke in pevci Zbora Chorus, ki ga vodi Tomi Bušinoski. Redne vaje ima zbor ob sobotah ob 18. uri v veroučnih učilnicah. Lepo vabljeni.

Seminar za sodelavce Karitas bo v Veržeju od 18. do 19. oktobra. Seminar se bo začel v petek zvečer ob 18.00 uri.

Župnijska Karitas Murska Sobota vabi, ki sodelovanju vse ljudi dobre volje, ki želijo kot prostovoljci delovati v župnijski Karitas. Vsaka vas v župniji naj bi imela vsaj enega aktivnega člana lahko pa tudi več. Prijavite se na župnišču do konca meseca oktobra!

Duhovne vaje za mlade bodo od petka 18. do nedelje 20. oktobra. Mladi vabljeni, prijavite se pri g. kaplanu!

MISIJONSKO NEDELJO, (20. oktobra) pod geslom “Naši veri dajmo roke”, bomo letos obhajali v župniji Dobrovnik. Srečanje se bo začelo ob 15.00 ko bo molitev pred Najsvetejšim. Lepo vabljeni!

V soboto, 26. oktobra, pomaknemo naše ure za eno uro nazaj. Zato se premakne tudi ura večernih svetih maš iz 19.00 ure na 18.00 uro. V nedeljo, 27 oktobra bo večerna sveta maša ob 18.00 uri!

V nedeljo, 27. oktobra, vabljeni na diakonsko posvečenje, ki bo v župniji Cankova, popoldne ob 15.00 uri. Diakonsko posvečenje bo prejel bogoslovec 6. letnika Zoran Car, doma iz župnije Cankova. Lepo vabljeni na diakonsko posvečenje!

V stolnici je priložnost za sveto spoved vsak dan pred jutranjo ali večerno sveto mašo!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer pri večerni sveti maši. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:
– v soboto, 19. oktober 2013, ob 8. uri: Prešernova in ulica ob Kanalu,
– v soboto, 26. oktober 2013, ob 8. uri: Satahovci 1. sk., prosimo za položitev tepihov.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici