Meni Zapri

Župnijski list št. 22/19

Leto XXIII — Številka 22 — 20. oktober 2019

O moj Gospod, bodi zahvaljen

Za vse stvari okoli mene,
za ljubi svet in toplo sonce,
za veter svežž in svetle zvezde,
za ognja žžar in čisto vodo.
O moj Gospod, bodi zahvaljen

Za dežž z neba in rodno zemljo,
ki hrani nas in vse prežživlja,
za žžlahten sad, cvetje in travo,
za bliššč gora in sinje morje.
O moj Gospod, bodi zahvaljen

Radi bi Te vedno slavili,
smisel bi s tem dali žživljenju.
Srce nam bo zate gorelo,
O moj Gospod, bodi zahvaljen.

Se kdaj vprašamo, kolikokrat na dan se zahvalimo? Naslovljenci zahvale so lahko različne osebe: mož, žena, otroci, sodelavci, prijatelji, znanci, neznanci, Bog…

Kristjani se udeležujemo svete maše zato, da bi izkazali zahvalo Bogu, za vse, kar prejemamo od njega, predvsem pa, smo hvaležni, da nam pri vsaki sveti maši daje samega sebe. Dolžnost vsakega kristjana je, da Gospoda ponese v vsakdanjik, predvsem k tistim, ki hrepenijo po njem, pa samo nimajo dovolj spoznanja in moč, da bi ga sprejeli v svoje življenje. Naj bo beseda HVALA vedno v nas!

Ob zahvalni nedelji se zahvaljujemo vsem, ki v župniji prispevate k širitvi Kristusovega evangelija med nami. Ne pozabimo, da si z deli ljubezni tlakujemo pot v nebesa.


V četrtek, 24. oktobra, je molitvena ura pred Najsvetejšim za člane ZMP in sveta maša. Po maši vabljeni člani na srečanje v veroučno dvorano.

SREČANJE ZA STARŠE PRVOVOBHAJANCEV – bo v ponedeljek, 21. oktobra, po večerni sveti maši. Pogovorili se bomo o pripravah na prvo sveto spoved in prvo sveto obhajilo. Starši lepo vabljeni!

SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV – bo v sredo, 23. oktobra, po večerni sveti maši. Pogovorili se bomo o celoletni pripravi na sveto birmo. Starši lepo
vabljeni!

V sredo, 23. oktobra, vabljeni k večerni sveti maši, ki jo bo vodil naš škof dr. Peter Štumpf. Somaševal bo gospod Vladimir Kos misijonar na Japonskem, po maši pa ste vabljeni v Kleklovo knjigarno-Družina, kjer bo razstava slik iz praznovanja 100. obletnice priključitve Prekmurja k matici.

V petek, 25. oktobra, bo v naši župniji druga sveta maša za mlade iz naše škofije. Ob 18.15 priložnost za sveto spoved. Vabljeni devetošolci, dijaki, študentje.

V soboto, 26. oktobra, pomaknemo naše ure za eno uro nazaj. Premakne se tudi ura večernih svetih maš iz 19.00 ure na 18.00 uro. V nedeljo, 27. oktobra bo večerna sveta maša ob 18.00 uri!

Na praznik sveh svetih, 1. novembra, bodo svete maše ob 8.00 in 10.00, ki jo bo daroval naš gospod škof, dr. Peter Štumpf in ob 18.00. Na ta dan bo sveta maša tudi na pokopališču v Murski Soboti ob 15.00. Ob 17.00 uri vabljeni v stolnico k molitvi treh delov rožnega venca za duše v vicah!

2. november – spomin vernih rajnih, lepo vabljeni k svetim mašam in molitvi za rajne, ki so še potrebni naše molitve! Škof dr. Peter Štumpf bo sveto mašo daroval zjutraj ob 7.00 uri! Sveta maša na soboškem pokopališču bo zjutraj ob 9.00 uri!
Na prvo soboto, 2. novembra, vabljeni k večerni sveti maši veroučenci 7. razreda in njihovi starši. Maši bosta tudi v Satahovcih in Rakičanu.

V soboto 2. novembra, po večerni sveti maši, bo srečanje mladih iz naše župnije. Vabljeni devetošolci, dijaki in študentje.

V petek, 8. novembra, vabljeni k večerni sveti maši letošnji birmanci in njihovi starši. Ta dan bomo obiskali tudi bolnike po domovih. Maši bosta tudi v Murskih Črncih in v Krogu.

CELODNEVNO ČEŠČENJE – MOLBA – NOVI SVETEK bo v naši župniji v nedeljo, 3. novembra, od 11.00 do 18.00 ure v stolnici. Poskrbimo, da bomo
izmenjaje molili in častili Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. K češčenju posebej povabljeni letošnji birmanci in prvoobhajanci skupaj z starši!
Razpored češčenja:
11.00 – 12.00 ure: verniki iz Murske Sobote
12.00 – 13.00 ure: verniki iz Rakičana
13.00 – 14.00 ure: verniki iz Kroga
14.00 – 15.00 ure: verniki iz Satahovec
15.00 – 16.00 ure: verniki iz Murskih Črnec
16.00 – 17.00 ure: sestre Hčere Marije Pomočnice, molitvene skupine
17.00 – 18.00 ure: verniki iz Borejec, Veščice, Polane, Lukačevec, Černelavec in PuščeČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 26. oktobra 2019, ob 8. uri: SATAHOVCI – položitev tepihov.
– v soboto, 2. novembra 2019, ob 8. uri: Južna in Tomšičeva ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo, tretjo in četrto nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.