Meni Zapri

Župnijski list št. 23/13

Leto XVII — Številka 23 — 10. november 2013

“VERUJEM … V VEČNO ŽIVLJENJE”

V čem bo poslednja sodba?
Poslednja (vesoljna) sodba bo obstajala v razsodbi o blaženem življenju ali o večni kazni, ki jo bo Gospod Jezus izrekel ob svoji vrnitvi kot sodnik živih in mrtvih glede “pravičnih in krivičnih” (Apd 24,15), ki bodo vsi zbrani okoli njega. Zaradi te poslednje sodbe bo vstalo telo deležno plačila, ki ga je duša imela v posebni sodbi.

Kdaj se bo izvršila ta sodba?
Poslednja sodba se bo izvršila ob koncu sveta. Samo Bog ve za dan in uro te sodbe.

Kaj je upanje na novo nebo in novo zemljo?
Po poslednji sodbi bo vesoljstvo samo, rešeno suženjstva razpadljivosti, deležno Kristusove slave z nastopom “novih nebes” in “nove zemlje” (2 Pt 3,13). Tako bo dosežena polnost božjega kraljestva ali dokončno uresničenje božjega odrešenjskega načrta, ki je bil “spet zediniti v Kristusu kot eni glavi vse, kar je v nebesih in kar je na zemlji” (Ef 1,10). Bog bo tedaj “vse v vsem” (1 Kor 15,28), v večnem življenju.

“Amen”

Kaj pomeni amen, ki sklene našo veroizpoved?
Hebrejska beseda amen, s katero se končajo tudi zadnja knjiga Svetega pisma, nekatere novozavezne molitve in bogoslužne molitve Cerkve, pomeni našo zaupno in popolno pritrditev vsemu, kar smo izpovedali, da verujemo; pomeni popolnoma zaupati Njemu, ki je nepreklicni “Amen” (Raz 3,14): Kristus Gospod.

Kompendij Katekizma Katoliške Cerkve (214-217)


DELAVNICA IZDELOVANJA ADVENTNIH VENČKOV bo v soboto, 23. novembra, od 9. do 12. ure, v veroučnih učilnicah.

V mesecu novembru in prvo nedeljo v decembru boste verniki soboške župnije darovali ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV:
– v nedeljo, 17. novembra, ob 10. uri pri maši v Krogu
– v nedeljo, 17. novembra, ob 8.00 pri maši v Rakičanu
– v soboto, 23. novembra, ob 16. uri pri maši v Lukačevcih
– v nedeljo, 24. novembra, ob 10. uri pri maši v Satahovcih
– v soboto, 23. novembra, ob 15. uri pri maši v Murskih Črncih
– v nedeljo, 24. novembra, pri vseh svetih mašah darujejo v stolnici verniki iz Borejcev, Polane, Černelavec, Veščice in Pušče.
– 6. in 8. decembra, KO BO PROŠČENJE V SOBOTI, boste darovali verniki iz Murske Sobote. Vsak posameznik ali družina naj odda svoj dar, kolikor kdo more, v kuverto, na katero napišite ime in naslov darovalca. Bog vam povrni vse vaše darove za nas duhovnike.

Člani ZDRUŽENJA MARIJE POMOČNICE vabljeni v nedeljo, 24. novembra, ob 17. uri k molitveni uri, ki bo pred Najsvetejšim v stolnici. Lepo vabljeni!

Od 25. novembra do 01. decembra bo potekal TEDEN KARITAS, z vodilno mislijo VERJAMEM VATE. To geslo nas bo še posebej spodbujalo k solidarnosti v četrtek, 28. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

PRAZNIK SV. CECILIJE bomo obhajali v petek, 22. novembra. Pri večerni sveti maši se bomo Bogu zahvalili za lepo cerkveno pesem, za naše pevce, pevovodje, organiste in druge glasbenike, ki oblikujejo naše cerkveno petje.

Na prvo adventno nedeljo bomo pri vseh sv. mašah BLAGOSLAVLJALI ADVENTNE VENČKE. Kupite jih lahko že na nedeljo Kristusa kralja (24.11.) ali pa na prvo adventno nedeljo. Vaš dar bo namenjen družinam v stiski!

Vrtec Lavra že deluje v novih prostorih, ki so že dobili uporabno dovoljenje. Otvoritev in blagoslovitev novih prostorov vrtca bo v petek, 6. decembra, ob 9.00 uri, ko bo proščenjska sveta maša nato pa blagoslovitev in otvoritev vrtca. Po otvoritvi družabno srečanje!

kof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer. Somaševanje vodi v četrtek pri jutarnji sveti maši. Priložnost za sveto spoved v stolnici je vsak dan pol ure pred sveto mašo.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 16. november 2013, ob 8. uri: ROŽNO naselje, ulica ARHITEKTA NOVAKA in SODNA ulica
– v soboto, 23. november 2013, ob 8. uri: Ulica STANETA ROZMANA.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici