Meni Zapri

Župnijski list št. 21/15

Leto XIX — Številka 21 — 11. oktober 2015

JUBILEJNO LETO USMILJENJA

»Dragi bratje in sestre, pogosto sem razmišljal, kako lahko Cerkev bolj jasno pokaže svoje poslanstvo, da je priča usmiljenja. To je namreč pot, ki se začne z duhovnim spreobrnjenjem. Moramo iti po tej poti. Zato sem se odločil napovedati izredni jubilej, katerega središče bo usmiljenje Boga. To bo Sveto leto Usmiljenja. Hočemo ga živeti v luči Gospodove besede: ‘Bodite usmiljeni kakor Oče’ (prim. Lk 6,36). To velja predvsem za spovednike.« S temi besedami je papež Frančišek, ob koncu homilije med spokornim bogoslužjem v baziliki sv. Petra med današnjo pobudo 24 ur za Gospoda, napovedal izredno jubilejno leto posvečeno Božjemu usmiljenju. »To sveto leto se bo začelo na letošnji praznik Brezmadežnega spočetja ter se bo zaključilo 20. novembra 2016, na nedeljo Našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki je Kralj vesoljstva ter živo obličje Očetovega usmiljenja.

Organizacijo tega jubileja zaupam Papeškemu svetu za pospeševanje nove evangelizacije z namenom, da ga bo lahko dejavno vodila kot novo etapo poti Cerkve pri njenem poslanstvu, prinesti vsaki osebi evangelij usmiljenja. Prepričan sem, da bo vsa Cerkev, ki tako potrebuje usmiljenje, saj smo grešniki, lahko našla med tem jubilejem veselje odkriti in dati rodovitnost Božjemu usmiljenju, s katerim smo vsi poklicani dati tolažbo vsakemu moškemu in vsaki ženi našega časa. Ne pozabimo, da Bog vse odpusti in da vedno odpušča. Ne utrudi se odpuščati. Od sedaj naprej ga zaupamo Materi Usmiljenja, da se ozre nas in bdi nad našo potjo, spokornosti, naše poti skozi eno leto, za odprto srce, da prejmemo Božji odpustek, da prejmemo Božje usmiljenje.« papež Frančišek ob napovedi svetega leta usmiljenja, 13. marca 2015.


ROŽNI VENEC molimo v naši stolnici vsak dan pol ure pred sveto mašo. Lepo vabljeni k molitvi rožnega venca. Naj molitev rožnega venca oživi tudi po naših družinah, še zlasti po družinah naših veroučencev.

Vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani bratovščine Fatimske Marije, v torek, 13. oktobra, ob 18.00 uri.

Molitvena ura za člane Združenja Marije Pomočnice pred Najsvetejšim bo v soboto, 24. 10. ob 18. uri.

Molitvena ura za vrtec Lavra bo v četrtek, 22. oktobra ob 18. uri. Vabljeni vsi, ki imate radi otroke in vrtec.

V nedeljo, 25. oktobra, bo v Beltincih diakonsko posvečenje ob 15. uri, kjer bo škof dr. Peter Štumpf v diakone posvetil bogoslovce iz soboške škofije. Lepo vabljeni, ker bosta v diakona posvečena tudi Matjaž Muršič-Klenar, ki je na praksi v naši župniji in minorit Anton Borovnjak. To za našo župnijo pomeni, da bomo prihodnje leto imeli novo mašo. Molimo za nove duhovne poklice!

V soboto, 24. oktobra, pomaknemo naše ure za eno uro nazaj.

Premakne se tudi ura večernih svetih maš iz 19.00 ure na 18.00 uro. V nedeljo, 25. oktobra bo večerna sveta maša ob 18.00 uri!

V stolnici je priložnost za sveto spoved vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer pri večerni sveti maši. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
Vsak prvi ponedeljek delitev oblačil od 15.30 do 17.00.
Oblačila, obutev, druge dobrine zbiramo vsak drugi petek v mesecu od 16.00 do 17.00 ure.
Telefonska številka župnijske Karitas: 031/606 – 671, kličite v popoldanskih urah.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 17. oktober 2015, ob 8. uri: Vrtna ulica
– v soboto, 24. oktober 2015, ob 8. uri: Satahovci 1. sk., prosimo za položitev tepihov.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.