Meni Zapri

Župnijski list št. 21/17

Leto XXI — Številka 21 — 8. oktober 2017

ŽUPNIJSKE SKUPINE – 1. del

Zakorakali smo v novo pastoralno leto. V naši župniji deluje, kar nekaj skupin, ki s svojimi srečanji in sodelovanjem bogatijo naše župnijsko življenje.
Dragi verniki, ki morda niste vključeni v nobeno skupino, ki deluje v župniji, lepo povabljeni, da novo pastoralno leto izkoristite tako, da se vključite v katero izmed skupin.

BIBLIČNA SKUPINA – branje Svetega pisma, pogovor o Božji besedi in molitev. Za udeležbo pri skupini ni potrebno nič drugega kakor Sveto pismo, zvezek in željo po poznavanju Božje besede. Srečanje biblične skupine:

ŽIVIMO Z ROŽNIM VENCEM – skupina za starejše ljudi, ki želijo svoje staranje izkoristiti za osebno zorenje, duhovno poglabljanje in za lepo sožitje generacij. Srečanje skupine: Petek, 13. oktober, 19.30!

ANGELSKI BISERI – mladinski pevski zbor za vse mlade od 7. razreda naprej. Prijave zbira s. Katja Balažic: 070/778-010.

STOLNI MEŠANI PEVSKI ZBOR – deluje pod vodstvom maestra Marjana Potočnika. S petjem sodelujejo pri slovesnih praznikih in ob škofovih mašah. Vabljeni, da se jim pridružite. Pevske vaje so vsak torek ob 18.00 uri!

PRENOVA V DUHU – molitvena skupina. Skupina se zbira ob Najsvetejšem, kjer skupaj prepevajo, slavijo in hvalijo Gospoda, ter berejo in poslušajo Božjo besedo. Srečanje skupine: vsak torek po večerni sveti maši!

SVETOPISEMSKE URICE – vsak ponedeljek od 16.30 do 17.30 v vrtcu Lavra. Prisrčno vabljeni otroci od 3. leta do vstopa v šolo! Srečali se boste s čudovitimi zgodbami Svetega pisma, ki nam govorijo o Božji dobroti in ljubezni. S seboj prinesite copate in odprto srce. Prvo srečanje: 16. oktobra 2017 ob 16.30.

ZAKONSKA SKUPINA – v njej se zbirajo zakonski pari, ki se skupaj pogovarjajo in razmišljajo ob Božji besedi o svojem zakonskem in družinskem poslanstvu ter se trudijo za skupno rast v veri. Prijave zbira župnik Goran.

MINISTRANTI – vabljeni veroučenci, ki bi radi pomagali duhovniku pri sveti maši. Srečanje bo v torek, 10. oktobra, ob 17.45!


ROŽNI VENEC molimo v naši stolnici vsak dan pol ure pred sveto mašo. Lepo vabljeni k molitvi rožnega venca. Naj molitev rožnega venca oživi tudi po naših družinah, še zlasti po družinah naših veroučencev.

Vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani bratovščine Fatimske Marije, v petek, 13. oktobra, ob 18. 00 uri.

Župnijska supina za starejše – ŽIVIMO Z ROŽNIM VENCEM, vabi na prvo srečanje, ki bo v petek, 13. oktobra, po večerni sveti maši. Naše življenjske izkušnje so most do vsake skrivnosti rožnega venca. V življenju se nam je nabralo veliko lepih in dobrih izkušenj, veliko je bilo težkega in hudega, ki smo ga zdržali in – hvala Bogu – tudi preživeli. Vse naše življenjske izkušnje je treba duhovno obdelati, kakor obdelujemo vrtove, da jih ne bi prerasel plevel, ampak nam bogato obrodijo. To delamo z uspehom ob veselih, svetlih, žalostnih in častitljivih skrivnostih rožnega venca. Ta skupina je dar za lepše staranje in poživitev župnije! Lepo vabljeni!

Slovensko praznovanje 100. obletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi bo v soboto, 14. oktobra, v Stični. Na praznovanje smo povabili tudi vernike iz sosednje Hrvaške.
Skupaj se bomo Bogu zahvalili za vse milosti, ki jih po Marijinih rokah in priprošnjah tudi danes prejemamo Slovenci in Hrvati. Posebej za to priložnost bo v Stično prišla delegacija iz Fatime in z njo tudi fatimski kip Marije Romarice. Srečanje bo potekalo v duhu gesla: Skupaj živeti Marijin klic. Duhovni program se bo v stiški baziliki začel ob 9.30, slovesna maša bo ob 11. uri. Med mašo bomo slovenski in hrvaški narod posvetili Mariji. Po maši bo procesija s kipom Marije Romarice. Odhod avtobusa iz Murske Sobote bo ob 6.00 uri in nato skozi vasi. Dar za romanje je 20 EUR.

V soboto, 21. oktobra 2017, bo pri sv. Jožefu v Ljubljani (Ulica Janeza Pavla II.) prvo srečanje ločenih v Cerkvi na Slovenskem. Razvezani, ločeni in ponovno poročeni pari so del naše Cerkve na Slovenskem, zato Medškofijski odbor za družino skupaj s Skupnostjo razvezanih SRCE letos organizira prvo tako srečanje z naslovom Življenje po ločitvi. Program se bo začel ob 10.00 uri in zaključil ob 15.00 uri. Za kosilo bo poskrbljeno, prav tako tudi za varstvo otrok, za tiste starše, ki nimajo drugih možnosti.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsak petek zvečer pri večerni sveti maši. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob četrtkih.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
Vsak prvi ponedeljek delitev oblačil od 15.30 do 17.00.
Oblačila, obutev, druge dobrine zbiramo vsak drugi petek v mesecu od 16.00 do 17.00 ure.
Telefonska številka župnijske Karitas: 031/606 – 671.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 14. oktober 2017, ob 8. uri: Naselje Jožeta Kerenčiča in Zelena ulica.
– v soboto, 21. oktober 2017, ob 8. uri: Ulica ob progi, Industrijska in Klavniška ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.