Meni Zapri

Župnijski list št. 2/12

Leto XVI — Številka 2 — 22. januar 2012

Molitvena osmina za edinost kristjanov 2012
»Vsi bomo spremenjeni v moči zmage našega Gospoda Jezusa Kristusa« (1 Kor 15,51–58)

»Na ekumenski poti k edinosti gre prvenstvo skupni molitvi. Če se bodo kristjani znali kljub svojim delitvam vedno bolj zedinjati v skupni molitvi okoli Kristusa, bo rastla njihova zavest o tem, kako je omejeno tisto, kar jih ločuje, v primeri s tem, kar jih združuje. Če se bodo vedno pogosteje in vztrajneje srečevali pred Kristusom v molitvi, bodo iz tega črpali pogum za spoprijem z vso bolečo in človeško resničnostjo ločitev« (Janez Pavel II., Okrožnica Da bi bili eno, št. 22).

Te besede pokojnega papeža nas spodbujajo, da se v dneh molitvene osmine za edinost vnovič z veseljem zbiramo okoli Kristusa in se pridružujemo njegovi molitvi za edinost. V ta namen vam Slovenski ekumenski svet izroča knjižico z bogoslužnimi besedili in nagovori (premišljevanji). V glavnih črtah jih je pripravila ekumenska skupina na Poljskem, vendar smo jih v veliki meri prilagodili slovenskim razmeram. Glavna misel govori o preoblikujoči moči, ki jo ima vera v Kristusa: »Vsi bomo spremenjeni v moči zmage našega Gospoda Jezusa Kristusa« (prim. 1 Kor 15,51–58). V nagovorih se bomo spomnili blaženega škofa A. M. Slomška, saj obhajamo Slomškovo leto ob 150-letnici njegove smrti, lani pa je poteklo 160 let od njegove ustanovitve molitvene Bratovščine (Apostolstva) sv. Cirila in Metoda.

K molitvi lahko povabimo skupine v župniji, družine in bolnike. Obhajanje osmine obogatimo s kakšno oprijemljivo gesto naklonjenosti do kristjanov drugih Cerkva, ki živijo v župniji.

dr. Bogdan Dolenc
tajnik Komisije za ekumenizem pri SŠK


ŽUPNIJSKE SLOVESNOSTI v letu 2012:
– prvo sv. obhajilo: 13. maja ob 9. uri;
– sv. birma: 27. maj ob 9. uri;
– oratorij
– 100. obletnica posvetitve Stolnice, 29. julij ob 10. uri
proščenja:
– v Krogu – 6. maja;
– v Satahovcih – 3. junija;
– v Lukačevcih – 24. junija;
– na Pušči – 15. julija;
– v Murskih Črncih – 15. avgusta;
– v Rakičanu – 9. septembra;
– v Borejcih – 16. septembra,
– v Murski Soboti – 9. decembra.

V Ponedeljek, 23. januarja, po večerni sv. maši, bo v župnijski dvorani srečanje članov ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE. V torek, ob 17. uri, pa bo molitvena ura v stolnici.

Duhovna obnova za sodelavke in sodelavce KARITAS bo 28. januarja v Kančevci. Začetek ob 9. uri.

God sv. JANEZA BOSKA, ki je zavetnik velike salezijanske družine bomo praznovali 28. januarja. Ob 18. uri bo v stolnici sv. maša. Povabljeni ste, da se Bogu zahvalmo za naše sestre redovnice HMP.

Na svečnico, 2. februarja, bo pri vseh svetih mašah BLAGOSLOV SVEČ. Sveče si na ta dan lahko kupite v predverju stolnice oz. v Kleklovi knjigarni.

Na god sv. Blaža, 3. februarja, bomo pri jutranji in večerni sv. maši prosili za zdravje ter prejeli BLAGOSLOV GRLA.

Člani zakonskih skupin vabljeni na seminar za zakonske pare, ki bo od 10. – 12. februarja v Kančevcih. Vabljeni zakonski pari in člani obeh zakonskih skupin.

Januar je mesec VERSKEGA TISKA. Prosimo vas, da obnovite naročnino za verski tisk.

Ob letu socialne pravičnosti in 100. obletnici posvetitve naše stolnice, združenje sv. Miklavža razpisuje LITERARNI NATEČAJ na temo Pravičnost v ljubezni ali pa na temo 100. obletnice posvetitve stolnice. Vsi, ki radi literarno ustvarjate povabljeni na natečaj s svojimi prispevki. Natečaj bo potekal od 29. januarja do 01. aprila 2012. O poteku natečaja in pravili preberite več v zloženki, ki bo na voljo prihodnjo nedeljo (29.01)! Vabljeni k sodelovanju, najboljša dela bodo nagrajena!ČIŠČENJE CERKVE:
– v soboto, 28. januarja 2012, ob 8. uri, Veščica – 2. skupina
– v soboto, 4. februarja 2012, ob 8. uri: Borejci – 1. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ
Predzakonski tečaj je vsako prvo in drugo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST: v četrtek 19. januarja in v četrtek 2. februarja, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.