Meni Zapri

Župnijski list št. 21/18

Leto XXII — Številka 21 — 7. oktober 2018

ŽUPNIJSKE SKUPINE

Zakorakali smo v novo pastoralno leto. V naši župniji deluje, kar nekaj skupin, ki s svojimi srečanji in sodelovanjem bogatijo naše župnijsko življenje.

Dragi verniki, ki morda niste vključeni v nobeno skupino, ki deluje v župniji, lepo povabljeni, da novo pastoralno leto izkoristite tako, da se vključite v katero izmed skupin.

BIBLIČNA SKUPINA – branje Svetega pisma, pogovor o Božji besedi in molitev. Za udeležbo pri skupini ni potrebno nič drugega kakor Sveto pismo, zvezek in željo po poznavanju Božje besede. Srečanje biblične skupine vsak drugi in četrti petek v mesecu po večerni sveti maši.

ŽIVIMO Z ROŽNIM VENCEM – skupina za starejše ljudi, ki želijo svoje staranje izkoristiti za osebno zorenje, duhovno poglabljanje in za lepo sožitje generacij.

ANGELSKI BISERI – mladinski pevski zbor za vse mlade od 7. razreda naprej. Prijave zbira s. Katja Balažic: 070/778-010.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR – Vabljeni, otroci so šestega razreda, da se jim pridružite. Pevske vaje so ob nedeljah! Prijavite se pri voditeljici Urški.

PRENOVA V DUHU – molitvena skupina. Skupina se zbira ob Najsvetejšem, kjer skupaj prepevajo, slavijo in hvalijo Gospoda, ter berejo in poslušajo Božjo besedo. Srečanje skupine: vsak torek po večerni sveti maši!

SVETOPISEMSKE URICE – vsak ponedeljek od 15.30 do 16.30 v vrtcu Lavra. Prisrčno vabljeni otroci od 3. leta do vstopa v šolo! Srečali se boste s čudovitimi zgodbami Svetega pisma, ki nam govorijo o Božji dobroti in ljubezni. S seboj prinesite copate in odprto srce. Prvo srečanje: 15. oktobra 2018 ob 15.30.

ZAKONSKA SKUPINA – v njej se zbirajo zakonski pari, ki se skupaj pogovarjajo in razmišljajo ob Božji besedi o svojem zakonskem in družinskem poslanstvu ter se trudijo za skupno rast v veri. Prijave zbira župnik Goran.

MINISTRANTI – vabljeni veroučenci, ki bi radi pomagali duhovniku pri sveti maši. Srečanje bo v soboto, 13. oktobra, ob 9.00!


ROŽNI VENEC molimo v naši stolnici vsak dan pol ure pred sveto mašo. Lepo vabljeni k molitvi rožnega venca. Naj molitev rožnega venca oživi tudi po naših družinah, še zlasti po družinah naših veroučencev.

VEROUK ZA 1. RAZRED – v soboto, 13. oktobra, bo srečanje veroučencev prvega razreda in staršev. Srečanje se bo začelo ob 9.00 uri in bo trajalo do 11.30 ure. Otroci naj prinesejo s seboj sobne copate, veroučno knjigo za 1. razred in barvice.

Vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani bratovščine Fatimske Marije, v soboto, 13. oktobra, ob 18.00 uri.

MLADINSKA SKUPINA – srečanje mladih bo v soboto, 13. oktobra, ob 20.00 uri v veroučnih učilnicah. Mladi lepo vabljeni!

ŠKOFIJSKO ROMANJE MINISTRANTOV – 5. škofijsko romanje ministrantov in ministrantk murskosoboške škofije bo v soboto, 27. oktobra 2018, v škofijo Celje. Pot bo romarje najprej vodila na Ponikvo, kjer si bodo ogledali župnijsko cerkev ter tam obhajali zahvalno sveto mašo. Po sveti maši se bodo peš odpravili na Slom, kjer si bomo ogledali rojstno hišo blaženega Antona Martina Slomška. Sledi odhod v Celje, kjer bo najprej kosilo, nato pa ogled stolne cerkve sv. Danijela in Marijine cerkev, kjer bodo romanje sklenili z litanijami. Ministranti in ministrantke se na romanje prijavite s prijavnico, ki jo prejmete na župnišču.

Teden za življenje bo pod geslom “Studencev močnih, čistih sem željan”, potekal od 7. do 14. oktobra 2018.

MOLITEV ZADOŠČEVANJA – v letošnjem poletju smo bili priča mnogim napadom na škofa, škofijo. Omajali so se odnosi med duhovniki. S temi dejanji
smo načeli edinost škofije – Cerkve, grešili proti zapovedi ljubezni. Prav je, da za vse storjeno zlo, ki je bilo storjeno s strani kogarkoli, tudi zadoščujemo. Dragi verniki, lepo povabljeni k molitvi pred Najsvetejšim v sredo, 17. oktobra, od 13.00 do 19.00 ure. V času češčenja bo od 13.00-14.00, od 16.00-17.00 in od 18.30 do 19.00, priložnost za sveto spoved!

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
Vsak prvi ponedeljek delitev oblačil od 15.30 do 17.00.
Oblačila, obutev, druge dobrine zbiramo vsak drugi petek v mesecu od 16.00 do 17.00 ure. Telefonska številka župnijske Karitas: 031/606 – 671.

Državno tožilstvo Slovenije je zoper duhovnika dr. Tadeja Strehovca vložilo obtožnico, ker je na spletu omogočil objavo članka, ki razkriva skupino vplivnih in javno izpostavljenih posameznikov, ki lobirajo za promocijo umetne prekinitve nosečnosti oziroma spodbujajo splav nerojenih otrok. Nasprotujemo takšnemu kazenskemu pregonu, saj je v nasprotju s temeljnimi postulati pravne države, pomeni pa tudi grob poseg v ustavno zagotovljeno pravico do svobode govora.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 13. oktober 2018, ob 8. uri: Vrtna ulica.
– v soboto, 20. oktober 2018, ob 8. uri: Juša Kramarja, Kuharjeva in ulica Nikole tesla.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.